YETMİŞ BİRİNCİ BÖLÜM: "KALIPLAR KEKLER İÇİNDİR!"

3.4K 450 59
                                    


Bölüm şarkısı;

Buono! - Kiss!Kiss!Kiss! [Shugo Chara Açılış Şarkısı]



Tombala oynamayı kesmek bize çok büyüğe mâl olmuştu çünkü bunu başarmak için Bücür'ün o iğrenç sesiyle bağıra bağıra Tarkan'nın Kuzu Kuzu şarkısını söylemesini dinlemek zorunda kalmıştık. Bücür dansa başlayınca Kayınço iç geçirmiş ve sırtını ona doğru dönmüştü. Yaklaşık on saniye içerisinde Bediz'in ayağa kalkıp Bücür'ün yanına fırlamasıyla Tarkan'ı salonda tepesinden toplanmış uzun saçıyla dans edermiş gibi gördüm. Bediz Tarkan'ı öyle iyi taklit ediyordu ki, erkek olup ona biraz benzese ailesini bile kandırabilirdi.

Tüm bunlar babası üst kata çıkıp odasına çekildikten ve de Sadri ile Uğur yanımıza geldikten sonra gerçekleşmişti.

Sadri koşarak Bediz'in ayağının önüne toz şeker döktü ve o anda Bücür arkadan şarkıyı söylerken Bediz taklidini yapmaya başladı. Normalde dans etmeye kalksa gerçekten bu kadar iyi kıvıramazdı ama iş Tarkan'ın taklidini yapmaya geldi mi, öyle güzel kıvırtıyordu ki...

"İşte kuzu kuzu geldim" dediği anda Uğur, Bediz toz şekeri ileriye doğru savurdu ve Makber domuz gibi gülerek koltuğun üzerine yığıldı. Gerçekten harika taklit yapıyordu.

"Dilediğince kapandım dizlerine

Bu kez gururumu ateşe verdim

Yaktım da geldim

İster al ister öp beni" Jigglypuff'a bakarak öpücük attığında Neco öyle bir güldü ki, Bücür bir an için ona gülmekten şarkıyı söylemeyi unuttu.

"Ama önce dinle bak gözlerime

İnan bu defa

Anladım durumu (bil) tövbeler ettim

Ooofff oooofff"

Bediz dans etmeyi kestiğinde çok büyük bir alkış koptu. Müzeyyen öyle kızarmıştı ki, kulaklarından duman çıkarmaya hazırdı. Başımızda dikilmiş, ellerini koca kalçalarına koymuş bir şekilde bize bakıyordu.

"Çok ayıp!" dedi bir anda. Kadın resmen 'hanımefendilik' adı altında namus bekçiliğinin âlâsını yapıyordu. Bana yaşattıklarından dolayı ondan biraz çekinsem de yine de ondan hoşlanmıyordum. Bediz'i hanımefendi olmaya değil, değişmeye zorluyordu. Onu o yapan her şeyi değiştirmek istiyordu.

Bediz eteğinin altına eşofman giyerdi, futbol oynamaktan hoşlanırdı, yarışın olduğu her şeyde kendinden geçerdi, kendi cüssesini aşan erkekleri korkuturdu, akşama kadar atari oyunları oynasa bile bu ona yetmezdi, makyaj yapmaktan nefret ederdi aslında nasıl yapıldığını bildiğini bile düşünmüyordum, saçlarını her zaman tepesinden bağlardı, taktığı tek aksesuar annesinden kalma küpeleriydi. Bediz böyle birisiydi, olduğu kişiyle yeterince özelken onu çoğunluğa benzetip özel yanlarını kaybetmesine neden olmak çok büyük bir günah olurdu.

"Neresi ayıp?" diye sordu Ulaş Müzeyyen'e bakarak. "Sadece dans ediyorlar."

"Alt tarafı çocuklar eğleniyor hala." dediğinde Ufuk, Makber hülyalı bir şekilde ona baktı.

"Çocuk demesek mi," diye mırıldandı ama Ufuk bunu duymadı. "gençler daha uygun bence." Uğur'un bir sevgilisi olduğunu çok çabuk unutmuştu anlaşılan.

BULUTLAR DA AĞLARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin