ELLİ İKİNCİ BÖLÜM: "HER DEFASINDA BANA GEL"

7.9K 722 381
                                    

Bölüm şarkısı;

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bölüm şarkısı;

SHAZNA - Piece Of Love [Kamikaze Kaitou Jeanne Açılış Şarkısı]



Öğleden sonra her şey çok normaldi. Ulaş Işıl ile gittikten sonra öğle arası bitene dek geri dönmemişti. Geri döndüğünde yüzünde garip bir gülümseme vardı. Öykü'nün kendini sırada geri atışına bile bir şey yapmadan yerine oturdu ve telefonunu çıkardı. Acaba numarasını mı almıştı?

"Sınavdan önceki son dersimiz." dedi Sıla Hoca sınıfa girdikten on dakika sonra. "Bu yüzden bugün ders yapmayacağız. Kısa bir tekrar yapalım istiyorum muhabbet eder gibi."

"Hocam direkt soruları verseniz?" diye sorduğunda erkeklerden birisi, birkaç kişi ona çanak tuttu. Sıla Hoca ise güldü.

"Soruları verirsem bilginizi ölçemem." Sınıfta gözlerini gezdirdi. "Yine de notlarınızın benim için pek bir önemi yok. Anladığınızı kavradığım sürece sınavların pek bir etkisi olmadığını bilin."

"Hayatımızın her yerinde sınavlarla bir yere giriyoruz hocam, bu söyledikleriniz çok iyimser laflar." Sınıftan birisi bıkkın bir şekilde söylendiğinde Sıla Hoca ondan beklenmeyecek bir şekilde omuz silkti.

"Kim demiş? Anladığınız sürece eninde sonunda yaparsınız. Ezberlerseniz sadece sınavdan iyi not alırsınız, anlayamazsınız."

"Sınavdan yüksek not almayı tercih ederim." dediğinde Reyhan birkaç kişi ona katıldı.

"Ezberlemenin daha iyi olduğunu düşünenler kim?" Sıla Hoca sınıfa baktı. "Öyle düşünenler ellerini kaldırsın." Birçok kişi ellerini kaldırdı. Sıla Hoca elini sallayınca hepsi geri indirdi. "Anlamanın daha önemli olduğunu düşünenler kim peki?" Ben, Ulaş ve Güneş dahil birkaç kişi ellerini kaldırdı. "O zaman şöyle yapalım. İki gruba ayrılın, dersimiz coğrafya olsa bile kısa bir münazara yapalım. Ne dersiniz?" Birkaç kişi oflarken Sıla Hoca direkt Reyhan'ı işaret etti. "Mesela sen Reyhan, ezbercileri sen temsil et. Arkadaşlarından yardım alabilirsin." Reyhan'dan sonra gözleri bende durdu. Tam beni seçeceğini düşünürken birden Ulaş'a baktı ve gülümserken "Anlamanın daha etkili olduğunu düşünenleri de Ulaş temsil etsin. Sende arkadaşlarından yardım alabilirsin. Birbirinizi ikna etmeye çalışın."

"Yapmak zorunda mıyız?" Reyhan ofladığında Ulaş kafasını salladı.

"Evet, yapmak zorunda mıyız? Ezberlemenin daha iyi olduğunu düşünen birine anlamanın önemini anlatamam çünkü." Ulaş'ın sözleri üzerine tüm sınıfın gözleri ona döndü. Herkes ona bakınca bir anlığına gerildiğini düşündüm ama benim düşüncemin aksine o çok rahat görünüyordu. Hırkasını omuzlarına atmıştı, eğildiğimde bacak bacak üzerine attığını görebiliyordum. Umursamaz bir şekilde Reyhan'a şöyle bir baktı.

BULUTLAR DA AĞLARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin