Capitolul 10

1K 102 30
                                    

- Si mie mi-a fost dor de tine, iubire.

- Nu ma fa sa te trasnesc. marai eu.

- Oh, Doamne. Mi-e frica. zice Camber sarcastic.

- Ai spus ceva? intreb eu amenintator.

- Serios, m-ai amenintat de atatea ori si nu m-ai lovit niciodata. spune el.

Il privesc urat, baiatul surazand. Imi dau ochii peste cap. Camber se aseaza pe pat, langa mine. El imi ia mainile in ale lui, zambindu-mi scurt. Are un zambet asa frumos... Imi scutur brusc capul. Gandeste normal, Antea! I-ai mai vazut zambetul de o mie de ori!

- Ai noroc ca nu ne-am vazut mult timp. mormai eu.

- Nu te minti singura, stiu ca ma iubesti. ranjeste Camber.

- Ma faci sa vreau sa ma intorc in tribul ala de nebuni. zic eu.

- Nu, nu te las eu. rade baiatul. Hai, acum povesteste-mi unde ai stat pana acum.

- Deci... zic eu ranjind in coltul gurii. Stii muntele ala in care naveta noastra s-a prabusit? Inauntrul lui sunt o multime de pesteri. Acolo traieste un trib pe nume Telia si, nu ai sa ma crezi, ei inca folosesc lumanari in loc de becuri electrice. Nu numai ca toti sunt nebuni, ci sunt si inapoiati.

- Ce vrei sa spui prin nebuni? intreaba Camber.

- Unii incepeau sa tipe din senin, fara un motiv, altii erau atat de paranoici incat credeam ca vad fantome.

- Sau pe tine. comenteaza el.

- Chiar nu te-ai putut abtine, nu-i asa? intreb eu exasperata.

Camber ranjeste, apoi imi face semn sa continui cu povestitul.

- Liderul tribului e un Calator. Il cheama Lerna si e cu doi ani mai mic decat mine. Era atat de enervant, se tinea mereu dupa mine de parca eram vreo zeita. Probabil ca acum ma cauta plangand. zic eu, strambandu-ma. Si cel mai ciudat lucru e faptul ca ei au un portal acolo. Am facut cateva calatorii in trecut.

- Eu am stat pur si simplu aici, in cabana. Nu am facut nimic interesant. spune Camber, dand din umeri.

- Marcus te-a gasit in padure? intreb eu.

- Nu chiar. Cazusem intr-un lac din apropiere si Marcus m-a observat. Eram ranit si am ramas cu el.

- Nu stiu daca ai observat, insa Marcus e putin ciudat. zic eu in soapta. Iti facea complimente cand veneam aici.

Camber se incrunta si mormaie niste injuraturi, apoi se lasa pe spate pe pat. Baiatul isi pune o mana fata, desi asta nu a reusit sa ii acopere obrajii imbujorati. Il privesc confuza.

- Ce e? intreb eu.

- Pai... Marcus e gay. Si cred ca ma place. murmura el.

Stam cateva secunde in liniste. Peste un moment izbucnesc in ras asa cum nu am mai facut-o mult timp. Camber imi arunca o privire seaca, insa asta doar imi amplifica rasul. Nu pot sa cred! Un baiat chiar il place pe Camber. Cred ca am concurenta. Ah, bine ca am ajuns aici atat de rapid! Cine stie, daca Razboinicul statea singur mai mult timp aici poate dezvolta niste sentimente pentru Marcus.

- Ti-a placut sa stai cu Marcus? intreb eu razand.

- Oh, haide! E stanjenitor! zice Camber indignat.

- Sper ca nu ma inseli. spun eu, incercand sa par serioasa.

- Antea! striga el.

Zambesc amuzata, apoi ma ridic in picioare. Mi-a fost dor sa il enervez! Camber pufneste suparat si se intoarce pe burta, punandu-si mainile sub cap. Imi iau ghiozdanul de pe podea, luand de acolo niste haine de schimb. Blugii in care eram imbracata incepeau sa fie incomozi. Si, oricum, afara e deja noapte. Presupun ca o sa stau aici, Camber nu m-ar lasa in living sau oriunde altundeva. Arunc o privire spre el, vazand ca baiatul are ochii inchisi si respira lent. Surad si merg spre o usa alaturata din camera. O deschid, vazand ca inauntru e o baie simpla. Intru si inchid usa in urma mea. Sunt mai mult decat fericita sa fiu intr-o baie normala. Orice e mai bine decat pesterile alea din Telia.

Peste cateva minute am terminat de facut un dus si toata rutina de seara. Imbrac un tricou larg si o pereche de pantaloni scurti, lasandu-mi parul liber. Casc zgomotos si ies din baie. Merg pana la un scaun din camera si imi las acolo paltonul. Camber statea in aceeasi pozitie pe pat. Probabil adormise, asa ca decid sa nu il deranjez. Zaresc la marginea patului o patura. O iau si o intind pe podea, apoi ma asez pe ea.

- Ce naiba faci? aud glasul lui Camber in dreapta mea.

- Dorm. Sau, ma rog, incercam sa o fac. zic eu.

Baiatul pufneste si se ridica in picioare. El merge spre un intrerupator si stinge lumina, camera fiind cufundata in intuneric. Aud pasii lui Camber cum vin spre mine, apoi simt mainile lui pe talia mea. Chitai speriata cand Razboinicul ma ridica in bratele lui, apoi ma aseaza pe pat. Camber sare langa mine si isi pune un brat in jurul meu. Clipesc des, desi nu reuseam sa vad nimic pe intunericul asta.

- Nu dorm cu tine intr-un pat. zic eu.

- De ce nu? N-o sa te mananc. spune el.

- Nu stiu ce iti trece prin cap!

Ma ridic in sezut, vrand sa ma departez de Camber, insa bratul lui ma trage inapoi.

- Stai cuminte. Nu iti fac nimic.

Baiatul ma trage in bratele lui, eu rosind puternic. Am noroc ca e intuneric si nu ma poate vedea. Inghit in sec si, dupa cateva clipe de ezitare, imi las capul pe pieptul lui Camber. El isi lipeste obrazul de fruntea mea si ofteaza multumit, mainile lui incolacindu-se in jurul taliei mele. Camber ma saruta scurt pe frunte.

- Cat timp o sa stam aici? intreb eu dupa cateva secunde de liniste.

- Nu stiu. murmura Camber. Amarisul e atacat de oamenii pierduti si nu am idee ce se intampla cu restul persoanelor ce traiesc acolo.

- Dar am putea pleca in Amaris. Nu vreau sa il las pe Leon sa se bucure de toate astea. zic eu pufnind enervata.

- Stiu, Antea, insa noi suntem doi, iar Leon are o intreaga armata la dispozitie. Si eu vreau sa ma razbun, dar nu avem nici o sansa acum. Ne trebuie un plan.

- Bine, discutam maine. oftez eu. Noapte buna.

- Noapte buna.

Imi inchid ochii, oboseala aducand rapid somnul la mine. Cateva minute au trecut, insa eu nu reuseam sa adorm pentru ca Razboinicul de langa mine continua sa se miste.

- Antea?

- Lasa-ma sa dorm. marai eu.

- Hai, Antea! zice el.

- Ce vrei?! strig eu, deschizandu-mi intr-un final ochii.

Camber ranjeste si isi apropie fata de a mea, buzele lui mangaindu-le pe ale mele. Imi ridic o spranceana neimpresionata.

- Saruta-ma. sopteste el.

- Saruta-te singur. pufnesc eu.

Imi inchid ochii, Camber injurand scurt. Ranjesc si in scurt timp adorm.

Călătoarea: Dincolo de AmarisUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum