✿ 𝚃𝚒𝚌𝚌𝚒 𝚃𝚘𝚋𝚢 ✿

474 16 12
                                    

1.
Toby are mâinile foarte sensibile, așa că ori de câte ori ucide, el își înfășoară întotdeauna mâinile în pânză pentru a evita să apară calusurile¹.

2.
Toby este printre cele mai antisocial Paste și își petrece cea mai mare parte a timpului citind și desenând.

3.
Toby poartă ochelari de citit doar atunci când citește ceva.

4.
Toby are o dragoste ciudată pentru lumânări, el întotdeauna are mii de lumânări și le arde de multe ori.

Vocabular.

1. Calusuri = Calusurile si bataturile sunt zone de piele ingrosata, intarita, moarta. Ele se formeaza pentru a proteja pielea si alte structuri de sub piele de presiune, frictiune sau traumatism. Pot avea o culoare galbuie sau spre gri, pot fi mai putin sensibile la atingere decat pielea inconjuratoare si la contact pot avea un aspect rugos (neregulat). Calusurile de pe maini si picioare la persoanele active sunt normale. Acestea devin o problema cand cresc suficient de mult pentru a fi dureroase.
Calusurile se formeaza de obicei pe maini sau picioare, desi se pot forma oriunde se exercita o presiune asupra pielii, cum ar fi in coate sau genunchi.
Calusurile pe maini se dezvolta de obicei la baza degetelor. De obicei sunt nedureroase si pot fi utile. De exemplu, un dulgher poate dezvolta calusuri care sa-i protejeze mainile de abraziune sau de taieturi in timpul muncii. Un jucator de tenis poate sa dezvolte calusuri in palma care sa-l protejeze de presiunea sau frecarea cu manerul rachetei de tenis.
Calusurile pe picioare se formeaza pe talpa, in calcai si sub degetul mare de la picior. Se formeaza frecvent in zona unde se intalnesc laba piciorului si degetul mare de la picior (unde se proiecteaza capatul distal al osului metatarsian 1).

𝐅𝐚𝐜𝐭𝐬 𝐚𝐛𝐨𝐮𝐭 𝐂𝐫𝐞𝐞𝐩𝐲𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum