Bölüm 3 - YAKIŞIKLI HOCALARIM

14.4K 1.1K 1.5K
                                    


"Çocuklar, ne yapıyorsunuz orada?"

Sesi duyunca sırıtarak dönüp baktım. Önümdeki platin saçlı EFSULİ denilen karı da döndü. Bu seslenen kim olsa beğenirsiniz? Bize seslenen acaba kimdi? Kim olabilirdi bu seslenen?

Baktığımızda seslenen kişinin trende görevli kaslı bir hademe olduğunu gördük. Hademe kaslıydı. Kasları vardı. Omuzlarımızı silkerek kompartımanlarımıza geçmeye karar verdik.

"Bu iş burada bitmedi KÖKENBÜYÜCÜ!" diyerek tısladı. Ona ölümcül bakışlar attım. Bu platin şıllık kimdi de benim ailemi biliyordu?

******

Trenden durduğunda Büyücü Hatip Lisesi'ne çoktan vardığımızı gördüm. Bu gelişme karşısında ayağıya kalktım ve trenden indim.

Trenden indiğimde Büyücü Hatip Lisesine gelen bütün çocuklar trenden iniyorlardı. Gözlüklü kaslı ve kızıl çıyan arkadaşını kalabalık içerisinde gördüm ancak platin şıllık da onlarla beraberdi o yüzden yanlarına ilerlemedim.

Aniden yan taraftan bir el omzuma dokundu. Bu omzuma dokunan kim olsa beğenirsiniz? Bu omzuma dokunan  acaba kimdi? Kim olabilirdi bu omzuma dokunan?

Hızlıca döndüm. İrkilmiştim. Karşımda esmer saçlı, asyalı bakışlı şimdi burada adını veremeyeceğim belli ki asya kökenli bir süpermodel ile tıpatıp benzeyen genç bir kız duruyordu.

"Merhaba" dedi "Benim adım Yüsra. Ben de Büyücü Hatip'e bu sene kayıt oldum. Ne dersin, arkadaş olalım mı?"

"Çok sevinirim, çünkü burada hep kaslılar ve şıllıklar var diye korkmuştum. Okul boyunca yaşayacağım tuhaf ilişkilerde tek amacı bana destek olmak olan ama benim kadar da güzel olmayan ve ışığımı çalmayacak bir yancıya ihtiyacım vardı. Bu boşluğu hızlıca doldurduğun için teşekkür ederim" diyerek omuzlarımı silktim ve gözlerimi devirdim.

Sırıttı. "Teşekkür ederim, ben de yancısı olacak bir baş rol arıyordum, ancak Asyalı süpermodel fiziğim inşallah kısmetlerini çalmaz"

Omuzlarımı silktim. "Yok yok çalmaz, ben sarışın gibiyim ve renkli gözlüyüm. Zaten bu kitap içerisinde sana da en az iki kısmet filan ayarlarız, belki bir de küçük hamilelik patlatırız. Hiç bir şeyin eksik kalmaz kardeşim" dedim.

Sırıttı. Sırıttım. Sırıttık. Omuzlarımızı silkerek okula giden kalabalığa biz de karıştık.

******

Okula girdiğimizde etkilenmiştik. Okul bir uçurumun sırtında pek çok kulelerin arasında kurulmuştu. Adeta bir şato gibiydi ama CGI ile çok daha görkemli gibi olmuştu ancak bu CGI değil büyüydü.

İnanamıyorumdum, şimdi gelecek 7 sene boyunca biz acısıyla tatlısıyla, kederiyle gamıyla, kedisiyle hamamıyla, büyücüsüyle cadısıyla, vampiriyle kurtadamıyla, böcürtüyle baykuşuyla, kimi zaman ev cinleriyle ha bu okulda mı okuyacaktık?

Ponçik kalbim bu sıkıntılara bu gerginliklere bu heyecana dayanamayacak gibiydi.

Anam, kadın anam, garip anam. Cadı anam. Cadı dediysem, mesleğinden ötürü, yoksa terliğini bir fırlattı mıydı adeta havada kadavra derecesinde güçlü vururdu benim anam.

Kalbim güm güm güm güm diyerek atıyordu. Yüsra omzuma dokundu. "Hey Ahra, sen de benim kadar heyecanlı mısın? Gelecek 7 senemiz işte bu koridorlarda geçecek!"

Omuzlarımı silktim. "Aman be Yüşra, ne kadar da şeysin, ben hiç heyecanlanmıyorum, ne var, alt tarafı okul işte!" dedim. Herhalde heyecanımı da dışarıya belli etmeyecek, cool görüntümü ve Barbara Palvin'liğimi koruyacaktım.

Yüşra şaşırmıştı. "Vay canına Ahra, ne kadar da cool ve etkileyicisin?" dedi. "Ne sandın, toprağım" diyerek göz kırptım, omuzlarımı silktim ve sırıttım. 

Etkilenmişti.

Kalabalıkla birlikte biz de yemek salonuna ilerliyorduk.

******

Yemek salonuna girdiğimizde gözlerimize inanamadık. Hava binlerce ampul asılıydı, ancak işin ilginç tarafı bu ampuller bir kabloya bağlı değildi. Belli ki büyülü kabloydu bunlar. Ya da görünmez kabloydu. Belki de ampuller havadaki elektromanyetik alanla etkileşime girerek filamenlerini ateşliyorlardı.

Etkilenmiştik.

Yüsra kolumu tuttu ve dedi ki "Hey, Ahra, şuradaki adama baksana, ne kadar hoş değil mi?" Gözlerimi devirdim. Daha okula yeni gelmiş, büyük cadılar ve büyücüler olmak için eğitimimize başlayacakken bu Yüsra tümüyle erkek peşine düşmüştü.

Oflayarak Yüsra'nın işaret ettiği yere baktım. Ancak gözlerime inanamıyordum.

Bembeyaz teni, simsiyah saçları, iri ve kaslı vücudu, siyah pelerini ile adeta bir kötü adam gibi, ancak genç bir kızın yüreğini hop ettirecek ve slash fiction yazdıracak gibi bir yiğit duruyordu orada.

Etkinlenmiştik.

Arkamızdan bir ses "Hey sizi ahmaklar, o sizin Karanlık Mafyalık hocanız Severiz Kıral. Salyalarınızı toplayın da masanıza geçin, topuğunuza sıkmasın". deyince irkildik ve masalarımıza doğru ilerledik.

Severiz Hoca'nın yanında oturan uzun saçlı, ak sakallı, pembeler morlar içerisinde bir zat ayağıya kalktı. Bu zatı görünce şaşkınlık içerisinde nefesimi tuttum. Bu benim ailemin nesillerdir idolü olan Dımbıllan Hoca'ydı.

Dımbıllan Hoca'nın felfecir bakan gözleri adeta salonu tarıyor, hepimizin gözlerine temas ediyor, ruhlarımızı okuyor, aklımıza giriyordu. Dımbıllan Hoca'nın neden bu kadar sevildiğini ilk görüşte anlamıştım. Yine de Dımbıllan Hoca'nın karizmasını gölgede bırakabilen Severiz Hoca beni düşündürtmüştü.

******

Dımbıllan Hoca ayağıya kalktı ve kaslı vücudu dalgalanırken bütün salona gür bir sesle seslendi:

"Eyyyyy Büyücülük Hatip Lisesi'ne bu sene kayıt yaptıran gençler. Gerek bana, gerek diğer hocalarınıza aç gözlerle baktığınızı görebiliyorum. Burası hormon yeri değil efendiler! Burası eğitim yuvası, burası bir asalet odasıdır! Sakın ha sakın bunu unutmayın! Şimdi sizlere diyeceğim şu, bizim okulumuzda her sene en az 20-3 kişi ölür. 100-200 kadar da yaralı verilir. Bilhassa ikinci kitapta 15-20 sayfada bir kendinizi revirde bulacaksınız. Ona göre!"

Dımbıllan Hoca'nın bu sözleri üzerimizde büyük bir etki yarattı. Genç beyinlerimiz artık hocalarımızı yakışıklı birer kaslı olarak değil, birer eğitim neferi olarak görüyordu. Dımbıllan Hoca'nın duruşu gibi büyüsü de kudretliydi.

Hoca ellerini kaldırdı "Ve şimdi, seçim vakti! Seçmen BAZLAMAYI GETİRİN!"

******

HELLOOO, KİTABIMIN ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜNÜ DE BİTİRDİM. UMARIM SİZ DE KEYİF ALIYORSUNUZDUR. BU KİTABI HARRY POTTER KİTABINA BENZETENLER OLMUŞ. BENİM BURADAN BU ÇEKEMEYENLERE TEK DİYECEĞİM, GİDİN DE BAŞKA YERDE AĞLAYIN. BENİM KARAKTERLERİM DE BİR BÜYÜCÜLÜK OKULUNA GİDİYOR DİYE HEMEN HARRY POTTER ZANNEDİYORSUNUZ BU ANCAK SİZİN NE KADAR HAYAL GÜCÜNDEN YOKSUN OLDUĞUNUZU GÖSTERİR. SİZLER BENİM AİLEMSİNİZ. YENİ BÖLÜM PEK YAKINDA GELECEK, LÜTFEN YORUM YAZIN, LİKE ATIN, PAYLŞAIN, ÇANA BASINM, INSTAGRAMDAN TAKİP EDİN, CRM KODUNU KULLANIN, EVE PAKET GÖNDERİN VE BANA NAKİT VERİM.

ınstagram: RealSumeysz12

Zoraki Psikopat Vampir Melez Mafyanın HizmetçisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin