Kapitola 36 - Zápisník jednej lásky

315 59 5
                                    

Félix

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Félix

"Prisadni si ku mne."

"Akože na posteľ?"

"Máš lepší nápad, pri ktorom by sme sa mohli súčasne pozerať na obrazovku?"

"Ale to je tvoj priestor, tvoja posteľ..."

"Neboj sa, budem sa držať čo najďalej. Nepohryziem ťa."

"Môžem ti na ňu preniesť baktérie."

"Nevykrúcaj sa z toho, Rojková. Nič sa mi nestane. V tomto dome sa nachádzajú HEPA filtre, ktoré s deväťdesiatdeväť celá deväťdesiatsedem percentnou účinnosťou odstraňujú častice s veľkosťou tristo nanometrov. Tieto filtre sú najdokonalejšie filtre na filtrovanie vzduchu. Práve som ti citoval Wikipédiu, ale pravdivosť mojich slov by ti dosvedčil aj sám Hugo. Môžeš byť pokojná. Obliečky sa vysterilizujú a Anna mi ich vymení. Prisadneš si už konečne?"

"Dobre, presvedčil si ma a tvoje argumenty boli pomerne obstojné. Ale budeme sa držať na svojich stranách." Zdvihne varovný prst a prejde okolo mojej postele, kým si sadne na jej samý kraj.

"S tým nemám problém. Nebudeme si liezť do osobného priestoru. Notebook môžeš položiť do stredu, aby sme na neho obaja dovideli."

"Notebook, na ktorom budeme sledovať The Notebook." Zasmeje sa a keď odo mňa neprichádza žiadna reakcia, odvráti zrak k oknu. "To mal byť pokus o žart. Zrejme mi to tak úplne nevyšlo."

"Nie, bola to dobrá slovná prešmyčka. To len ja si sedím na vedomí. Ten film sa po anglicky volá The Notebook, však? A keďže v slovenčine by to vyznelo príliš krátko a nenalákalo masy ľudí svojím názvom, trochu sme si to museli dotvoriť podľa vlastných preferencií."

"Ale je výstižný. Tomu filmu sedí ako uliaty, keďže hlavný predstaviteľ vyrozpráva príbeh ich spoločnej lásky zo zápisníku."

"Rojková, to je spoilerovanie. Pripravila si ma o hlavnú zápletku?"

"Prepáč, ja som si to ani neuvedomila, videla som to toľkokrát, že je pre mňa trochu nezvyčajné, keď mám pri sebe niekoho, komu je tento film neznámy. Nechcela som sa prerieknuť. Ten môj jazyk, niekedy by som si do neho mala fakticky radšej zahryznúť!" kajúcne sa ospravedlňuje a obhrýza si nechty.

"Veď sa nič také vážne nestalo. Časom by som na to pozeraním toho filmu prišiel. Určite sa tam stane kopa ďalších zaujímavých vecí. Netráp sa. Len nám to už zapni, aby sme nestrácali zbytočne čas," snažím sa ju upokojiť a hoci ma vážne pripravila o hlavnú pointu, nezaujíma ma to. Popravde vôbec nemám chuť sledovať ten film, ide mi len o to, že ho pozerám s ňou a plním jej tým jej narodeninovú tradíciu. Oplácam láskavosť zo včera. Keď sa dokázala premôcť včera ona a zvládla moju ohavnú trilerovú pochúťku od majstra Kinga, ja zvládnem sedieť pri tej jej presladenej romantiky, z ktorej by som si za iných okolností túžil vypichnúť oči a náhle ohluchol.

Svet jej topánkami ✔Where stories live. Discover now