VERDANDI

43 3 9
                                    

În primul rând, vreau să îți mulțumesc, dragă  soowhhatt  , pentru că m-ai ales drept critic

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

În primul rând, vreau să îți mulțumesc, dragă soowhhatt , pentru că m-ai ales drept critic.

Titlul: VERDANDI
Autorul: Ștef/ soowhhatt
Categoria: roman istoric
Criticul: 131518a

Titlul: VERDANDIAutorul: Ștef/ soowhhattCategoria: roman istoricCriticul: 131518a

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

TITLU

Vreau să îți spun că e foarte inedit. Nu am mai întâlnit pe Wattpad, de fapt nicăieri, un astfel de nume. Sunt sigură că are o semnificație aparte pe care o vom afla pe parcursul cărții. Îmi place foarte mult.

COPERTA

Îmi place foarte mult, atât fontul cât și personajul feminin, dar mă deranjează numele autoarei. Nu se observă aproape deloc, și nici nu prea e estetic. Încearcă ceva diferit, dar care să fie mai ușor vizibil. E un adevărat efort vizual să îți observ numele in concordanță cu titlul.

DESCRIEREA

Deci wow. Aproape nu am ce să îți reproșez. În afară de o propoziție nelalocul ei, nu am ce comenta. E plină de mister, de... La o primă vedere, aș fi citit cartea doar datorită ei. E consistentă, dar totuși nu divulgă prea multe, ceea ce apreciez. Singura schimbare pe care aș face-o ar fi să pun virgulă în loc de punct înainte de acel ,, Însă", fiindcă este o conjuncție. Ah, acum am văzut că și și o repetiție, dar nu e grav. În loc de ,,destin" ai putea pune ,,soartă". Sună mai expresiv, nu? În rest, descrierea e minunată. Nici prea multe, nici prea puține detalii.

CONȚINUT

Aici m-ai lăsat mască. Îmbini foarte bine ceea ce ar trebui să fie un roman istoric cu acțiunea cărților fantasy. Povestea este foarte inedită, mai ales că ai abordat tema vikingilor. Ador cum ai conturat personajele, astfel încât Edith să fie fata răsfățată și imatură, dar ce evoluează pe parcursul cărții, devenind astfel o femeie puternică și independentă, iar Einar, bărbatul insensibil și luptătorul singuratic, dar care învață să iubească, cel mai probabil, de la Edith. Atmosfera este de milioane. Ai îmbinat foarte bine acel aer medieval cu acțiunea dată de venirea cotropitorilor, ceea ce mă încântă. Capitolele nu sunt deloc plictisitoare, astfel câștigând respectul meu, atât ca și critic, cât și ca scriitor. Alții scriu in 20 de capitole ce și reușit tu să redai in cinci. Mi-a plăcut enorm faptul că Einar a salvat-o pe Edith, chiar dacă și-a ucis un seamăn. Asta înseamnă ce deja s-a format o conexiune intre cei doi. Descrii foarte bine luptele, iar scena în care Einar o ia pe Edith sub ocrotirea sa a fost preferata mea.

GRAMATICĂ

Scrii foarte corect, atât din punct de vedere gramatical, cât și ortografic. Ai doar câteva mici greșeli de tastare, dar care se pot corecta ușor. Singura problemă observabilă este că ai început cu linia de dialog, și ai continuat cu cratima, și nici nu ai lăsat spațiu. Încearcă să corectezi asta, căci cititorul, în loc să fie atent la firul narativ, va vedea acest lucru, și astfel își pierde interesul.

ESTETICĂ

Scrii foarte ordonat! Ai alineate, iar paragrafele sunt aerisite și ușor de citit. Felicitări! Nu am ce sa îți reproșez, în afară de faptul că ai fi putut delimita gândirea lui Edith față de cea a tatălui său printr-un separator de capitole sau un spatiu gol.

TIMPURI VERBALE

Aici ai de muncă. Ai început cu trecutul, apoi te-ai dus pe prezent, ceea ce nu e bine. Încearcă să te hotărăști asupra unui singur timp verbal!

ETICHETE

Cele puse de tine sunt ok, dar încearcă să le mai variezi. Ai putea pune ,, acțiune", ,, fantezie", numele personajelor sau al lumii din care fac parte.

CONCLUZIE

Cartea este foarte bună, am adorat totul la ea, în afară de acele mici problemuțe pe care le-am enumerat mai sus. Sunt convinsă că va avea un mare succes. Cartea ar trebui să fie făcută cât mai cunoscută, iar dacă și tu ești de părere cu mine, poți apela la Shopul nostru de promovări.

SFATURI

Scrie cât mai mult, căci așa îți vei da drumul la mână! Ai un talent înnăscut, dar care trebuie valorificat, iar pentru asta îți recomand să nu fii descurajată de ce am scris, căci eu am spus-o pentru a te îndemna să fii mai perfecționistă decât ești, căci povestea ta are un potențial imens. Încearcă să introduci și un pic de romantism în carte, căci aș putea crede, la o primă vedere, că acesta este absent.

NOTA

Îți acord 9/9,5. Atmosfera, acțiunea, și povestea in sine au fost de milioane.

PLATĂ

Voturi și comentarii la toate capitolele cărții mele ,,Regatul durerii și al focului" și follow permanent mie și grupului.

     Voturi și comentarii la toate capitolele cărții mele ,,Regatul durerii și al focului" și follow permanent mie și grupului

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.
Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Jun 29, 2020 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

CriticiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum