Bölüm 28

4K 279 1K
                                    

Yağmurun dinginleştiği, yerdeki su birikintilerinin ayın yansıması ile kaplandığı, çimin taze kokusunun yeryüzünü sardığı gece vaktinde Taehyung ve Jin, Nyks'e doğru yoldaydılar. Her zamanki gibi takside yan yana oturuyorlarken ikisi de sessiz bir şekilde dışarıyı seyrediyorlardı. Ya da en azından öyle görünüyorlardı, akıllarında başka düşünceler varken.

Hava kararmadan önce kütüphanedeyken ikisi de kendilerini meşgul edecek bir şekilde kitaplarına odaklanmışlardı. Jin, Hoseok gibi Taehyung'un da bir süre sonra uyku alemine dalmasını beklemişti onun sıkılacağını düşündüğü için. Fakat kütüphaneden Jungkook ve Hoseok ayrıldığında bile Taehyung hala kitap okumaya devam etmişti. Onun esnediğini bile görmemişti. Israrcı olduğu konularda sandığından daha da gözü pekti.

Üstelik sadece kitap okumakla da kalmamış, hastalığının başlangıcını boğazında hissettiği için Taehyung kendisine daha da özen göstermişti. Ne zaman bardağındaki bitki çayı bitse kendisi fark etmeden hemen bardağını dolduruyordu. Bunu hiçbir şey demeden sessizce yaptığı için doldurulan bardağının sıvı yüzünü gördükten sonra Taehyung'a bakarken buluyordu kendisini.

Aslında bitki çaylarından ziyade iyi hissetmesini sağlayan, Taehyung'un getirdiği ilaçlardı. İlaç içtikten sonra kendisini iyi hissetmeye başladığı için aslında yeterince bitki çayı içtiğini düşünüyordu fakat bardağını dolduran kişi Taehyung olduğu için ona pek itiraz etmemişti. Etmek de istemiyordu. Buz dağının altındaki duygularını sonunda göstermeye başlamışken onu durduramazdı.

Bu şekilde vakit geçirdikten sonra ikisi de kütüphaneden ayrılıp yurttaki odalarına gitmişlerdi. Ardından odalarına gereksiz eşyalarını bırakıp fazla vakit kaybetmeden yurttan ayrılmışlardı ve yine kendilerini sürekli çağırdıkları takside bulmuşlardı.

Her taksi koltuğunda oturduğunda Jin'in hissettiği heyecan hiçbir zaman dinmiyordu, ne kadar bu duruma alışmış olursa olsun. Karşısında ne yapacağı hiç belli olmayan bir Taehyung oluyordu çünkü.

Dünkü öpücüğünden sonra daha da cesurlaştığı gözlerinden bile belli oluyordu. Normal özgüveni Nyks'teyken tavana ulaşıyorken bu haliyle onun bugün sınırlarını zorlayacağından emindi. Şu ana kadar oraya gittiği her gün sınırları daha da zorlanmıştı aslında, işi başından beri hiç kolay olmamıştı. Kendisi bile nereye kadar gidebileceğini merak ediyordu.

Dışarıya bakıp ağaç dallarına ait ıslak yaprakların savruluşunu izlerken Nyks'e geldiğini fark etti. O bilindik loş mor ışığını gördükten sonra oturduğu yerden kıpraştı. Buraya ilk geldiğini günü hatırlayınca ne kadar acemi olduğuna içinden hafifçe gülümsedi. Şu anda da hala acemi sayılabilirdi fakat eli ayağı birbirine dolaşmıyordu ya da artık beceriksiz hissetmiyordu kendisi. O zaman ait hissettiği tek duygu merak ve Taehyung'u kaybetmeme telaşıydı. Fakat bugün sanki yaş pasta yiyecek bir çocuğun iştahını ve sevincini taşıyordu.

Taksi durup parasını ödedikten sonra ikisi de arabadan indiler. Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber havalar da sıcaklamaya başlamıştı fakat geceleri hala serindi. Elleri buz kesen bir soğukluk yoktu fakat kısa kollu gezindiğiniz zaman insanları titretecek bir hava taşıyordu.

Nyks'e daha yakın koltuktan indiği için Jin'in Taehyung'u biraz beklemesi gerekti sokak başında. Gözleri Nyks'te ve elleri cebindeyken düşünceleri arasında dalmıştı yine. Taehyung'un buradaki çalışma düzenini merak ediyordu. O kadar kafasına göre hareket ediyordu ki, Nyks'e gelmeyeceğini bile bazen herhangi bir kişiye haber ettiğini sanmıyordu. Burada tam olarak işçi sıfatıyla çalışıp çalışmadığı şüpheliydi. ''Buraya istediğin gibi gelip gidiyorsun ama sorun olmuyor mu?''

Taehyung'un yanına gelmesinin ardından beraber yürümeye başladıklarında Taehyung buna hafifçe güldü. Alaycı gülüşü, burada herhangi bir sorun yaşamasının neredeyse imkansız oluşuna gösterilen bir göndermeydi. Gözleri tabelaya yöneldiğinde eski bir dostuna bakar gibi bakmaya başladı. ''Ücretsiz sahne alıyorum ve üstelik sayemde bir sürü müşteri diğer yerlere gitmeyip özellikle buraya geliyor. Bu durumda bana hesap sormaya hakları yok.''

NIGHT CHANGES ~TaeJin~Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin