Bölüm 1

12K 486 1K
                                    

Üniversitesinin dördüncü senesine başladığında, daha iyi bir yurt arkadaşı bulacağını ummuştu Kim Seokjin. Fakat bu isteğinde oldukça yanılmıştı hem de fazlasıyla.

Yeni oda arkadaşı Kim Taehyung, onun istemediği tüm özelliklere sahipti. Dağınıktı, eşyalarını asla yerine koymuyordu ve kesinlikle temizlik yapmıyordu. Jin bir gün Taehyung'un ne kadar pis yaşayabileceğini test etmek için odada bir hafta temizlik yapmamıştı. Fakat Taehyung buna aldırış etmeyip yaşamaya devam ettiğinde Jin kendi sağlığını koruyabilmek için odalarını temizlemek zorunda kalmıştı.

Jin'in ders çalışması gereken zamanlarda bile Taehyung sürekli yüksek sesle müzik dinleyip Jin'in dikkatini dağıtıyordu. Bazen Jin'i özellikle gıcık etmek için sakız da çiğniyordu. Jin ona ne kadar yapmaması gerektiğini söyleyip rica etse de Taehyung bunların hiçbirini umursamıyordu ve dinlemiyordu. Taehyung'un kendisine olan bu garezini bir anlamamıştı Jin. Fakat Taehyung kendisine özel olarak değil, diğer kişilere de böyle bir tutum sergiliyordu.

Taehyung'un bütün bu düzgün olmayan alışkanlıklarının en garibi de geceleri sürekli odadan ayrılmasıydı. Jin ona geceleri nereye gittiğini sorduğunda Taehyung ona ''Seni ilgilendirmez.'' diyip kestirip atıyordu. Sabah geri odaya geldiğinde ise yorgun olduğu için direkt uyuyup horlamaya başlıyordu. Jin bazen ayrılmak istediği eski oda arkadaşını bile Taehyung'un bu davranışları yüzünden özlüyordu. Fakat oda arkadaşını değiştirme isteğini bir kere yaptığı için tekrardan değiştirme gibi bir seçeneği kalmamıştı. Taehyung'la da kura çektiği için oda arkadaşı olmuştu.

Onun neden gece vakti dışarı gittiğine sıkça kafa yorsa da sebebini bulamamıştı Jin. Taehyung, üniversitedeki herkes gibi gece kulüplerinde takılıyor olabilirdi fakat sabah yatağa uzandığında hiç alkol kokmuyordu. Ayrıca geceleri yarı zamanlı bir işte çalışacak birisi gibi de durmuyordu.

Bu sebeple Jin, Taehyung'un inatçı bir tavırla söylemediği bu şeyi bulmaya uzun zamandır öğrenmeye bilenmişti. Bunun için bir keresinde uyuma rolü yapmıştı ve Taehyung odadan çıktığı zaman arkasından giderek onu takip etmişti. Fakat bu girişimi oldukça başarısız olmuştu çünkü Taehyung yurttan çıktığı gibi bir taksiye binip gitmişti. Jin'in o sırada taksi çağıracak zamanı olmadığı için Taehyung'u gözden kaybetmişti.

Fakat bugün her şeye olabildiğince hazırlıklı hissediyordu kendisini. Önceden hazırladığı çantasında para, cüzdanı, su, atıştırmalık bir şeyler ve bir okuma kitabı bile vardı. Okuma kitabını okuyacağından yanına almamıştı. Sadece çantası gereğinden fazla eğik duruyordu, bu yüzden dik bir hale getirmek için almıştı.

Ayın tepede parlak bir şekilde dikilip gece yolcularını gözlediği o günde, Taehyung her zamanki gibi odasından yine çıktı. Kapının tok sesini sesini duyar duymaz Jin de başına örttüğü örtüyü üzerinden kaldırdı ve Taehyung'u takibe koyulmaya başladı. Üzerini bilerek değiştirmemişti.

Gece vakti etrafta kimse olmadığı için yurt neredeyse izole edilmiş gibi sessizdi, bu yüzden Jin fazla ses çıkarmamaya özen gösterdi. Bazı yurt odalarının ışıkları açıktı ama onlar da çok nadir olanlardı.

Taehyung'un yurt merdiveninden inip bahçede yürümeye başladığı sırada Jin merdivenden indi ama daha fazla ileri gitmeyip sadece merdiven başında durdu. Yurdun bahçesi fazla açık olduğu için eğer Taehyung arkasını dönerse Jin'i görebilirdi. Bu sebeple Jin yakalanmamak için Taehyung'un yurdun dışına çıkmasını bekledi.

Yurdun önünde bekçi durduğu için Taehyung, yurdun arka kısmından çıkmıştı geçen sefer. Bugün de aynı şekilde arkaya doğru gidip tellerin üzerinden tırmanarak yurdun dışına atladı.

NIGHT CHANGES ~TaeJin~Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin