9. BÖLÜM ~BELA~

28.8K 1.2K 309
                                    


Hep beraber oturmuş akşama yemeği yiyorduk. Aslında açtım ama canım bişey yemek istemiyordu nedense bu aralar az yiyordum. Çorbamdan bir kaşık alıp içtiğimide tuzsuz olduğunu fark ettim, babamın önündeki tuzuluğu almak için ellimi uzatığımda ellimi kavrayan bir elle karşı karşıya geldim elin sahibine baktığımda Meriç'di.

Elini benden çekip tuzluğu almama izin verdiği an göz ucuyla babama baktım. Onunda bana baktığını gördüm, ya bu adam herşeyi göremek zorundamıydı? Tabağımdaki çorbaya tuzu döktüren sonra Meriç'e uzatım.

"Ellerine sağlık canan teyze herşeye çok güzel olmuş ben biraz daha alabilirmiyim? "

"Sen yeterki iste kuzum."

Ayaz'la göz göze geldiğimizde bana göz kırpıp annemin elindeki tabağı alıp iştahla yemeye başladı aslında annem çok güzel yemek yapar malesef o beceri bende yoktu.

"Eee gençler okul nasıl gidiyor dersler falan bu sene son sizin değil mi?"

"Evet murat amca bu sene son çok şükür." Her zamanki gibi bizim yerimize Ayaz söze atlayıp cevap vermişti.

"Niye oğlum öyle dedin sevmiyormusun okulu?"

"Yok seviyorum da bir an önce üniversiteye gitmek istiyorum."

"Bak sen ne okumayı düşünüyorsun?"

"Valla Murat amca ne sen sor ne de ben söyleyeyim hala karar veremedim ama sporla ilerlemek istiyorum."

"Bak sen hangi dal?"

"Basketbol okurum. basketbol takımındayız zaten." Babam bu kez diğerlerine dönüp."Hadi inşallah ya siz gençler?"Yağız babamın sorusuna cevap vereceken Mert araya girdi .

"Murat amca aramızda tek meslek olarak belirlemiş olan Ayaz. Mesela ben yağız ve Elif tıp okuyacağız Meriç ise baba mesleğinden gidecek mimar Rüya'nın daha bir senesi var ama tiyatro bölümünden gidecek kendisi oyuncu olmak isterde."

"Hepinizin ne güzel hedefleri var biliyorsunuz ki söylemekle olmuyor başarmanız da gerekiyor bu arda Meriç oğlum baba mesleği derken baban hangi şirket de mimar bende iç mimarım." Meriç göz ucuyla bana bakıp tekrar Babam' a dönüp.

"Babamın kendi şirketi var yazıcı holding belki biliyorsunuz babam işinde çok başarılı ve tanınmış biridir ."

"Yoksa sen Levent'in oğlumusun? Levent Yazıcı. "Meriç gülümseyip "Evet tanışyormusunuz? "diye sordu

"Kendisi patronumuz olur."

"Bizim şirkete mi çalışıyorsunuz?"

"Evet."

"Çok sevindim."

"Peki bizim kızla nasıl tanıştınız bakalım?"Ah baba ne sen sor ne ben hiç bilmiyorsunki kızın o kavgadan o kavgaya geçiyor.

İç sesimle kendi kendime konuşurken bir yandan da bizmkilerin cevap vermesini bekliyordum. Rüya birden konuşmaya başlayınca hepimiz ona döndük.

"Ezgi'yle ilk ben tanıştım ilk geldiği gün bana yardım etmişti bi konu hakında sonra abim yağız falan böyle yani."

Annem araya girip,"Ay valla ben sizi çok sevdim arda gelin böyle. " Ha bende annem ne zaman konuşacak diye bekliyordum.

"Biz artık kalksak iyi olur geç oldu yarın da okul var zaten."

Meriç ayağa kalkınca otomotikman diğerleride kalktı annem Ve ben onları kapıya kadar geçirmeye gittiğimizde bende onlarla beraber aşağıya indim. Onlar motora bindiklerinde yağız ve bende arkalarından el salladık daha sonra beraber binaya girip yağız'ın eve girmesini bekledim yağız giriş katta oturduğu için benim yukarı çıkmam gerekiyordu. Yağız içeri girip. "iyi geceler komşu kızı. "dediginde gülümseyip el salladım. Koşarak yukarıya çıkarken öyle bir koşuyordum ki size anlatamam bazen bir yerde tek kalınca sanki arkamda biri varmış gibi hissediyorum.
Tam şuanki gibi eve girip kapıyı kapatım annemin yanına mutfağa girip masaya toplamasına yardım ettim.

YENİ OKULUM Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin