Bölüm 7: 15 Yaş

178 150 38
                                    

     Pavel'in cevabından sonra merakım ikiye katlanmıştı. Çoktan panik moduna girmiştim ve ellerim titremeye başlamıştı. Her ne kadar içimde cesaretli bir kız yatsa da bedenim oldukça korkaktı. Pavel'e tedirgin bir sesle "Hadi ama beni meraktan öldürmeye mi çalışıyorsun? Anlatsana ne gördüğünü," dedim. Pavel korkudan iki kat büyümüş ve tüm ışığını kaybetmiş gözlerini bana dikti. Bir süre düşünüp "Deniz... Rüyamda tekrar Aya'yı gördüm. Tutuklandığını gördüğüm o üniformalı kişiler tarafından işkence görüyordu. Ona işkence yapanlar bir taraftan vuruyor, bir taraftan da kimden yardım aldığını soruyordu. Garip olan, üniformalı kişilerin de bizim gibi ayakta durabilmesi ve gerçek bir insan gibi hareketlerinin kısıtlı olmamasıydı. Aya hiçbir sorularını cevaplamıyor sadece 'Eğer beni görüyorsanız ben iyiyim. Sadece sonuca ulaşın. Teorinizi tamamlayın. Size yardım edeceğim' diyordu."

    Ben de Pavel'in anlattıklarından sonra diğerleri gibi donuk bir şekilde ekrana bakmaya başlamıştım. Aya bize rüya yoluyla ulaşmayı nasıl başarıyordu? Sadece kendini değil, Kepler'in herhangi bir yerinde olan iki adamın konuşmasını dahi nasıl aktarıyordu? Şimdi Aya'yı kurtarmalı mıydık? Yoksa dediği gibi teorimizi tamamlarsak zaten kurtulacak mıydı? İyi de teorimizi Adalyn ve benim gördüğüm rüya zaten ispatlamıştı. Teorimizi daha nasıl ilerleteceğimizi bilmiyorduk ki.

    İlk başta eğlence olsun diye giriştiğim bu iş zamanla davam olmuştu, şimdi ise hayatım... Aya'nın başına gelenlerin bizim de başımıza gelmesinden korkuyordum. Yaptıklarımız kimi etkilemişti ki böyle bir şiddete başvurmuşlardı...

    Daha fazla kendi kendime sorgulamaya dayanamayıp "Yu Jin, Aya bize rüya yoluyla nasıl ulaşıyor? Bu konuda bildiğin herhangi bir şey var mı?" diye sordum. Yu Jin benim sorumla irkilip kendine gelmişti. Sanırım onu daldığı soru girdabından ben çıkarmıştım. Biraz düşünüp "Böyle bir teknolojiye dair bir şeyler okumuştum Deniz ama bu sadece bir hayalden ibaretti. Yani bilim insanlarının bunun üzerinde çalıştığı yazıyordu fakat hala olumlu bir sonuç alamadıklarını söylüyorlardı," dedi. Yu Jin sorumu cevaplarken diğerleri de girdikleri soru girdabından sıyrılıp Yu Jin'i dinlemeye başlamıştı. Ken Zhi "Teorimizin doğru olduğunu senin ve Adalyn'nin gördüğü rüya kanıtladı Deniz. Belki bu teknoloji bize ait değildir," dedi. Ken Zhi ortaya başka bir teori atmıştı ve oldukça mantıklıydı. Adalyn Ken Zhi'yi onaylayarak "Evet Ken Zhi bunu ben de düşünmüştüm fakat aklıma bir soru takılıyor. Neden bize sürekli Aya'yı gösteriyorlar ve neden sadece bu rüya olayının mantığını Aya kavramış durumda?" diye sordu. Kimse Adalyn'e cevap veremedi çünkü hepimiz aynı soruları soruyorduk. Pavel "Arkadaşlar sanırım yeni bir rüya görmeyi beklemek zorundayız," dedi. Haklıydı, elimizde rüyalardan başka hiçbir şey kalmamıştı. Hackerlıkta tüm bulduklarımız ve bulacaklarımız sadece teorimizi kanıtlamak için olabilirdi. Biz ise çoktan teorimizi kanıtlamıştık. Bir süre susup "Haklısın Pavel," dedim, "Tekrar rüya görmeyi beklemeliyiz ama beklerken Adalyn ve benim rüyamızda gördüğümüz adamları araştırabiliriz" diyerek rüyamdakileri çizdiğim resmi gösterdim. Hepsi kendilerince şaşırma sesleri çıkardıktan sonra Adalyn "Resminin bu kadar iyi olduğunu bilmiyorduk Deniz. Rüyamızdakilerin aynısını çizmişsin," dedi. Ken Zhi, "Deniz sen bize bu resmin fotoğrafını yolla ben de bir kaç farklı yerden araştıracağım," dedi. Yu Jin, "Ken Zhi sen bizim bilmediğimiz nereden araştıracaksın ki?" diye sordu sitemkar bir şekilde. Ken Zhi yüzüne gururlu bir ifade takınarak "Uzun süredir level atlamaya çalışıyordum ve bazı kodlar keşfettim. Eğer başarılı olursam sizinle de paylaşacağım," dedi. Yu Jin "İyi o zaman" deyip sustu biraz kıskanır bir tavırla.

    Yu Jin ve Ken Zhi grubun ilk üyeleriydi. İlk onlar birbirini bulmuştu sonra sırayla Pavel, Adalyn ve ben... Anlattıklarına göre bugüne kadar hem birbirlerinin başarılarını kıskanmış hem de desteklemişlerdi. Böylece sürekli birbirleriyle rekabet etmişlerdi. Bu yüzden de şuan ikisi de benim asla ulaşamayacağım seviyedelerdi.

Nesil: 2.TürHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin