Capitolul 28

1.4K 130 39
                                    


- Il omor !

- Nu pleci nicaieri !

- Idiotul nu scapa viu din mainile mele !

- Tu esti idiotul aici !

- O sa il gasesc oriunde s-ar ascunde !

- Camber , calmeaza-te ! tip eu.

Baiatul ma priveste de sus , tremurand din cauza furiei. Pufnesc , blocandu-i calea spre usa. Leon ne priveste amuzat de pe canapea , iar Ethan ne ignora , fiind adancit in ganduri. Mda , le-am povestit despre rapirea noastra. Cand a auzit de Percy , Camber parca a innebunit. A inceput sa tipe si sa il blesteme pe Calator. Oftez si imi pun mainile pe solduri.

- Am adus niste documente din biroul lui Percy. spun eu , Camber strangandu-si pumnii la auzul numelui Calatorului. Ce-ar fi sa ne asezam ca oamenii normali si sa vedem de ce eu si Leon am ajuns in Abingora ?

Imi dau ochii peste cap cand Camber nu se misca din loc. Il apuc de brat si il trag spre canapea. Ne asezam langa Leon , eu luand ghiozdanul negru de pe fotoliu.

- Inca nu ne-ati spus restul povestii. Erati in Abingora. Cum ati ajuns aici atat de repede ? intreaba Ethan , tinandu-si coatele pe genunchi.

Leon isi deschide gura ca sa vorbeasca , insa il opresc.

- Povestiti mai tarziu. Acum avem astea de studiat. zic eu , scotand cateva dosare pe masa.

- Eu inca nu inteleg de ce nu l-ai omorat cand aveai ocazia. mormaie Camber , privindu-ma incruntat.

- Unde mai e distractia daca il omor direct ? ranjesc eu. Stai linistit , Percy nu va scapa atat de simplu.

Camber ofteaza , apoi scoate din buzunarul paltonului sau un pistol gri. Zambesc. E pistolul meu ! Il iau fericita din mainile baiatului.

- Credeam ca l-am pierdut. spun eu , privindu-l pe Camber recunoscatoare.

- L-ai scapat in padure. zice el.

Ma intind si iau de pe masa primul dosar , Ethan si Leon luand si ei cate unul. Camber se lipeste de mine , deschizand dosarul. Incepem sa ii citim continutul , insa majoritatea termenilor erau necunoscuti pentru mine. Eu si Camber ne aruncam cate o privire confuza. Pe celelalte foi erau tabele pline de cifre si litere.

- Intelege cineva ceva ? intreaba Camber bulversat.

Leon parea ca intelege ceva din felul in care privea foile , insa Ethan nici nu ne asculta , fiind palid la fata. Ma fac mai comoda langa Camber , sprijinindu-mi spate de el , si astept ca Omul de Stiinta sa spuna ceva.

- Dati-mi celelalte dosare. Acum ! striga Ethan.

Leon i le da , eu stand prea comod ca sa vreau sa ma misc. Stam in liniste , Ethan rasfoind rapid printre foi. Camber isi pune un brat in jurul umerilor mei , tinandu-ma aproape de el.

- Tata , ce ai vazut acolo ? intreaba Leon incet.

- Astea sunt rezultatele unor experimente de laborator. zice Ethan printre dinti.

Cu totii il privim fara sa reactionam in vreun fel.

- Experimente pe oameni. adauga el.

Camber se incordeaza , strangandu-si mana pe umarul meu. Imi maresc ochii surprinsa. Pentru asta ne-a luat Percy ? Pentru a face experimente pe noi ?

- Dupa cate inteleg eu , Percy nu numai ca experimenta pe fiinte vii , ci si incerca sa le modifice. Ca sa explic pe intelesul vostru , Percy putea sa ia sangele unui Razboinic si sa transforme un om pierdut in unul. Odata ce sangele este injectat in cineva , acel Razboinic isi pierde abilitatile. Probabil asta voia sa va faca si voua , insa ati reusit sa scapati.

CălătoareaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum