23.

16.7K 916 171
                                    

A három napos vizsgaszünetnek hála egész nap egyedül voltam otthon, amit kellőképpen ki is használtam: egész nap a pizsimben heverésztem egészségtelen kajákkal tömve a hasam. Anya a buli után alaposan kikérdezett, aminek következtében elgondolkoztam azon, hogy rendelkezik-e rendőri múltal. Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy anya az FBI egyik szorgos dolgozója volt, hiszen van pár olyan dolog, amit soha nem gondoltam volna róla. Például azt, hogy az iskola után balett órákra járt, utána pedig foci edzésre. És ezek után csodálkozik, hogy milyen lánya van...

-Igen, ettem a levesből-forgattam a szemem, miközben a vállammal tartottam a telefont a fülemhez és beleharaptam a fél pizzaszeletembe.

-Egyél még belőle, hiszen azért van-jött a válasz pár másodperc múlva.-Lemész majd a boltba tejért, vagy majd ugorjak be én?

-Útba esik, nem?-kérdeztem-Fáj a körmöm és nem tudok boltba menni.

-Miért, mit csináltál a körmöddel?-tette fel a kérdést gyanakvó hangon.

-Igazából semmit, de lehet, hogy a boltba menet megtámad egy körömcsipesz-vigyorodtam el.

-Rendben!-sóhajtott-Kell valami a boltból?

-Hát hozhatnál abból a csokiból, amit a minap is hoztál.

-Oké Honey, akkor öltözz fel és menj le magadnak-vágta rá anya nevetve.-Nyugi, csak ugratlak. De most leteszem, mert itt a főnököm. Jó legyél és egyél a levesből!

-Az lesz! Kiiszom az egész fazekat. Szeretlek!-hadartam, majd rákattintottam a piros ikonra és a párnák közé dobtam a készüléket. Az előttem heverő laptopot az ölembe vettem, majd megnyitottam a Google-t és a körmömmel dobolva gondolkoztam azon, hogy mit csináljak.

🔎:Tanár-diák szerelem

Pötyögtem be, majd a keresés gombra kattintottam és idegesen vártam, amíg kidobja a találatokat. Tulajdonképpen miért is kerestem rá erre? Hiszen nem vallott nekem szerelmet a hold fényében egy üveg pezsgő társaságában..ő csak túl kedvesen viselkedik én pedig valószínűleg félreértem az egészet.
De persze nem fogok belehalni abba, ha elolvasok pár cikket, nemde?

"A tanár és diák között szövődő intim érzelmi kapcsolatot nevezhetjük ugyan szerelemnek, de egy ilyen viszony mégis valami nagyon mást jelent. Egyenlőtlenséget és alárendelést, kiszolgáltatottságot és kihasználást, titkot és titkolózást. Mik lehetnek a következményei jogilag és emberileg?"

Az baj, ha már az első bekezdéstől legszivesebben falhoz vágnám a laptopot? Mi az, hogy egyenlőtlenség és alárendelés? Milyen kihasználás? Shawn soha nem használna ki senkit és nem engedné, hogy bárki is kiszolgáltatottnak érezze magát a közelében. Biztos vagyok benne, hogy ezt az öreg, zsémbes tanárokról írják, akikbe csakis az apakomplexusban szenvedő diáklányok szeretnek bele.

"Még ha az ilyen kapcsolatokban nincs is szó hétköznapi értelmében vett erőszakról, a hatalommal való visszaélés, egy gyerek kiforratlan és bizonytalan érzéseinek kihasználása bizony abúzusnak számít, ezért az USA-ban azonnal elbocsátják azt a tanárt, aki ilyet tesz, sőt a további tanári munkától is eltilthatják."

De miért? Egy általános iskolás gyerek nagy valószínűséggel nem habarodik bele a tanárjába egy középiskolás pedig már tudja, hogy mit akar. Nem visszaélés, ha mind a két fél tudatában van annak, hogy mit csinálnak és mindezek ellenére is folytatják.

"Egy diák számára a tanár hatalma és befolyása elképesztően nagy csábítás. Az ilyen kapcsolatokat körüllengő titokról és tabukról nem is beszélve."

MutualWhere stories live. Discover now