2.A kiállítás

3.1K 120 41
                                    


Marinette Dupain-Cheng sok dologért lehetett hálás.

Hálás volt, a sok megértő és szerető ismerősért akik a végletekig megbíztak benne. Ezek a dolgok olyan mértékben megkönnyítették kettős életét, amiről álmodni sem mert volna.

Hálás volt a barátaiért, akiket az évek alatt szerzett. Az idők során sok őrült dolgon mentek keresztül.

Tizenhét évesen hálás volt az előtte álló karrier miatt és, hogy másokkal ellentétben azzal foglalkozhatott, amit egyébként is örömmel csinált.

Ezekben a napokban azért külön hálát adhatott, hogy két jóbarátja Alya és Nino Lahiffe randizni kezdtek, mert ahová a fiú ment, oda hűségesen követte őt a legjobb barátja Adrien Agreste is. Az elmúlt két évben a titkos szerelme még magasabb, még jóképűbb és még kedvesebb lett és Marinette ezidő alatt ugyanúgy a feje búbjáig bele volt esve a híres szőkeségbe.

 Az elmúlt két évben a titkos szerelme még magasabb, még jóképűbb és még kedvesebb lett és Marinette ezidő alatt ugyanúgy a feje búbjáig bele volt esve a híres szőkeségbe

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Éppen egy kedves kis kávézóban ültek. Trendi koffeines italokat kortyolgattak vidáman ecsetelve, hogyan telnek a napjaik, de szóba kerültek a jövendőbeli terveik is. Úgy tűnt Marinette volt az egyetlen, aki észrevette, hogy Adrien szófukará vált, majd elcsendesült a jövőjével kapcsolatosan. Nem értette a dolgot, de nem tette szóvá a többiek előtt.

Alya lelkesen ismertette újságírói ambícióit, ám amikor Nino ejtett néhány szót arról, hogy a továbbtanulási lapján az első helyen megjelölt egyetemnek a zenei kurzusa mennyire menő, akkor a barátnőjénél kissé elszakadt a cérna. Lehet, nehezen viselte, hogy útjaik ezennel különváltak, és nem fognak többé ugyanaba az iskolába járni.

Marinett újfent Adrienre pillantott. Nem bírta tovább elviselni kedvesének a "kivert kutya" ábrázatát, így az egyetlen értelmes lépéssel rukkolt elő, ami eszébe jutott. Témát váltott.

- Láttátok a híreket? Új kiállítás van a Louvre-ban. "A múlt hősei és a hazának tett szolgálataik" Ugye eljösz velem Alya? - csacsogta reménykedve, affektáltan előadva a kiállítás témáját, hogy ezzel is felkeltse barátnője érdeklődését.

A csábító ajánlat ellenére a vöröshajú csak vállat vont, még a tekintetét sem volt hajlandó elszakítani a telefonjáról.

- Ehh. Engem jobban érdekelnek a jelenlegi hőseink. Vajon Chat Noir színt vallott már Katicának? Két éve volt rá, az istenit neki! Katicának már rá kellett volna jönnie, hogy mennyire odavan érte az a szerencsétlen, nemde?

Ha bárkinek föl is tűnt, hogy Marinette és Adrien egyszerre kapnak levegő után, nyilván nem tartották említésre méltónak.

Bár csak tématerelésnek szánta, Marinettet valóban érdekelte a dolog, kiváltképp miután Adrien visszafogottan odafordult hozzá.

- Ha tényleg érdekel, én szívesen veled tartok. Egyébként is terveztem megnézni.

A lány szíve kihagyott egy ütemet, s alig fért a bőrébe örömében.

Összeláncolva - Under lock and key - MiraculousWhere stories live. Discover now