Capitolul 6

968 67 4
                                    

(Sau, cu cât trece mai mult timp, eu și Hermione ne apropiem)

A trecut ceva timp.

Sfârșitul lui octombrie: Hermione a aflat că e sufletul meu pereche și noi am început să ieșim.

Noiembrie: prietenii ei au băgat de seamă, deci Hermione și-a respectat în sfârșit promisiunea și le-a spus povestea întreagă.

Decembrie: am încercat să ieșim toți, dar după două blesteme (din ambele părți) și insulte cu nemiluita, am decis să ținem Cercetașii și Viperinii separat.

Ianuarie: după sfatul lui Pansy („Știu ce zic, Draco, asta o să meargă!"), am invitat-o pe Hermione la o întâlnire, sperând ca asta să trezească niște sentimente în mine - în noi -, dar doar ne-am distrat fără să ne îndrăgostim - cea mai bună întâlnire-nu-prea-întâlnire pe care am avut-o.

14 februarie, adică azi: Pansy m-a făcut s-o scot pe Hermione iar în oraș, de parcă asta ne-ar grăbi relația romantică; totuși, încă niciun sentiment în afară de prietenie pentru ea. Chiar am început să mă întreb dacă ea e cu adevărat sufletul meu pereche, dar e imposibil să nu: toate relațiile încep cu prietenii și - chestia asta e verificată - brățările noastre sunt de aceeași culoare.

Hermione iese din portretul Doamnei Grase îmbrăcată cu o geacă roșie, groasă și jeanși negri; dacă n-aș fi cunoscut-o, aș fi zis că e o Încuiată. Nu că eu aș purta haine mai „vrăjitorești" - m-a făcut să mă îmbrac normal, a spus în timp ce mi-a înmânat o pereche de jeanși albaștri și o cămașă albă.

Oricum regulile anului opt sunt mai puțin stricte: uniformele nu sunt obligatorii, doar robele și, cu o cămașă, cravatele, iar elevii au voie să meargă singuri în Hogsmeade, cu acordul profesorilor. Valentine's Day intră într-una din zilele alea în care nici nu mai trebuie să întrebi, ai fi doar unul din cei cincizeci care deja au plecat.

- Pregătită de întâlnirea noastră? o salut eu. Arăți grozav.

Am observat că fetelor le place să fie complimentate - nu Pansy, fiindcă ea mereu caută atenție, dar altele chiar zâmbesc în felul ăla drăguț și sincer care te încălzește și pe tine pe interior. În timpul Balului de Crăciun le-am admirat rochiile lui Tracey, Daphne, Millicent și nu numai și expresiile de fericire instantă mi s-au întipărit în minte.

Așa arată și Hermione acum: zâmbește timidă, de parcă nu știa deja cât de uimitor arată.

- Asta e prima sau a doua noastră întâlnire? întreabă ea în timp ce coborâm scările.

- Nu știu. Prima dată n-a fost chiar o întâlnire, nu-i așa?

- A fost mai mult ce facem în fiecare săptămână - ieșim.

- Oprește-mă dacă sunt nepoliticos, dar, de fapt, Pansy m-a făcut să te invit la o întâlnire acum. Eu prefer să stăm la castel și să învățăm pentru testul la Poțiuni.

Mulți elevi mai mari sunt deja în Hogsmeade fără profesori, distrându-se: bând Berezero, plimbându-se, sărutând persoana pe care o plac. E o noapte frumoasă, plină de iubire, dar nu prea simt atmosfera, știți? Pentru mine, 14 februarie a fost dintotdeauna o zi normală.

Dar presupun că Hermione, fiind crescută de Încuiați, se bucură mai mult de ziua asta

- Nu pot să cred că tocmai ai spus asta! Credeam că eu eram cea căreia îi plăcea școala?

- Presupun că n-ai observat, dar și eu sunt unul dintre elevii de top.

Între timp, ieșim din castel. Protecțiile sunt jos în seara asta - și nimeni nu e îngrijorat că un stăpân al întunericului s-ar putea întoarce -, deci putem Apărea și Dispărea după voie. Trăsurile au fost suspendate pentru restul serii tocmai din motivul ăsta; dacă nu ai măcar șaisprezece ani, nu ai ce căuta în Hogsmeade neînsoțit.

Noi Apărem pe strada principală din Hogsmeade și ne îndreptăm spre o cafetărie mică și confortabilă, decorată pentru Valentine's Day - adică totul e fie roșu, fie roz și sunt trandafiri peste tot. Ușa localului se află sub o boltă de flori albe și roz împletite între ele, ca o coroană, și până acolo, pe jos sunt petale de trandafir.

Este și un buchet imens la intrare, pe partea dreptă, marcat cu un semn adresat băieților: „În caz că ai uitat." Ce fel de iubit bun și demn ar uita de flori?

Dar apoi realizez că nici eu nu i-am adus flori lui Hermione.

Stai așa. Nu sunt iubitul ei; dar tot aș fi unul teribil.

Sau poate că nu? Pansy nu s-a plâns când ne-am prefăcut că era împreună timp de câteva luni, doar ca să-i lăsăm pe toți confuzi când ea a început să iasă cu Theo.

Totuși, iau nonșalant un trandafir.

- Ce fel de iubit crezi că aș fi? o întreb pe Hermione, în același timp oferindu-i floarea și un zâmbet.

Ea zâmbește, ia floarea și o miroase, învârtind-o câteva clipe, apoi intrăm și ne așezăm la o masă în colț care miroase a parfum scump și e acoperită de o față de masă albă, ca de mătase.

- Nu știu, răspunde ea uitându-se pe meniu și deloc surprinsă de întrebarea mea; am sau nu am obiceiul de a pune întrebări stupide și irelevante din când în când. De ce?

- Doar mă gândeam.

Hermione se uită la mine cu o sprânceană ridicată.

- Semnul de afară?

Rânjesc.

- Poate.

Peste puțin timp, un chelner ne ia comanda - două cafele mocha; invenții Încuiate, cum ajung tot mai populare și în Lumea Vrăjitorească -, apoi începem să vorbim despre lucruri mărunte: testul de mâine (teoretic vorbind, Valentine's Day e o sărbătoare Încuiată, deci nu avem nicio scuză să nu învățăm), prietenii ei, Harry și Ron (ea m-a pus să le spun pe prenume și viceversa, dar m-aș putea obișnui cu asta), prietenii mei (e respectuoasă - „Ce mai fac Pansy și Blaise?"; aproape m-am înecat cu cafea), cum încă nu simțim nimic unul pentru celălalt.

- Pansy mi-a spus acum ceva timp că o să se întâmple de la sine, spun eu ridicând din umeri. Poate n-ar mai trebui să mergem la întâlniri și să ignorăm problema asta.

- Problemă?

- Orice situație care încă nu are un răspuns e o problemă, explic eu. Ideologie tipică Malfoy, presupun, dar nu poți s-o negi.

Hermione își dă ochii peste cap, dar văd zâmbetul ăla; nu aduc vorba prea des de diferențele astea sociale, dar și când o fac, nu e nimic serios. Cel mai des reflectă diferențele dintre mentalitățile noastre; un exemplu minunat este problema - situația - cu problema.

- Știi, începe Hermione, nu prea înțeleg cum ne-a pus vraja aceea pe noi doi împreună.

- Poate suntem sufletele pereche într-un fel platonic. Trebuie să existe un cuvânt pentru asta.

Ea trebuie să știe; e Hermione.

- Squish, spune ea. Ăsta e cuvântul pe care-l cauți.

Zâmbesc.

- Exact. Ești squish-ul meu, Hermione.

- Și tu al meu, Draco.

Râdem, dar sunt mai degrabă fericit acum - am un squish! Și e posibil să fi descifrat vraja sufletelor pereche; poate leagă persoane și în mod platonic. Altfel nu-mi explic cum, după câteva luni bune, tot ce văd când mă uit la Hermione este o persoană de aur, dar pe care n-aș iubi-o mai mult decât ca pe o soră; e cea mai bună și, sincer, oricine ajunge cu ea cândva va fi cea mai norocoasă persoană de pe Pământ.

Și nu pot spune că sper ca eu să fiu acela.

Suflete perecheUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum