47. Bölüm

51.6K 2.7K 917
                                    

Keyifli okumalar 🌸

___

Kafamı çevirip karşıdan gelene bakarken derin bir nefes verdim. Babam değildi. İyi ki de değildi bence. Ata'ya bakıp tepkisini ölçmek isterken konuştum. "O" Bize iyice yaklaşan adamla yanımdan ayrılırken gidip hiç tanımadığım adamın eline uzandı. "Öpeyim efendim." Adam da ne olduğunu şaşırırken gülmemek için kendimi zor tutuyordum.

Adamın şaşkınlığından faydalanıp elini öpüp başına koymuştu bile. "Efendim gördüğünüz gibi değil. Yani evet gördüğünüz gibi de. Niyetim kötü değil" Adam bir bana bir Ata'ya bakarken gerçekten kendimi zor tutuyordum. "Ne diyorsun evladım sen?"

"Öyle hemen kızmayın lütfen. Kızınızı seviyorum ben. Evlenmeyi düşünüyorum." Bu sefer de ben şaşkına ona döndüm. "Ne?"

"Ne kızı ne evlenmesi?" Ata kendini açıklamaya devam etti. "Daha erken biliyorum. İleride diye düşünüyorum zaten. Niyetim gerçekten kötü değil ve ciddi." Adam şaşkınca bize bakarken bende kendime gelip artık uzatmadan bitirmeyi düşünüyordum. "Benim kızım falan yok oğlum. Ne kızından bahsediyorsun sen?"

"Kızınızı mı reddediyorsunuz benim yüzümden? Bakın hiç -" En sonunda dayanamayıp kendimi onun önüne attığımda hızlıca konuştum. "Baban değil Ata" Şirince gülümsemeye çalışırken öylece kalmıştı. "Nasıl? Nasıl değil? E babam dedin? "

Gözlerimi kaçırıp cevapladım. "Şaka yapmak istemiştim" Yanımızda hâlâ durup bize boş boş bakan adama döndüm. "Kusura bakmayın lütfen." Adam kafasını sallayıp giderken hâlâ bana bakan Ata'yı fark ediyor ama tepkisini bilemediğim için ona bakmak istemiyordum.

"Şaka yaptın yani öyle mi?" Kafamı sallayıp onaylarken seslice nefes alıp verdiğini duydum. "Komik miydi kızım şimdi bu? Ben o adamı baban sandım neler söyledim. Gerçekten eğlendin mi bari?" Gözlerimi ona çevirmezken çenemden tutup kafamı kaldırdı. "Bana bak bana."

"Özür dilerim. Kızacağını düşünmedim. Ufak bir şaka yapmak istedim sadece." Gözlerime bir süre bakıp kafasını çevirirken elindeki poşeti bana uzattı. "Eve git hadi" Şaşırıp kalırken gayet ciddi duruyordu. Nasıl ya? Alt tarafı bir şaka yapayım dedim ve bu kadar kızdı mı gerçekten?

"Hadi Arya." Elindeki poşeti alırken gitmek için bir harekette bulunmadım. Gerçekten ciddi okulundan emin olmak istiyordum. İçten içe inanmak istemiyordum buna kızdığında. Büyütülecek bir şey değildi aslında. "Harbiden kızdın mı?"

"Evet" Poşeti tek elime alırken ötekini koluna koydum. "Yaa ama. Küçük bir şaka yapmak istedim o kadar." Gözlerime baktı. "Ben ciddi ciddi baban sandım Arya. Niyetimi seni sevdiğimi söyledim. Meğer elalemin adamıymış söylediğim. Ne bekliyorsun ki? Nasıl bir tepki vermemi bekliyorsun?"

"Anlıyorum. Özür dilerim hoş değildi." Kafasını tekrar çevirirken bir süre öylece durduk. Geç kalmamak için gitmem gerektiğini fark ederken yanağına ufak bir öpücük bırakıp konuştum. "Görüşürüz" Cevap vermesi için gözlerinin içine baksam da bişey demezken iç çekip arkamı döndüm. Bizi sokağa doğru ilerlemeye başlarken arkamdan birinin sarılmasıyla irkildim.

Kokusundan Ata olduğunu anlarken kulağımda nefesini hissettim. "Bu da benim küçük şakam olsun" Ne? Şaka mıydı yani? Ona dönerken konuştum. "İntikam mı aldın sen şimdi?" Haylaz bir gülümseme ile kafasını sallarken kaşlarımı çattım."Bak ya! Bende burada üzülüyorum kalbini kırdım diye. Meğer beyefendi intikam peşindeymiş"

"Bence ödeştik. O yüzden artık intikam şakasına devam etmiyoruz. Yoksa bu iş bitmez." Doğru ama ben elbet bir şekilde alırdım bunun intikamını. Beni kendine çekip şakağımı öperken konuştu. "Görüşürüz güzelim"

Basketçi |                                              Yarı Texting/ TamamlandıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin