22. План за измама

621 31 0
                                    

..... Накрая просто не издържах на тази болка. Реших да спре да се съпротивлявам и да се пусна по течението. Какво имах да губя? Просто затворих очи и всичко стана черно. След секунди нямаше и помен от болката. Бавно отворих очи. Намирах се на същото място до скалата където бях. Но сега Ерик го нямаше. Усещах нечие присъствие.

Обърнах се и видях онзи умиращ от раните си до преди малко мъж да стои на около метър от мен облечен изцяло в бяло. Нямаше и помен от кръвта и раните му.

Мъжът: Не се плаши. Няма да те нараня. Казвам се Хюго.
Аз: Не ме е страх. Но как така си тук?
Х: Какво искаш да кажеш?
Аз: Ами до преди малко ти умираше под онзи камък, а сега просто стоиш тук в цялата си прелест баз да има и помен от кръвта и раните ти.
Х: А това ли? Това беше просто спомен. Но да разбирам ли че все пак ме мислиш за неустоим?
Аз: Ти си мъртъв нали?
Х: Ах само как смени темата! Но да. Мъртъв съм.
Аз: Добре. А сега искам обяснение. И преди да си ме попитал за какво...отговорът е за всичко. За какъв спомен ми говореше, защо беше под онези скали, как така си тук сега, призрак ли си в момента, ако да защо те виждам, защо ме заболя толкова от думата която каза и какво се случи като цяло, защо....-не можах да довърша защото бях прекъсната.
Х: Леле впечатлен съм! Успя да кажеш толкова много неща на един дъх и щеше да продължиш ако не те бях спрял. Но така и така започна явно първо ще са въпросите. Е жалко надявах се да се опознаем първо. Но както и да е. Така! Започваме от началото. Първо бях под онази скали, защото двама идиоти ме блъснаха и скалата се срути и да.... Относно спомена. Това, което видя беше спомена, за който говорех. Това е спомена как умирам. И в момента съм нещо като призрак, дух... Нарече го както искаш. И сега следва дългоочаквания момент! Барабани моля!....ти си новата връзка. И не нямам предвид връзка за обувки или нещо подобно. Имам предвид връзка между двата свята. Този на хората и отвъдния. Връзката обикновено е човек, който не го е страх от смъртта. Предполагам знаеш за съществуването на върколаци вампири и т.н. Е никое от тези същества не може да бъде връзка. Само човека може. А относно дали ако човек, който е връзката се превърне във вампир той продължава да е връзката... Отговорът е не. Аз бях предишната връзка, но тъй като умрях вече не съм и сега си ти. А аз съм тук, за да те науча как да бъдеш моста между двата свята. Сега да ти обясня. Значи всеки път щом някой човек умре той се превръща в призрак. И ако душата му е готова да премине той ще се появи. Но само ти можеш да го видиш. Естествено има хора, които виждат призраци, но те не са връзки. Те ги виждат, защото са надарени с нова си качество след като веднъж да имали доста близка среща със смъртта. Но това е друга тема. Да се върнем на теб. Както казвах...призраците ще се появяват при теб. Твоята роля ще бъде да ги преведеш от другата страна. Как става това. Чрез докосване. Духът трябва да те докосне и така ще премине. Но естествено трябва да има уловка. Първите няколко пъти в които духовете преминават през теб ще чувстваш цялата им болка наведнъж, която те са преживели през целия си живот. С времето ще спреш да я усещаш и дори понякога може и въобще да не разбираш че някой е преминал отвъд. Е това е всичко, което трябваше да ти кажа! Въпроси?
Аз: Да. Само един. Къде изчезна Ерик когато изпищях за втори път?
Х: Аз туко-що ти казах че свързваш дамата свята а ти ме питаш това? - наистина му стана много смешно. - така приятелчето ти е добре и не той изчезна, а ти. В момента ти си точно на границата на двата свята. Тук не могат да те видят живите, но мъртвите, които я обитават и търсят покои могат да видят живите.
Аз: Аха ясно. А как да се върна?
Х: Трябва да премина и тогава и ти ще прекрачиш границата. Е готова ли си?
Аз: Така мисля.

The StrangerWhere stories live. Discover now