4

134 23 7
                                    

Asla aşk acısı çeken birine aşık olmayın. O kişi yaralıdır ve yara bandı olarak sizi kullanır .

P.Neruda

Medyada ki şarkı en sevdiğim şarkı bölümü yazarken dinledim. Sonuna kadar dinleyin tereyağlarım ❤❤❤

Öykü ;

-Ilgaz kuzum ne oldu?

Yalın'ın bize gösterdiği kişi Ilgaz'dı. Bir ağacın altına oturmuş ağlıyordu? Korkmuştum,korkmuştuk çünkü o bizim Ilgaz'ımız. Her ne olursa olsun dimdik duran, kötü bir şey yaşasak bile güldürecek birşey bulan kız. Şuan da çaresiz,kalmış bir şekilde ağlıyordu. Ilgaz'ın hıçkırıklarını her duyduğumda kalbime biri bir şey saplıyormuş gibi hissediyorum.

Yalın" Ne oldu Ilgaz ne oldu kardeşim?"

Masal" Özür dilerim Ilgaz, inan amacım seni üzmek değil sadece yapmak istediğim şey platonik olduğun için bundan utanmaman gerektiğini anlatmaya çalışmak. İnan kötü bir amacım yok. Hem istersen Ömür ile konuşurum......ciddiyim" dedi.

Masal yere hiç üzerim kirlenir mi diye düşünmeden oturmuştu. Ilgaz'a sarılmıştı, Ilgaz Masal'ın bu hareketi ile daha çok ağlamaya başlamıştı.

Ilgaz" Biliyor musunuz? Ömür beni görmeyecek çünkü onun aklından çıkmayan tek biri var oda Aslı" diyip daha çok ağlamaya başladı.

-Tükürürüm Aslı'sına o kim ki benim güzel kankamı üzüyor? Hem biliyorsun onların ki tam olarak bir ilişki bile değildi. Sadece Ömür onu sevdiğini sanıyor, kız onu bırakıp gitti. Tamam onu unutamadı ama bu unutamayacağı anlamına gelmiyor. Senin kalbinin güzelliğini, senin sevgini öğrendiğinde çok pişman olacak. Diyecek ki Aslı'da kimmiş be benim Ilgaz'ım var.

Ilgaz burnunu çekip " Bunlar gerçekten de olacak mı? Öykü lütfen bana moral vermek için böyle konuşma eğer kalbim kırılacaksa şimdi kırılsın, sonradan kırılmasın" dedi.

-Sana moral vermek için böyle konuşmuyorum Ilgaz, bunlar olacak şeyler. Bak bize.....Yalın ile bana bak, görüyorsun dimi bizi? Hani o bir günleri kavgasız geçmeyen Yalın ile Öykü'yü görüyorsun dimi? Bir zamanlar birbirine gıcık olan iki kişiyken şimdi birbirini delice seven iki kişiyiz. Yani Ilgaz hayat bu ne olacağı belli olmaz ki.
Hem annem ve babamın bir sözü var biliyor musun?

Ilgaz" Ne sözü?"

Gülerek" Annemin dediğine göre babama " hayaller gerçekleştirmek için vardır" demiş, ilk mesaj attığında. Biliyor musun babam annemin bu sözüne gülmüş. Annemin tek hayali babam ile mutlu olmakmış. Bak şimdi evliler iki çocukları var. Şimdi ben de sana diyorum Ilgaz " hayaller gerçekleştirmek için vardır" Hayalinin peşinden git Ilgaz, asla pes etme. Çünkü sen sandığımızdan da , sandığından da daha güçlüsün. Unutma sen; "Ilgaz Sabel'sin." Üstesinden gelemiyeceğin bir şey yok.

Ilgaz " İyi ki varsınız. İyi ki bütün çocukluğum sizin yanınızda geçmiş. İyi ki arkadaşımsınız. İyi ki kardeşimsiniz" dedi. Masal gözleri dolu dolu Ilgaz'a bakıyordu. En fazla on dakikalık normal durma süremizi doldurmuş olmalıyız ki Yalın sertçe Masal'ı ittirdi.

Masal" Ne oluyor be?"

Yalın" Kızım biz ikiziz, bu ikizliğin en kötü yanıda sen ağlarken, acı çektiğinde ya da hastalandığında aynı şeyleri benim de çekmem. O yüzden ne yapıcaksan iki kere düşün" diye sitem ediyordu.

Masal" Ablana azıcık saygın olsun be, terbiyesiz cık cık cık" dedi.

Yalın " Hadi lan ilk doğan değil sonradan doğan büyük oluyor. Bende senden sonra doğduğuma göre ben senin abin oluyorum" diyip gözünü kırptı.

-Ya bir şey söyleyeceğim aranızda ne kadar saat var ki?

Masal" Ne saati be?"

-Oha gün mü var aranızda?

Yalın" Hayır güzelim dakika var"

-Kaç dakika ki bu bu kadar hesap yapıyorsunuz?

Masal " İki dakika" dedi. Bu cevap kafamdan aşağı soğuk su dökülmüş gibi hissetmeme yol açmıştı.

-Sizi parçalarım haaa ya biz yıllardır bu kavgayı çekiyoruz. 2 dakika için mi?

Yalın" Eeee kulağa biraz saçma geliyor olabilir ama.......ama.....ama.......Masal aması neydi lan?"

Masal" Çünkü......çünkü.....çünkü.......aslında bir nedeni yok" diyip güldü.

Ilgaz yerde oturmuş kahkaha atıyordu. Onu görünce bende güldüm. Sonra Yalın ve Masal'a dönüp;

-Ulan şimdi benden kurtulamazsınız" diye bağırdım. Bağırmam ile de Masal ve Yalın koşmaya başlamıştı. Yerde oturan Ilgaz'ı kaldırıp "Biraz manyak kovalayalım bakalım" dedim ve güldüm. Ilgaz " Ozaman üç diyince"

Ilgaz" bir"

-İki

Aynı anda " üç" diye bağırıp koşmaya başladık. Biz farklı olan insanların çocuklarıydık bizden normal olmamızı beklemeniz biraz saçma olurdu her halde.


Selam 4.bölümün sonuna da geldik. Olaylar biraz hızlı ilerliyor olabilir. Eeee ne yapalım ben sabırlı bir yazar değilim xkxllxlxlxl. 5.bölümde görüşmek üzere jünior Tereyağlar 🤩🤩🤩🤩

Tereyağım Olurmusun?? 2 ✔Where stories live. Discover now