Bölüm 9.1

6.6K 547 196
                                    

Kadının çatık kaşlarla bana çevrilmiş olan gözlerine baktığımda sonumun geldiğini zannettim. Geçmişimin bu kadar hızlı beni bulacağını düşünmüyordum.

Bana bakan yeşil gözlere gülümsedim. Gözlerimle yalvarıyordum. İçimden beni tanımaması için türkü dualar ederken soğukkanlı davranmam gerektiğini kendime hatırlattım. Sonuna kadar inkâr etmek işe yarayabilirdi.

"Merhaba," dedim.

Kadın kocaman gülümsemesiyle beni selamladı. "Sizi tanıyor muyum?" dedi.

O an kalp atışlarımı vücudumun her yerinde hissediyordum. Kulaklarım zonklama başladığımda kaşlarımı çatarak hâlâ elimi tutan kadına baktım.

"Sanmıyorum." dedim.

"Yüzünüz çok tanıdık geldi." dedi.

"İnsanlar çift yaratılmış olsa gerek, siz de bana çok tanıdık geldiniz." dedim. Ters psikoloji yapmaya çalışıyordum ancak başarılı olduğum söylenemezdi.

"Hanımlar, ayakta kaldınız. Buyurun tatlı sohbetinize masada devam edin." diyen Marcus kurtarıcım oldu.

Elimi kadının elinden kurtarıp Marcus'un çekmiş olduğu sandalyeme oturdum. Aynı centilmenliği kadına da yaptıktan sonra yanıma oturdu.

Yemeklerimiz sipariş edildikten sonra beklemeye koyulduk. Bu sırada iş görüşmesine başlıyorduk.

"Bay Bilzerian, sizi görmeyeli uzun zaman oluyor." dedi Marcus.

"Ah Marcus, işler ne kadar yoğun biliyorsun. Seyahatlerim yoğunlaştı. Celine bu durumdan hiç hoşnut değil." dedi Bay Bilzerian dudaklarını büzüp karısına bakarak.

"İşlerden bana olan ilgisi azaldı. Neyseki yakın gördüğümüz ve iş olarak kuvvetli bağımız olan kişilerle hâlâ beraber yemeğe çıkıyoruz." dedi Celine.

Kuvvetli bağımız olan kişiler derken Marcus'a oynadığını fark ettim. Şu ticaret yapan insanlar iy strateji yapıyordu.

Korhan ve ben bu ikiliyle yemek yediğimizde kadının adının Selin ismine benzerliğinden oldukça söz etmiştik. Tüylerim ürpermişti. Çift hâlâ vıcık vıcık birbirlerine aşkla bakıyordu. Kıskanmaktan ziyade imreniyordum. Böyle bir ilişkim olsun isterdim.

"Sana olan ilgim ölene dek sürecek sevgilim." dedi adam ve karısının elini öptü.

Marcus samimiyetten uzak gülümsemesiyle, "Ne tatlı bir çiftsiniz, bayılıyorum ilişkinize." dedi.

Kahkahamı tutmaya çalıştığımı fark ettiğinde masanın altından eliyle bacağıma dokundu. Eli tenime değdiğinde gıdıklansam da irkildim. Bu sakın gülme demekti.

Celine, "Anlaşılan sen hâlâ tek eşli kalmamakta ısrarcısın." dedi. "Son görüştüğümüzde yanında farklı bir kadın vardı."

Marcus yüzünü buruşturarak Celine'e baktı. "İşler istediğimiz gibi yürümedi diyelim. Hem Devin'le ilişkimiz henüz çok taze. Üstelik asistanlarımızdan biri." dedi.

Haberim olmadan bir ilişkiye mi başlamıştık?

Bozuntuya vermeden gülümsedim. O an elinin hâlâ bacağımın üzerinde durduğunu fark ettim. Masanın altından sertçe elini bacağımdan çektim ve gülümseyen bakışlarımı sadece onun anlayabileceği tehditkârlıkla ona yönelttim.

"Ciddi düşünüyor musunuz?" dedi Bay Bilzerian.

Ben hayır derken Marcus evet dedi. Aynı anda farklı cevaplar verdiğimizden karşımızda oturan çift birbirine baktı ve kıkırdamaya başladı.

Devin | RAFLARDA |Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin