Bölüm 19

3.3K 310 612
                                    

''Taehyung burayı bir de kışın görmelisin. O kadar çok kar yağıyor ki, yolda sadece bir adım atsan bile bacağının tamamı yere batar.''

Otobüsle karşı otogara varmalarının ardından mahallelere bırakan mini servise binmişlerdi ikisi de. Jin'in annesinin evi biraz yokuş yukarısında olduğu için servis onları sadece yol üzerinde bırakmıştı. Bu yüzden ikisi de bırakıldıkları tek düze yerden yürümek zorunda kalmışlardı. Bu şekilde eve doğru yürürken Jin, etrafı Taehyung'a göstererek tanıtmaya çalışıyordu.

Jin yaz tatili başlar başlamaz ya da araya mini bir tatil girdiğinde soluğu direkt burada alırdı. Fakat bazen planına uymayan bir şekilde sınavdan düşük alıp büte kaldığında daha geç gelmek zorunda da kalırdı.

Jin aslında küçüklüğünden beri burada oturuyor değildi. Jin'in annesi emekli olduğunda, kendi çalıştığı şehrin kuru kalabalığı ve gürültüsünden sıkıldığı için daha rahat ve sessiz bir yerde oturmak istemişti. Bunun için internetteki ev ilanı veren sitelere gece gündüz demeden bakmış ve satıcıların peşini bir türlü bırakmamıştı. Evlerin özelliklerini sora sora ve fiyat konusunda indirim yapılması için canla başla çalışırken sonuç olarak bu evi almıştı.

Bu mahallede daha çok annesi gibi kafasını dinlemek isteyen insanlar oturuyordu. Daha çok emekliye ayrılmış kişiler için ideal bir yer de denebilirdi. Havası insanı aydınlatıyordu, sokaklar temizdi, boş zamanda dağ yürüyüşü, bisiklet sürme ve balıkçılık gibi eylemler de yapılabiliyordu.

Jin'in burada yapmayı en sevdiği sevdiği aktivitelerden birisi annesiyle beraber balık tutmaya gitmekti. Evlerinin aşağısında ve yaklaşık on dakika yürüme mesafesi olan nehirde tutuyorlardı hep. Bu nehir o kadar uzundu ki insanların karşıdan karşıya geçmesi için birkaç köprü yapmak zorunda kalınmıştı. Uzun olması sayesinde orada oturan birçok insan da kendileriyle beraber orada balık tutmaya geliyorlardı sürekli.

İşin sırrı aslında sadece balık tutmakta değildi. Jin, balık tutarken balığın oltaya gelmesini beklediği süre zarfında hep akan nehri izlerdi. Oradaki birkaç adamın heyecanlı haykırışı dışında, suyun minik taşlara çarpıp çıkardığı ses, suyun içerisine atlama isteğini getiriyordu hep. O zamanlar nedenini bilmiyordu ama nehre bakarken, sıklıkla düşünceleri arasına kayboluyordu ta ki, balık oltaya takılıncaya dek. Artık bunun ne anlama geldiğini Taehyung sayesinde biliyordu. Bunca zamandır fark etmeden su akıntısına bakarak kendi kendisine terapi uygulamıştı aslında.

Jin'in eski anıları aklına gelirken o sırada Taehyung, yokuş yukarı yürürken aşağılarında kalan manzaraya bakıyordu. Şehirdeki yüksek binalı evlerin aksine, bulundukları yerde alçak seviyede evlerin olduğunu gördü. Fakat hepsinin o kadar sıcak görüntüsü vardı ki, sanki birisinin kapısını çalsa ona gülümseyip hoş geldin, diyecek ve çay içmeniz için ısrar edeceklermiş gibiydi.

Üstelik birbirinin önünü kapatan evlerin aksine, burada yapılmış olan evler yokuş yukarısına göre sıra sıra dizildikleri için bütün evler önlerinde akan nehri ve doğa manzarasını görebiliyorlardı. Taehyung ilk defa güneşin bu kadar güzel göründüğünü düşündü o anda. Fakat Taehyung'un güneşi ilk defa sevmesine rağmen güneş onunla dalga geçiyormuş gibi hafiften batmaya başlamıştı bile. Gün batımının sıcak renkleri birbiri içerisinde karışmaya başlarken Taehyung konuşmaya başladı. ''Bura dışında başka bir yerde üniversite kazansaydım bile gitmek istemezdim herhalde. Senin için buradan ayrılmak çok zor olmuş olmalı, Jin.''

Jin, üniversiteyi kazanıp eşyalarını hazırlarken annesinin onu göndermeye nasıl da hevesli olduğunu hatırlayınca gülümsemeden edemedi. Normalde her annenin yaptığı gibi duygusallaşıp belki de ağlaması gerekirdi fakat annesi tam aksine onu evden yollamayı dört gözle bekliyormuş gibiydi. Belki de sadece rol yapıyordu, sonuçta kimse tek çocuğunu yanı başından gönderdikten sonra tek kaldığı bir evde mutluymuş gibi davranamazdı. Jin bunu düşünürken Taehyung'a çok önemli bir detayı söylemediğini fark etti. ''Taehyung bu arada annemle babam boşandı, o yüzden sadece annemle tanışmış olacaksın. Belki de şu ana dek babamdan hiç bahsetmediğim için çoktan anlamışsındır.''

NIGHT CHANGES ~TaeJin~Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin