18. Cheating

1.4K 123 15
  • Dedicated to EVERYONE WHO LOVES THIS!
                                    

"Tým USA vyhral striebro po veľmi tvrdom, namáhavom a dlhom zápase. Ako inak, na prvé miesto sa dostalo Rusko so svojimi červenými dresmi. Gratuľujeme trom týmom na prvých troch miestach a teraz sa presúvame ku kanoistike. Včera skonči-"

Louis vypol televíziu a hodil ovládač na kraj pohovky, na ktorej sedel. Nemohol byť na finálnom zápase a pogratuľovať Zaynovi, Liamovi a najmä Harrymu k ich striebru. Už dávno pristával na letisku Heathrow v Anglicku, keď oni začínali zápas. Nestihol sa ani s Harrym rozlúčiť. Musel rýchlo vypadnúť z nemocnice, zatiaľ čo ho sledovali celú cestu až k letisku otravní novinári. 

Prešiel však od vtedy týždeň a modroočko úspešne zvládol operáciu. Odobrali mu väčšinu nádoru a na ten zvyšok bral lieky. 

"Lou, dáš si niečo?" zakričala Jay.

"Nie!" odpovedal namosúrene Louis. Už mu liezla tá starostlivosť hore krkom. Bol rád, že mohol ísť sám do záchodu. 

"Kde ti mám dať tú knihu? Chcem upratať kuchyňu."

Louis zaklonil hlavu a pozrel sa na strop. "Prečo, Bože, prečo."

"Vravíš niečo?" kričala Jay.

"NIE," zakričal späť Louis, až mu trochu zaskočilo. S ťažkým povzdychom a miernym závratom vstal z pohovky a kráčal pomaly do kuchyne. Po operacii šlo všetko pomaly. Niekedy ho odrádzalo čo i len otvoriť ráno oči. Aj to ho bolelo. "Zoberiem si ju do izby, pôjdem si čítať."

"Lou, prečítal si ju najmenej šesťkrát."

"No a? Nechcela si azda, aby som veľa čítal?"

"To áno, ale to bolo vtedy, nie teraz. Nesmieš namáhať svoj mozog, zlatko."

"Mama, nie som 5 ročné dieťa. Aj tak to so mnou nevyzerá dobre," zašomral cestou z kuchyne, už s knihou v ruke.

"LOUIS!" zvolala pohoršene jeho mama, no on ju ignoroval, ako každého, a pomaly, bolestivo vyšiel schody do svojej starej izby, ktorú vlastnil ešte pred odchodom do Londýna, kde ho čakal sen s otvoreným náručím. Teraz však mohol korčuliam mávať a nanajvýš sa na ne pozerať. Jeho kariéra odišla tak rýchlo, ako prišla. 

Louis chcel byť tak silný, ako Hazel Grace. Chcel brať chorobu ako parazita, ktorý ho mal učiť brať život taký, aký je. No Louis nebol Hazel Grace a nebral život taký, aký mu ho doniesol osud na podnose rovno popod nos. Nechcel žiť len vo svojej izbe s bolesťami každú noc, ktoré mu nedovolili zatvoriť oči a dopriať mu spánok. A naopak, nechcel cítiť bolesť a tak nechcel otvoriť ani oči, čo musel každé ráno, len aby ostatní videli, že žije. Alebo skôr prežíva.

Dokonca ani Harry sa mu za ten týždeň neozval. 

Niall prišiel kedy mohol, ale keďže vryhral zlato, mal toho veľa. Novinári, rodina a až potom priatelia. A mal dokonca Zayna, ktorému sa snažil venovať od doby, kedy sa znovu udobrili. No už to nebolo také ako pred tým, ako zvykol hovoriť Niall. Zayn bol v Amerike a Niall v Anglicku. Delilo ich predsa len pol sveta. Hovorí sa, že láska nemá hraníc, no ak vás oddeľuje atlantik, nie je to bohviečo.

Liam začal chodiť s istou Danielle. Louisovi sa páčila, pretože mala krásny úprimný úsmev a nádherné oči. Nevidel ju ešte osobne, pretože na to naozaj nemal čas ani náladu, no na internete trávil väčšinu času, takže videl mnoho fotiek Payzer, ako ich nazvali Liamoví priaznivci. Louis ich tiež tajne obdivoval a sledoval pár účtov, aby vedel o nich čo najviac.

Modroočko si sadol na posteľ, ktorá už pár dní nebola ustlaná, pretože z nej vybehol a o pár minút sa znova vrátil, pretože bol unavený. 

Love From Ice - stylinson |book one|  ✔Where stories live. Discover now