Chapter 57

5.4K 334 152
                                    

Faidra's POV

«Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό», φωνάζει η Δάφνη και πετάει το βιβλίο των αρχαίων στον τοίχο και ύστερα πέφτει στο πάτωμα.

Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και εγώ στην πρώτη λυκείου. Τα αρχαία είναι ο ίδιος ο δαίμονας.

ΜΑΚΡΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ!

Την κοιτάζω απορημένη και τα αγόρια γελούν μαζί της, και χωρίς να της πουν το οτιδήποτε προχωρούν προς την κουζίνα, όπου κάθονται στο τραπέζι της κουζίνας.

Ο Στέφανος είναι ελάχιστα στον κόσμο του εδώ και κάποια ώρα όμως κάθε φορά που τον ρώτησα τι έχει, είπε πως θα μιλήσουμε μόλις φύγουν τα παιδιά.

«Αααμ εγώ στα έλεγα Δάφνη, εσύ ήθελες θεωρητική κατεύθυνση», της υπενθυμίζω με ένα γελακι και το μόνο που κάνει είναι να στενεψει τα μάτια της εχθρικά σε εμένα.

«Πως θα γίνω δικηγόρος μωρή από θετική;», μου πετάει εκνευρισμένη ένα τετράδιο και χρησιμοποιώ ως ασπίδα το γκρί μαξιλαράκι του καναπέ του Στέφανου.

Ωραία ασπίδα.

Να την χρησιμοποιείται και εσείς αν φοβάστε αν χρειαστεί. Δεν θα το μετανιώσετε.

Τι βλακείες λες στους αναγνώστες σου, ηλίθια;

Πωωω, επέστρεψες εσύ; Νόμιζα ότι είχες χαθεί για τα καλά νέα απτό μυαλό μου, και, εφόσον είχα μέρες να σε ακούσω, θα είχες εξαφανιστεί μια και καλή.

Όχι, να χάσω εγώ αυτό που αποκαλείς εσύ ζωή;

ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ!

«Ρε Δάφνη, σου έχω πει τέσσερις φορές το πώς πρέπει να κάνεις μετάφραση το κείμενο», γκρινιάζει η Δάφνη.

Με το που ακούω την λέξη μετάφραση το μυαλό μου πηγαίνει απευθείας στα αρχαία, τα οποία μισώ.

Ευτυχώς η θετική κατεύθυνση δεν έχει αρχαία. Προτιμώ χίλιες φορές να λύνω ασκήσεις μαθηματικών και φυσικής, παρά να κάνω μετάφραση ένα κείμενο από τα κινέζικα.

Αρχαία εννοείς…

Το ίδιο λέμε, σπαστική φωνούλα.

Αρχαία=Κινέζικα
Κινέζικα=Αρχαία

Είσαι ηλίθια

Και γω σε μισώ.

Σηκώνομαι όρθια αφήνοντας πίσω την την μουρλη Εύα που προσπαθεί να εξηγήσει στην σαλταρισμένη Δάφνη το πώς να μεταφράζει το κείμενο, και προχωράω προς την κουζίνα.

MINE? [✓]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα