6. Kapitola - Beruško...

154 13 0
                                    

Adrien

Když mi Marinette řekla TA slova, která zazní snad v každém druhém filmu, vyrazilo mi to dech. Nevěděl jsem, co říct a nakonec jsem použil doslova 'Beruščina slova.' Doma jsem si udělal úkoly a promluvil si s Plaggem.
„Marinette musí být hrozně. Dost se na sebe zlobím! Marinette je skvělá kamarádka, ale nikdy bych neřekl, že se do mě zamilovala... Plaggu, už to chápu! To proto se vždycky chovala tak zvláštně. Jakto, že jsem si toho nikdy nevšiml?!“
„No jo, tak si to vyčítej, ale to ona se zamilovala do tebe. Měla očekávat, co by se mohlo stát. Mám hlad, potřebuju svůj voňavoučký camembert.“ „Jak můžeš být tak bezcitný?!” Tímhle mě Plagg vážně vytočil, hodil jsem po něm camembertem a on jen křikl heej, a hned na to utichl a věnoval se té smrduté věci.
„Ale ještě musím vyřešit to s Beruškou!“ Vzpomněl jsem si. V tu chvíli jsem pustil televizní zprávy a zjistil, že je další akuma ve městě. Na nic jsem nečekal a brzy už jsem byl na střeše dalšího domu.

Kocour

Beruška tam byla dřív a už dokonce bojovala.
„Ahoj breberko.“ „Ještě ty mě štvi!“ „Má dámo, stalo se něco? Mě to říct můžeš.“ Povzbudil jsem ji a ona odpověděla, že až po boji.
Ta akumatizovaná osoba je třídní učitelka naší třídy, říkal jsem si. Dozvěděl jsem se, že naší učitelku naštvala Chloe, a to mě nepřekvapilo. No schválně řekněte někoho, koho Chloe ještě nenaštvala.

Měla vlastnost napsat svojí propiskou do vzduchu jakýkoliv text a ten se stal realitou. Zrovna na Chloe poslala velkou plácačku na mouchy a nebýt Berušky, byla by rozpláclá opravdu jako moucha. Nakonec Berušce zase spadl nějaký nesmysl a potom jsme učitelku/textovku porazili. Beruška akumu očistila, pustila na město kouzelnou berušku a už zbýval jen náš rozhovor.

„Tak, broučínko, co tě trápí?“
„Kocoure, já tě nechci zatěžovat.“ „Vždyť mě vůbec nezatěžuješ, naopak, chci, aby ses mi svěřila, třeba se ti uleví.“
„Tak dobře... Víš, jak ti pořád říkám, že miluji někoho jiného... Tak já jsem mu to konečně řekla.“ „Aa?“
„On... on mi řekl, že-že mě bere jen jako kamarádku.“
Beruška začala vzlykat a já ji opatrně objal.
„A můžu vědět, kdo ti tak ublížil?“
„Nevím, jestli je to dobrý nápad. Možná bych to říkat neměla. Co ty víš, třeba toho člověka znáš a pak-“ „Beruško, mně se můžeš svěřit, ať je to kdokoliv.“
„Tak dobře, ale slib mi, že to necháš být a o nic se nepokusíš,” přikývl jsem a s očekáváním napínal všechny uši.
„J-je t-to... A... A... Adrien Agrest.“
„Myslíš TOHO Adriena Agresta, slavný model a syn Gabriela Agresta? Beruško... Já... To mě mrzí. A děkuju, že ses mi svěřila. Na Adriena zapomeň, třeba to není ten pravý? Ještě určitě potkáš další kluky.“
„Kocoure, když já ho miluju pořád, ať mi řekne cokoliv, pořád bude v mém srdci.”
„Jsi ta nejodvážnější a nejsilnější holka, co jsem kdy poznal, ty to všechno zvládneš.“
Zapípala nám miracula a oba jsme se rozešli. (celý rozhovor trval tak 3 min. aby se neřeklo)

Marinette

Rozhovor s Kocourem byl trochu podivný, ale i tak to od něj bylo hezké. „Co takhle dát šanci Kocourovi?“ „Tikky, ale já miluji Adriena.“
„Ale Marinette, já vím, že Kocour by byl rád, kdyby se dozvěděl, že mu chceš dát šanci a navíc, takhle se toho pocitu o Adrienovi nezbavíš.“
„No, tak dobře, ale jenom protože to říkáš.“
„Neboj, Marinette, prostě se na chvíli odreaguj.“ No, tak jsme se s Tikky dohodly a já se i celkem těšila. Nevím proč, ale jedno vím určitě... Kocour bude šťastný jak blecha.

No, tak po docela dlouhé době si myslím, další kapča. Tak co, líbí?🤨 Doufám, že jo😚. A jak už jsem zmínila, komentujte 🙏🙏🙏pls. No to sem musela zapojit mozek🧠🧠🧠 aby z týhle kapitoly něco bylo😜. A taky se mi podařilo udělat 600 slov 💪💪💪.

Brzy u další kapitolky
Vaše Háňa ❤😚

„Já... Miluji tě."Where stories live. Discover now