37. Îndoieli

24.3K 1.6K 99
                                    

Se trezise cu o dispoziţie incredibil de bună în dimineaţa asta. Săptămâna lor în Londra a fost uimitoare. Au vizitat atâtea locuri frumoase împreună şi au vorbit atâtea încât nu îşi imagina ca e posibil. Richard a insistat s-o umple de cadouri pe care le-a refuzat mai mult sau mai puţin politicos, dar care i-au fost duse în casa mătuşii lui oricum.

Chrlotte era o femeie extraordină. Era sora tatălui lui Richard, Hayden, deci implicit fiica lui Felix. Nu sora lui Roger cu care nu avea tânărul nu avea nicio legătură de sânge. Deşi ceea ce o uimea a fost faptul că în familie nu s-a auzit niciodată vorbindu-se de ea.

Se pare că în tinereţe bunicul avusese în plan s-o căsătorească pe frumoasa lui fiică cu un magnat al lumii imobiliare, pentru a-şi dezvolta afacerea, dar ea i-a dat planurile peste cap când s-a opus şi a plecat în Anglia cu ajutorul unui iubit cules tot dintr-o ramură bogată a societăţii. Nu la fel de bogată ca cea aleasă de bunicul, dar băiatul acela nu era nici el chiar un nimeni.

-          Viaţa n-a fost tocmai blândă cu mine, i-a povestit ea într-o seară Anastasiei trăgând dintr-o ţigară

Au rămas singure după cină fiindcă Richard preferase să se uite la televizor şi să le lase să se cunoască mai bine. Ştia că Anastasia mai avea nevoie de socializare şi cu alte persoane.

-          John, cel despre care ţi-am spus că am fugit cu el, a fost bolnav de tuberculoză. Am ajuns în 98’ în Anglia. Ştia că nu îl iubesc, dar a vrut să mă căsătoresc cu el ca să fie fericit în ultimele clipe din viaţă. Abia împlinisem 21 de ani. Jumătate de an mai târziu am aflat că mi-am pierdut fratele, ceea ce n-a fost deloc neaşteptat având în vedere starea în care se afla. Singurul lucru la care m-am gândit a fost faptul că Richard va suferi enorm. L-a iubit pe tatăl lui cum nu mulţi copii îşi iubesc părinţii. A fost modelul lui în viaţă.

-          Ştiaţi că Hayden o bătea pe Aleida? A întrebat Anastasia simţind cât de greşit fusese asta. Îşi regret întrebarea, dar Charlotte doar a zâmbit şi a pufăit.

-          Toată lumea ştia asta, dar nimeni nu vedea nimic. Eram legaţi de mâini şi de picioare. Hayden era şeful în casa lui şi făcea ce voia. Felix a fost foarte dezamăgit de noi, de copiii lui. Nimeni nu i-a făcut pe plac. Probabil de aia îl iubeşte atât de mult pe Richard, e singurul care i-a rămas aproape, cu excepţia Aleidei, care e falită.

-          Ce s-a întâmplat până la urmă cu John?

-          A murit şi el la nici două săptămâni după fratele meu.

-          Îmi dau seama cum v-aţi simţit, a spus Anastasia afectată. Şi mama a murit din cauza cancerului.

-          Îmi pare rău pentru ea, dar nu am niciun fel de părere de rău pentru ceilalţi. Mi-am urât familia de când m-am născut, mama mi-a oferit o educaţie dură, tata a fost tot timpul ocupat cu ale lui. Aleida era de cele mai multe ori prea lovită ca să stea cu mine de poveşti, iar fratele meu colinda toate barurile ca pe propria casă. Eram şi eu doar o adolescentă şi aveam nevoie să mă distrez. Cât despre John, mi-a lăsat o avere frumuşică după moartea lui, pe care am risipit-o onorabil pe haine şi distracţie. A expirat un rotocol de fum, care s-a risipit rapid. Ştii de ce se scriu poveşti doar despre oameni bogaţi? A spus ea după un moment de linişte.

Între abis şi paradisUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum