1

2.4K 109 15
                                    

Kadın bir medikal ninja, belki Sakura'dan iki yaş küçük, Sakura'nın elinde tuttuğu kağıtları açıkladı. "Verdiğim belgelerdeki verilere bakarken görebildiğinizden eminim, akıl ve vücut sorunlarından şikayet eden çocuk sayısı güvenilir bir şekilde azalmakta."

Sakura, "Yani bu, programı tanıttığımızdan beri geçen bir buçuk yılda iyi bir gelişme yaşandığı anlamına geliyor, hmm?" dedi.

"Evet, bu gelişmeden memnunuz." Medikal ninja başını salladı. Yanakları hafif kırmızıydı, belki de gerginliği yüzündendi. "Terapi ile hastanın durumunun iyileşme göstermediği zamanlarda, hastanedeki diğer bölümler ile iş birliği yapıyor ve ilaç yazmak gibi önlemler alıyoruz."

"Yani bunda bir problem yok." Sakura'nın yanında oturan Ino, not etti.

"Öyle zannediyorum." Sakura şunları demeden önce anlaşmasını onayladı, "Ama diğer bölümler ile olan iş birliği içinde çok dikkatli ilerleyelim. Terapiden sonra hastada iyileşme durumunun gözlemlenememesi, hemen ilaçla tedavi etmemiz gerektiği anlamına gelmez. İlk yapmamız gereken şey çocukların ne dediklerini dikkatlice dinlemek. Sonuçta çocuk terapi merkezi bunun için kuruldu."

Belgeler sunulmadan devam edildi, gelecekteki politalar ile planlar onaylandı ve toplantı sonra erdi.

Sakura ve Ino, Konoha Hastanesi'nin konferans salonundan birlikte çıktılar.

"Sanki biraz gergindi, hmm?" dedi Ino, ikisi de koridorda yürürken.

"Toplantıdaki kız mı? Belki buna hazır değildir, yani insanların önlerine oturup onlarla konuşmaktan bahsediyorum."

"Eminim ki bu da vardır, fakat ben sevgili kahramanı Sakura tam karşısında olduğu için böyle davrandığını sanıyorum."

Sakura, "Neden bahsediyorsun?" diye sorarken; Ino şakacı bir şekilde gülümsedi.

"Bilmiyor musun?" dedi. "Genç ninjalar arasında çok popülersin. Bir medikal ninja olmana rağmen, çok güçlü bir savaşçısın. En önemlisi, işinde çok iyisin ve güzelsin de. Bunlar seni zorunlu olarak ünlü ediyor."

Bende bundan biraz istiyorum! diye bağırdı, Ino'nun gülümsemesi.

"Kapa çeneni." Sakura, alaycı bir gülümseme ile Ino'yu tersledi.

Ino sohbeti iş konusuna getirmeden önce, bir süre arkadaşça konuştular. "Ama bu her şey yoluna girmiş gibi hissettiriyor, değil mi? Çocukların terapi merkezi."

"Gerçekten de öyle, değil mi?"

Sakura, üst rütbesi ile Konoha Hastanesi'nde çocukların kalpleri ve zihinlerinin bakımı konusunda uzmanlaşmış bir bölüm kurulmasını önerdiğinden beri neredeyse iki yıl geçmişti. Bu, Ootsutsuki Kaguya'nın dirilişini önlemek için dünyadaki tüm shinobileri bir araya getiren Dördüncü Büyük Ninja Savaşı'nın bitmesinden yaklaşık altı ay sonra oldu.

Böyle güçlü bir düşman karşısında shinobiler bir çok kez umutsuzluğa kapılmıştı, ancak Naruto merkezli mütteffik shinobi kuvvetleri yine de savaşmaya devam etti -bir kere bile kırılma ya da yumuşama olmadan- ve Kaguya'nın hırslarını çatlattılar.

Barışın geldiği zaman, insanlar memnundular. Dünya kurtarılmıştı. Yeniden yapılanma en sonunda, savaş bölgelerinde ve büyük çatışmalarda hasar görmüş yapıların onarılmasıyla başladı.

Bir medikal ninja olarak Sakura, bir sürü yaralı shinobiyi tedavi etmekle meşguldü. Az sayıda ağır yaralanan shinobi vardı, ve tedavi için gelen insanlar savaşın sona ermesinin verdiği güven duygusu ile barışçıl ve mutlu görünüyorlardı.

Peki ya çocuklar?

Kurenai'yi, hastanede bebeğini kucaklamışken gördüğünde aklından bu fikir geçmişti. Doğrudan savaşta yer almamış olan çocuklar, fiziksel olarak hasar almamış olabilirlerdi, fakat ya zihinleri?

Olan savaş ve öngörülemeyen sonu, genç zihinlerini strese sokmaz mıydı? Uluslarını etraftaki yıkımın içinde gördüler, kendilerine yakın olan insanların ölümlerini öğrendiler - bu onların ruhlarını yaralamaz mıydı?

Sakura, hastaneye gelen insanlardan bilgi toplamaya başladı ve çok sayıda çocuğun savaştan sonra sağlık durumlarından şikayet ettiğini öğrendi, fakat onlarda fiziksel olarak yanlış olan hiç bir şey bulamadı.

Onları böyle bırakamam.

Çocuklar köyün hazinesiydi, Üçüncü Hokage Hiruzen bunu sıklıkla söylerdi. Eski ninjalar, bu sözü ortak bir anlayış olarak kalplerine yerleştirmişlerdi.

Sakura önce hastane içerisinde uzmanlaşmış bir bölüm kurma ve çocukların akıl sağlığına bakım sağlayacak bir yapı oluşturma fikrini akıl hocası Tsunade ile tartıştı.

"Bence bu iyi bir fikir," Tsunade belirtti. "Liderliği sen al, Sakura, ve devam et."

Akıl hocası onun arkasındaydı, Sakura hazırlık yapmaya başladı: bu yeni organizasyon için personelin güvence altına alınması ve eğitilmesi, Konoha Hastanesi ile işbirliği yapılması ve temellerin atılması, ardından bir bütçe oluşturulması gerekiyordu. Sakura'nın kendi başına yapması gereken çok şey vardı fakat eski sınıf arkadaşı Yamanaka Ino ona yardım etmişti.

"Gerçekten şaşırtıcı derecede ciddi bir tarafın var. Hepsini kendin yapmaya çalışsaydın, sonunda hüsrana uğrardın."

Ino'nun yardımları ile altı ay süren hazırlıklı süreci sonucunda, Sakura yönetici olarak çocuk terapi merkezini açtı. Yakında istikrarlı ve güçlü sonuçlar görmeye başladılar. O gün katıldığı sunum, bu sonuçların sayısal temsili idi.

"Hepsi senin yardımların sayende oldu Ino, teşekkür ederim."

"Maaşını aldığında beni bir akşam yemeğine çıkar," Ino hafifçe söylendi.  Sakura içinden bir kahkaha patlattı.

"Biraz çay almaya ne dersin?" Ino, dışarı çıktıklarında ona sordu.

Sakura, özür dileme manasıyla iki elini birleştirdi ve Ino'ya döndü. "Özür dilerim. Bugün sıralamak istediğim bir takım belgeler var. Belki başka zaman, tamam mı?"

Ino "Anladım." dedi, fakat yüzünde endişeli bir ifade vardı. Bakışları, Sakura'nın çok çalışıp çalışmadığını sorguluyor gibiydi.

Sakura bunu görmemiş gibi yaptı ve el salladı. "Görüşürüz." Sakura, marketin bulunduğu sokağa doğru tek başına yürümeye başladı.

ꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤꕤ

751 kelime, doğru bir çeviride bulunduğumu düşünüyorum. Yine de yanlışım varsa affola.

Sakura Hiden: Bahar Esintisinde Sürülen Aşk/Türkçe ÇeviriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin