8.Bölüm - 2

21.7K 1.6K 157
                                    

Leyla'nın yüzünde memnun olmuş bir ifade vardı. Ardından Bella üzerini değiştirmek için misafir odasına çıktığında bende Leyla'nın odasına namazımı kıldım. Namazdan sonra mutfağa gittim. Halime abla ortalıkta yoktu bugün dizisi vardı anlaşılan yoksa bu saatte mutlaka burada olurdu. Cezveyi bulup bana ve Bella'ya bol köpüklü bir kahve yaptım Leyla için ise sıcak çikolata hazırlayıp bahçeye çıktım. Bella üzerini değiştirmiş yine kısa bir şort giymişti. Bakışlarım bacaklarına takıldığında sessizce geri çektim kendimi bunu fark eden Bella kahvesini yudumlarken bende hamağa oturan Leyla'ya çikolatasını verip Bella'nın karşına oturdum.

"Burada pek fazla kıyafetim yok sanırım alışverişe gitmem lazım. Yarın çıkalım mı hep beraber?" Bella'nın sorusuna Leyla gülümseyerek:

"Olur. Hep beraber gideriz." diyerek yanıtladı.

"Ben katılamayacağım. Yarın hastane de seans var. Ancak ondan sonra size katılabilirim."dediğimde Bella merakla sordu:

"Ne seansı?"

"Hastanede Leyla ile yaşıt bir iki genç arkadaşa psikolojik doktorculuk yapıyorum." dediğimde Bella anladım der gibi başını salladı.

"Leyla'da seninle gelsin sonrasında buluşuruz bende şirkette olacağım sabah." Bakışlarım Leyla'ya kaydı. Dudak bükerek Bella'ya cevap verdi Leyla:

"Abim izin vermiyor."

"Neden? Bu senin için de çok iyi olmayacak mı? Önemli olan senin isteyip istememen Talha'yı merak etme üçümüz bir arada olursak onun öfkesini paylaşabiliriz." Bella galayana gelmiş heyecanlı bir şekilde Leyla'ya gaz verirken ona daha çok ısındım.

"Abin yok. Yarın benimle gelmek ister misin?" Leyla hiç düşünmeden cevap verdi:

"İsterim."

Kahvelerimizi yudumlarken aklım Bella'nın söylediklerine takıldı. Biri Leyla'nın abisiydi diğeri de teyzesi. Birbirlerine zarar vermelerini gerektirecek kadar ileri gitmeleri cidden gerekli miydi? Anladığım kadarıyla Nida hanım Nuh beyden nefret ediyordu. Muhtemelen tıpkı Leyla'nın hissettiği gibi kardeşinin Nuh beye olan zaafı yüzündendi. Talha, Nida hanımdan nefret ediyordu. O zaman sebebi kimdi Nuh bey mi, İnci hanım mı, yoksa Leyla mı? Nida hanım kız kardeşine zarar verecek biri olamazdı sanırım o halde ya Nuh beye ya da Leyla'ya zarar verecek bir şey yapmıştı. Ki bu şık Nuh bey olsaydı Talha'nın öfkesinin derin olması gerekmezdi. Ne olduğunu merak ettim ve galiba bu soruyu evde sorabileceğim tek bir kişi vardı. O sırada Leyla'nın annesi aradığında telefon ile konuşmak için bizden uzaklaştı. Fırsat bu diyerek Bella'ya sordum:

"Nida hanım Leyla'ya ne yaptı?" Bella sorum üzerine şaşırdı. Bakışları Leyla'ya kaydı. Kısa bir süre sonra cevap verdi:

"Olayları çözümleme yeteneğin bayağı iyi. Ama sana cevap veremem."

"Neden?"

"Çünkü Talha kesin olarak bu konuların konuşulmasını istemiyor."

"Leyla için olduğunu biliyorum. Bunu bende önemsemiyor olsaydım sana bu soruyu Leyla'nın yanında sorardım." Bella ikna olmuş gibi baktı bitirdiği kahvenin fincanını önünde ki sehpaya bıraktı:

"Nida hanım, onu Leyla ile tahdit ediyor." dediğinde kaşlarımı çattım:

"İyi de bu sadece Nida hanıma özel bir durum değil ki başka insanların da bunu yaptığına eminim." Bella gülümsedi ama hüzünlü bir gülümsemeydi:

"Aslında... Başka bir neden daha var. Talha'nın annesi... ölmeden önce son görüştüğü kişi Nida hanımmış."

"Kalp krizi sanıyordum."

MİMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin