Genel Bilgiler

2K 98 10
                                    

 Hikayem light novel tarzında bir bl (boys love) çalışmasıdır. Sevmeyen insanların okumasını pek de tasvip etmiyorum. Sonra hikaye neden şöyle neden böyle demezsiniz umarım.

 Sürekli sorulduğu için ekliyorum. Ana karakter erkek.

Para birimi: 1,000 Bakır =  1 Gümüş 

1,000 Gümüş = 1 Altın

1,000 Altın = 1 Siyah altın

1,000 Siyah altın = 1 Kırmızı altın

1,000 Kırmızı altın = 1 Mor altın

1,000 Mor altın = 1 Beyaz altın

Dantian: İnsanların karın boşluğunda bulunan bir organ. Enerji türlerini içine çekerek gelişen ve geliştikçe daha çok genişleyen bir organ. Dantian belirli bir süre sonra gelişimini tamamlayarak oluşur. Dantianında enerji biçebilen insanlar, element ve teknik kullanabilirler.

Kaynak Damarı: Dantiandaki enerjinin oluşturduğu ve enerjinin bedene yayılmasını sağlayan damarlar. Dantianı yeni uyanan birinde üç kaynak damarı oluşur ve seviye atladıkça enerji kaynak damarlarını yavaş bir şekilde oluşturmaya devam eder. Bir insanda en fazla otuz üç kaynak damarı oluşur. Kaynak damarı sayısı arttıkça, enerji daha hızlı ve daha yoğun bir şekilde bedene işlenir.

Meridyen: Bir insanda on bir meridyen bulunur. Meridyen, enerjinin bedene girmesini sağlayan bölgelerdir.  Bir insanın bütün meridyenleri kapalıysa, o insan asla enerjiyi hissedemez ve kullanamaz. Bir insanda dantian oluştuğunda en az bir, en fazla üç meridyen açılır. Meridyenler daha sonradan, zorlamayla açılabilir. Açık meridyen sayısına göre, enerji daha yoğun ve daha hızlı bir şekilde bedene girer. Bir insanda açık olan meridyen sayısına göre, o kişinin potansiyeli belirlenir.

Enerji: Gezegenin her yerinde bulunan ve dantian sayesinde insanlarında kullanabildiği doğa enerjisi. Bir insan ne kadar çok enerji çekerse o kadar güçlenir ve tabiri caizse seviye atlar. Enerjinin farklı türleri vardır.

Doğa Enerjisi: Enerjinin gezegendeki saf halidir ve enerji biçen her insan tarafından kullanılabilir.

Karanlık Enerjisi: Sadece karanlık elementine sahip olan insanların biçebildiği enerji. 

Işık Enerjisi: Sadece ışık elementine sahip olan insanların biçebildiği enerji.

Ateş Enerjisi: Sadece ateş elementine sahip olan insanların biçebildiği enerji.

Su Enerjisi: Sadece su elementine sahip olan insanların biçebildiği enerji.

Toprak Enerjisi: Sadece toprak elementine sahip olan insanların biçebildiği enerji.

Hava Enerjisi: Sadece hava elementine sahip olan insanların biçebildiği enerji.

Savaşçı Sınıfı: Enerjiyi bedenine işleyebilen insanlar. Seviye atladıkça bedenleri de gelişir. Yakın dövüşte neredeyse yenilmezler. Kılıç, tırpan, kısa kılıç, ağır kılıç vb silahlar kullanırlar.

Büyücü Sınıfı: Enerjiyi elementlerinde yoğunlaştıran insanlar. Büyü alanında ustalaşırlar. Genellikle uzak menzilde daha iyi iş çıkarırlar. Bazı büyücüler yakın dövüşte de savaşabilirler ama savaşçılar kadar iyi değildirler. Asa kullanırlar. Bazı büyücüler kendilerini güvende hissetmek için hançer de kullanabilirler.

Suikastçi Sınıfı: Enerjiyi bedenine ve silahına işleyebilen insanlar. Hançer, kısa kılıç ve yay kullanırlar. Rakiplerini hemen öldürmek üzere ustalaşırlar. Uzun süren dövüşlerde, savaşçılar kadar iyi değillerdir. Uzak menzilde yerleri tespit edilmediği sürece neredeyse büyücüler kadar iyidirler. 

Ruh Avcısı Sınıfı: Enerjiyi kalplerine işleyen insanlar. Etraflarında ölen insanların ruhlarını kalplerine hapseden insanlar. Topladıkları ruhlardan birisiyle anlaşma yaparak o ruhun bütün gücünü kullanabilirler. Örneğin karanlık elementine sahip bir büyücü ruhuyla anlaşma yaparsa, kendisi de karanlık elementini kullanabilen bir büyücü olur. 

Simyacı Sınıfı: Enerjiyi Suiya kolyesine işleyebilen insan. Simyacı olan insanın ilk önce Suiya kolyesi yapması gerekir. Bu kolyeyi yaptıktan sonra simya yapabilirler. Silah kullanmazlar. Bunun yerine yaptıkları iksirleri içine işleyebildikleri simyacı cübbesini kullanırlar.

Seviye: Enerji biçebilen insanlar, belirli bir enerji biçtikten sonra dantianları gelişir. Her geliştiğinde seviye atlar. Seviye atladıkça insanlar, sahip olduğu sınıfa göre özel yetenekler kazanırlar. Her sınıf farklı yetenekler kazansalar da seviyelere verilen isimler aynıdır.

1. Seviye 

2.Seviye 

3.Seviye 

4.Seviye 

5.Seviye 

6.Seviye 

7.Seviye 

8.Seviye 

9.Seviye 

10. Seviye

Yeryüzü Seviyesi

Gökyüzü Seviyesi

Cennet Seviyesi

Cehennem Seviyesi

Bundan sonrası hikaye içerisinde, zamanı gelince yazılacaktır.

MistikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin