Hoofdstuk 15

2.5K 144 2
                                    

P.O.V Sky

Vandaag heb ik dus met Lucas afgesproken. Hij wilde me helpen met mijn moeder. Aan de ene kant ben ik wel blij maar ik bedoel straks laat hij me weer vallen en verteld hij weer alles door aan de hele school. Eerst maar is even afwachten wat hij te zeggen heeft.

P.O.V Lucas

Ik wil Sky echt heel graag helpen. Ik hoop dat het dan weer goed kan komen tussen ons. Ik had het gewoon echt niet moeten doen. Ik herkende de naam van haar moeder. Ik had nog een tijd voor haar deur gestaan en heb eronder door gekeken en zag haar die naam in tikken op google en na een tijdje zag ze een foto, ze heeft die uitgeprint dus vandaar. Oke ik weet het dat het raar is maar ik wilde eigenlijk weten hoe ze reageerde op mijn briefje maar die had ze nog niet gezien.  Alleen het rare is dat ze zei dat haar moeder dood is, want haar moeder, tenminste als ik de goede Marieanne van Daal voor ogen heb,  is een vriendin van mijn moeder. Ik wil eigenlijk al een paar jaar naar Nederland omdat een vriend van me daar eenkeer is hen geweest en dat hij het wel een chill land vond. Ik ben dus al een paar jaar aan het sparen, alleen heb ik dat voor 2 personen gedaan. Ik wilde graag die vriend mee voor alle chille plekken en zo, maar dit is gewoon beter. 

P.O.V Sky

Ik loop naar het bos en zie Lucas nog niet zitten. Ik ga zitten en wacht. Ik heb nu echt zo sterk de neiging om gewoon te gaan zingen. Ik zie Lucas nog niet en je kan hem wel aan zien komen lopen dus waarom ook niet. 

This is a story that I've never told

I gotta get this off my chest to let it go

I need to take back the light inside you stole

You're a criminal

And you steal like you're a pro

All the pain and the truth

I wear like a battle wound

So ashamed so confused, I was broken and bruised

Now I'm a warrior

Now I've got thicker skin

I'm a warrior

I'm stronger than ive ever been

And my armor, is made of steel, you cant get in

I'm a warrior

And you can never hurt me again

Out of the ashes, I'm burning like a fire

You can save your apologies, you're nothing but a liar

I've got shame, I've got scars

That I'll never show

I'm a survivor

I'm always and you know

Ik zie Lucas voor me staan. Oh shit niet weer hé. Hoi Lucas. Hij gaat naast me zitten en begint dan te praten. 'Oké luister Sky, ik heb een idee maar ik wil het alleen uitleggen als je luistert, dus geen onderbrekingen en ik weet dat wat ik ga vertellen best creapy kan klinken maar ik kan je echt helpen, maar geen onderbrekingen oké? 'Eh ja is goed,' zeg ik. Hij begint:' Oké ik heb je dus horen praten over je moeder en ik weet dat ze Marieanne van Daal heet. Maar het rare is dus dat mijn moeder vriendinnen is met jou moeder terwijl je zegt dat je moeder dood is. Het klinkt echt raar maar ik heb dus een idee. MIjn moeder woont in Nederland en ik wil al een paar jaar naar Nederland omdat een vriend het wel een chill land vindt en ik kan mijn moeder weer zien. Maar ik ben dus al een paar jaar aan het sparen alleen ik ben al vanaf het begin aan het sparen voor 2 personen zodat ik die vriend mee kon nemen. Maar ik heb het geld en wil jou eigenlijk meenemen zodat je naar Nederland kan opzoek naar familie en misschien zelfs je moeder, maar dat weet ik niet, alleen ik wil je wel graag helpen. Je weet dat je sterker staat met z'n 2en dan in je eentje. Dus ga je met me mee volgende week naar Nederland? Ik staar Lucas aan. Oké wat?! Mijn moeder leeft misschien nog en Lucas wilt me meenemen naar Nederland en dan samen zoeken naar familie en naar mijn moeder. 'Sky wil je dat of niet'? 'Ehh Lucas ik denk het'. Opeens barst ik in huilen uit. Mijn moeder leeft nog, ze hebben gewoon gelogen. Lucas trekt me in een knuffel en ik kruip dicht tegen hem aan. Oké even terug, ik knuffel met mijn aartsvijand en kruip dichter tegen hem aan, tjaaaa. ONGEMAKKELIJK!!. Ik trek me terug. 'Lucas waarom wil je me helpen'? 'Kijk Sky ik haat je niet ofzo, ik baal ervan wat ik in de kantine heb gedaan en wil het graag goedmaken en gewoon vrienden zijn, en ik wil vrienden graag helpen dus vandaar dat ik jou wil helpen'. Ik kijk hem verbaasd aan,'je haat me niet? Nee Sky ik haat je niet, maar kom we gaan terug ik wil vroeg gaan slapen want ik wil morgenvroeg beginnen met uit te stippelen wat we precies gaan doen in Nederland. Ik knik, we lopen samen terug naar het internaat. Voor mijn deur stoppen we. Nogmaals ONGEMAKKELIJK. Ik geef Lucas een knuffel, gewoon als vrienden. Hij lijkt verbaasd maar geeft daarna een knuffel terug. Ik zwaai nog even naar Lucas en loop dan mijn kamer binnen. Wat gebeurd er toch allemaal. Ik zie de foto van mijn moeder staan, ze leeft misschien gewoon nog. Ik ga languit liggen op bed en voor ik het weet ben ik in slaap gevallen. 

___

Ik wil @SarinVooijs heel erg bedanken omdat ze me tips geeft voor mijn boek en ze gewoon super aardig is.

The popular jerk and meWhere stories live. Discover now