第十三节; hacker

503 73 76
                                    


Wang Yibo, o gece evine geldiğinde dayanamamış ve araştırmaya başlamıştı. Onu öldürmeye çalışan kişi gibi düşünmeye çalışıyordu. Daha iyimser biriydi derinlerinde. Bu yüzden pek başarılı olamıyordu. Gerçekten katil olabilecek insanların beyni daha farklı çalışırdı. Zorunlu katil olanların beyninin de daha farklı çalıştığı gibi.

Buradan bir sonuca ulaşamayacağını fark ettiğinde aklına bir şey gelmişti. Daha önce gizli sitelerde dolaşırken, birkaç tane seri katillerle ilgili siteye denk gelmişti. Oldukça iyi gizlenmiş olmalarına rağmen herkesten gizlenemiyorlardı. Hacker olan birisinin bulması da o kadar zor değildi. Yibo motor kadar olmasada bilgisayarları da severdi. O alanda da kendini geliştirmeyi başarmıştı. Ünlü bir motorcuydu. Kendini göstermişti. Ünlü bir hacker değildi. Bu özelliğini saklamayı seçmişti. Çünkü bu işleri gizlice yürütmek ona göre daha karlı olabiliyordu.

Daha önce karşısına gelen o siteleri not almıştı. Nedenini bilmiyordu ama şimdi işe yarayacaklarını hissediyordu. Sırayla hepsine girmişti. Eski konuşmaların çok iyi saklandığı ve hatta çoğunun silindiğini fark etti. Sadece aralarından birinin silmek için fırsatı bile yoktu. Yibo tam konuşma sırasında sızmıştı siteye. Kimsenin ruhu bile duymayacaktı.

Her ihtimale karşın telefonundan kamerayı açarak, video çekmeye başladı. Resim çekerken kaçırdıkları olabilirdi. Video iyi bir kanıt niteliğindeydi.

Kısa süren bir konuşmaydı. Rastgele alınmış kullanıcı adına sahip biri ve 'death' kullanıcısı arasında geçmişti. Dakikalar içinde bir insanın ölümüne karar verdiklerine şaşırmıştı Yibo. Gerçekten bir insanın hayatı saniyelere bağlıydı. Bazende saliselerle yetiniyordu. Tıpkı motoruyla birlikte, göz açıp kapanıncaya kadar yerde sürüklenen beden gibi. Ölebilirdi. Hatta bir terslik olmasa öleceğine emindi. Çünkü kusursuz şekilde planlanmışa benziyordu. Deneyen kişi yakalanmamıştı bile.

Belki de Yibo yakalayabilirdi. Birini öldürmek üzere hazırlanan planı biliyordu. Kendi katili olacak kişiyi yakalayamasa da, başkasının katili olacak kişiyi yakalamak istiyordu. Azda olsa içinde bulunan his körelecekti.

Aynı zamanda endişeliydi. Tekrar deneyeceklerini düşünüyordu. Sadece kendi hayatına mal olması daha iyi bir sonuçtu ama bir şey daha vardı. Doktoru olan beden neredeyse hiç yanından ayrılmamaya yemin etmiş gibiydi. İlk başta bir arkadaşı olduğu için mutlu olmuştu Yibo. Birazda olsa Zhan'ın kendini anlayabildiğini düşünüyordu. Yavaş yavaşta olsa kendini ona açmıştı. Onun da aynısını yapmaya çalıştığını biliyordu ama sanki engel olan bir şeyler vardı. Bu engelin kendi ile alakalı olduğu düşüncesi onu içten kemirmeye başlamıştı.

Ya katil onunla iletişimde ise ve ona da zarar verirse?

Tam olarak böyle düşünüyordu. Bir yönden haklıydı. Derinlerden iyimser olmakta iyi değildi işte. Tamamen kötünün iyisini düşünüyordu. En kötü ihtimal aklına gelmiyordu. Oysa o ihtimal en doğru olanıydı. Yibo bunu bilse ne yapardı?

Sitedeki mesajlaşma bittiğinde yine saniyeler içinde hepsi sanki hiç olmamış gibi yok olmuştu. Tam bahsedilen kişiyi araştırmak için çıkacağı sırada, yeni bir hareketlilik fark etmişti.

Yeni bir mesajlaşma daha.

Yine ekranı videoya almayı ihmal etmemişti. Ayrıca araştırma yapmasına bile gerek yoktu. Onun yerine birileri araştırma yapmıştı bile. Hem öldürülecek kişi hakkında önemli bilgiler, hem de gece geç saatlerde olacağı yer yazılmıştı.

Bunlarda birinin görmemesi için hemen silinmişti. Oysa yanılıyorlardı. Çoktan biri görmüştü ve her şeyi öğrenmişti. Elinde onunda bilgiler vardı. Yarın gece gidip olanları kaydedecekti. Eğer yapabilirse engel de olmayı deneyecekti. Sabah olmadan ya da sabahın erken saatlerinde de polise gidecekti. Elinde kanıtlar vardı. Boş duracaklarını sanmıyordu.

Yibo herkesin öğrenmesini istiyordu. Kendi katili o sitede olmasa bile önemli değildi o an, onun için. Bu olay gün yüzüne çıkarılırsa devamının geleceğini biliyordu. Şimdi bunu istiyordu.

Peki her şey istediği gibi giderse ne olacaktı?

Ya her şey istediği gibi gitmezse, o zaman ne olacaktı?

Her sonuç ağırdı. Peki Yibo, Zhan gibi bu ağırlığı kaldırabilecek miydi?

are you liar? || yizhanHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin