ᴢᴀᴜᴠɪᴊᴇᴋ ᴢᴇɴ

81 23 10
                                    

draga moja, tri godine mlađa ja

radovala sam se ovom pismu koje ti trebam poslati u 2016., tebi koja sada bezbrižno uživaš u ljetu, nesvjesna da će godina koja slijedi biti toliko grozna.
najgora u tvom dotadašnjem životu.
ovo neće biti upozorenje šta da promijeniš kako stvari ne bi otišle u apsolutnu propast. čvrsto vjerujem u to da se je glupo kajati za prošlost, jer ona vas je sagradila u ono što ste danas.

šaljem ti ovo pismo da te ohrabrim.
plakat ćeš. od jutra do sutra. toliko ćeš plakat da će se tvoje tamno smeđe oči posvijetliti za dvije nijanse. nećeš prepoznavati svoj lik u ogledalu - gadit ćeš se samoj sebi. tuđe postupke ćeš svaljivat na svoja pleća. kao da uživaš u tome da se mrziš.
a ono najgore, nikog nećeš imat uz sebe; dijelom jer će ti sada bitni ljudi okrenuti leđa, dijelom jer ćeš sagraditi ogromne zidove oko sebe, toliko velike da ćeš jedva moći vidjeti djelić neba.
trebat će mjeseci i mjeseci da ponovno kreneš grliti samu sebe. i šapućeš si nježne riječi utjehe.
trebat će mjeseci i mjeseci da se ponovno pusti korijenje mente niz tvoj skelet.

ali evo mogu ti nakon tri godine reći da ćeš uspjeti - poslije dosta vremena teške anksioznosti, traženja sebe, razmišljanja trebaš li posjetit psihijatara zbog moguće depresije, sada volim život.
zahvalna sam ti na tome što si se odlučila mijenjati. i naučila da ti nisi svoje loše odluke iz prošlosti, a pogotovo ne nečije tuđe zbog kojih si nesretna. i napokon uviđaš koliko vrijediš.

tri godine starija ja ti može reći da je zbilja sretna. ponovno sam zaljubljena u zvijezde. i ponovno me vesele zalasci sunca. više se smijem. opet plešem. otkrila sam puno novih ljudi. zavoljela sam sebe. i ničeg mi nije žao.

nadam se da je neka još starija verzija mene uspjela u svemu što je naumila, da si je trenutne nepravilnosti popeglala. no opet, čovjek vječito sa sobom vuče neki problem, majušan ili glomazan, uvijek je tu. kao sjena.
to nas ne treba brinuti. sada smo ovdje gdje jesmo i stvaramo bolje sutra. možda ne savršeno, ali to se zove život.

~iz budućnosti, sa puno ljubavi, komadiću mene

hakuna matata (:

Kako je lepo biti glupWhere stories live. Discover now