2.7 Max, de Grote Boze Wolf

55 6 0
                                    

Vorige keer in Say Cheese:

'Wacht, Levi.' Hij stopt met lopen. 'Ik hoorde van jou en Dani.' Als een reflex rukt hij zijn arm uit mijn greep. Hij ademt een teug lucht in en klemt zijn kaken gefrustreerd op elkaar. Afkeurend schudt hij daarbij zijn hoofd.

'Doe niet alsof je de situatie begrijpt.'

'Levi ik wil helpen!'

'Laat me gewoon met rust, Cat.' Hij klemt zijn kaken op elkaar en probeert met zware ademhalingen zijn frustratie binnen te houden. 'Bemoei je er niet mee.' 

Aflevering 7: Max, de Grote Boze Wolf

Naast me blijft de wekker afgaan, maar in een soort van ontkenningsfase negeer ik het

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Naast me blijft de wekker afgaan, maar in een soort van ontkenningsfase negeer ik het. Ik wil niet naar school.

'Ley!' Max' slaperige stem heeft altijd een scherp randje, maar als hij net wakker is slaat het ook nog een beetje over. 

'Ga weg!' Met de muren die wij in huis hebben kan hij zeker de doffe klappen horen als ik boven mijn bed tegen de muur klop.

'Zet die kut wekker uit!' Hij gooit een zwaar voorwerp tegen de muur aan.

'Nee!'

Een deur wordt fors dichtgeslagen voor er boze stappen mijn kamer in komen. Ik voel me net de oma in het Roodkapje-sprookje die met huid en haar wordt opgegeten door Max' stomme opmerkingen.

'Doe niet zo raar.' 

'Jij bent zelf raar!' 

Hij gooit een knuffeltje naar mijn gezicht. Het stuitert tegen mijn neus aan en belandt op de grond. Een tweede knuffel tegen me aan. 'Raar kind.'  Ik draai me van hem in afwachting een heel leger knuffels tegen me aan te krijgen, maar hij doet niks meer. Verbaasd laat ik mijn kussen los en draai ik me naar de uitgang van mijn kamer. Max staat er niet meer. In plaats van hem, zie ik een warrige bos donkerbruine krullen.

'Zit hij je weer te pesten?' Elises bruine haren zitten in een hoge staart dat al zwiepend achter haar aan komt als ze op mijn bed neer ploft. Ze tikt mijn wekker uit. 'Stom hè, die Max. Ik snap niet wie hem nou weer leuk zou vinden.' Ondanks dat Maxwell soms echt eikel kan zijn, is het meisje die hij date echt een schat. Elise is een betere zus voor me dan Angie, maar de eisen zijn dan ook niet hoog.

Er port iets kleins in mijn zij dus stop ik even met jammeren om een klein knuffelhaas uit mijn greep te bevrijden.

Elise grijnst lichtjes en neemt de knuffel van me over. 'Duser is een jongen?' Ze speelt wat met de lange oren.

'Waar heb je het over?'

'Waarom je niet naar school wilt,' zegt ze met een rare stem dat de haas moet voorstellen. Ze laat zijn oren flappen voor mijn gezicht alsof ik het nu eerder toe ga geven. 'Je bent verliefd-iefd,' gaat ze zangerig verder. 

Liegen duurt het langstWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu