第十六节; the truth are heavy

424 67 30
                                    

gerçek ağırdır

Karakola girdiğinde, üzerine dönen bakışlar olmamıştı. Çünkü içeridekiler her gün farklı şeylerle karşılaşıyorlardı ve normal insanlar onlar için pek önemli değildi. Zhan tıpkı bir hayalet misali ortada dolanıyordu. Bazen ona yanlışlıkla çarpanlar oluyordu. Hiçbiri ise özür dilemiyordu. Hayaletlere çarpıldığında da, görünen biri olmadığı için özür dilenemezdi.

Her şeyi açıklayabileceği rütbeli birilerini arıyordu. Çoğu odanın yanında yazan yazıyı okumuştu ve tek bir tanesi kalmıştı. Aradığını orada bulacağını biliyordu. Odaya yaklaştığında önünü biri kesmişti.

"Burada ne arıyorsunuz?" İşte onu gören birileri vardı.

"Buradaki en rütbeli kişi ile konuşmak istiyorum." Karşısındaki adam gülmüştü. Alaycı bir gülümsemeydi bu.

"Önemsiz konuları konuşmak için rahatsız etmemeniz gereken biri, o odada görmek istediğiniz kişi." Hiçbir şeyi bilmeden hemen yargılamıştı. Oysa gerçekler ona bile ağır gelebilecek kadar büyüktü.

"Buna o odada bulunan çok önemli kişi karar verebilir. İzninizle." Zhan başka bir şey söylemeden, onu engellemeye çalışan biri de olmadığından kapısını çalarak odaya girmişti. İşte şimdi başlıyordu.

Masanın önünde bulunan koltuğa otururken, neden geldiğine dair yöneltilen soruyu cevaplamaya hazırlanıyordu. Yüzünde bir gülümseme vardı. Mutlu olduğu için değildi. Gerçekleri ortaya çıkaracağı için rahatlamış hissediyordu.

"Bazı şeyleri gün yüzüne çıkarmak için bıradayım." Adamda gülümsemişti. Az önceki gibi, bu gümseme de alaycıydı. Hepsinin bu gülümsemesinin silineceğini biliyordu Zhan. İşte o zaman birileri hafife almamak gerektiğini anlayacaklardı.

"Nedir, bu gün yüzüne çıkarmak istediğiniz şeyler?" Zhan uzatmayı sevmezdi.

"Motorcu Wang Yibo'nun öldürülmeye çalışıldığı olay, onun suçlu bulunduğu olay ve daha fazlası için buradayım." Kısaca gerçekler için buradaydı. Kaybedecek tek bir şeyi vardı. O da kendi canıydı ve onu umursamayı bırakmıştı artık. Bu yüzden rahattı. Odaya anlatılanları kaydetmek için biri girdiğinde, hiçbir şeyi atlamadan konuşmaya başlamıştı. Elinde bulunan bazı deliller ile de kendince kanıtlıyordu anlattıklarını. Yaşadığı odaya çoktan bir polis ekibi gönderilmişti. İşlerin yürütüldüğü site ise takibe alınmıştı. En ufak bir açıkları bekleniyordu.

O gün Zhan'ın sorgusu saatler sürmüştü. Hatta sorguyu kaydeden kişi, aynı zamanda yazdığı için yorgun düşmüştü. Onun yerine başka biri gelerek devam etmişti. Tek ara verdikleri kısımda orasıydı. Uykuları gelmişti, tuvalete gitmeleri gerekiyordu. Umursamamaya çalışıyorlardı. Odada bulunan iki kişi gerçekler karşısında şok olmuştu ve hissetme yetilerini kaybetmiş gibilerdi. Zhan ise bir an önce her şeyi anlatmak istiyordu. Çünkü anlattıkça rahatlıyordu. Ölmeden önce tüm hepsinden kurtulmak istiyordu.

Sondan başlamıştı anlatmaya. Biliyordu ki gerçek suçlu bulunduğunda, yapılan hata telafi edilirdi. Daha yeni hapishaneye girmesine rağmen Yibo için çıkış belgeleri ve diğer gerekli şeylerde hazırlanıyordu. Zhan için giriş belgelerinin hazırlandığı gibi. Mahkemeden önce içeriye atılması kararlaştırılmıştı. Bu kadar tehlikeli birinin dışarıda kalması güvenli değildi çünkü.

Soruşturma sırasında bir güvenlik açığıda yakalanmıştı. Hiçbir şeyden haberi olmayan yöneticiler yeni iş peşindeydi. Polis tarafından izlendiklerinden bile habersizlerdi. Konuşma sırasında yerleri tespit edilmişti. Gerçekleştirmek istedikleri cinayet sırasında yakalanmaları planlanmıştı bazılarının. Diğerleride aynı zamanda yapılan operasyonlar ile yakalanacaktı. Yıllardır hüküm sürenler, teker teker indirilecekti.

Planladıkları gibi olmasını umuyorlardı. Olmasa bile en sonunda onları yakalayacaklardı. Hatta olay içeride o kadar çabuk büyümüştü ki, bu işleri yapan başka sitelerde bulunmuştu. Onlarında açık vermesi bekleniyordu. Hepsini ortadan kaldırmaktı amaç. Yıllardır fark edemedikleri gerçekler polise bile ağır gelmişti. Aslında ülke için bile ağırdı.

Birçok cinayet işlenmişti. Bazılarının suçluları bulunmuştu. Onların bile doğru kişiler olup olmadıklarına emin değillerdi artık. Tek bir kişinin anlattıkları, büyük bir kaosu ortaya çıkarıyordu.

Gerçekler aslında kaosu da beraberinde getirirdi.


are you liar? || yizhanHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin