9🔳 "Elmacık kemiğimdeki sızı"

17.4K 1.8K 266
                                    



Lütfen oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayınız. 🤍

İnstagram hakugu

🔳🔳🔳

Yüz bir bütündür der estetik cerrahi. Burun, göz, ağız ve çene ile alından başlayan bir bütündür. Herhangi bir orantısızlık ifadeyi değiştirebileceği gibi bambaşka birine de dönüştürebilir insanı. Ama en çok elmacık kemiğidir dikkatleri çeken. O bozulursa konuşmada da sıkıntı yaşarsın. O değişirse görmen de zorlaşır. Eğer ona bir şey olursa artık yeterince iyi nefes alamayabilirsin de. Elmacık kemiği omurilik gibidir. Varlığını çoğu defa unuttuğumuz ama hayatımızın en önemli taşlarına benzerler. Ne zaman bir sızı ile kendilerini hissettirseler o zaman anlarız varlıklarının kıymetini. Sağlık gibi, anne baba gibi, dost gibi ve varlığına alışıp bazen iyi ki demeyi unuttuğumuz onca güzellik gibi.

Elmacık kemiğim sızlıyordu son günlerde. Fark etmeden bir darbe almış olmalıydım. Yine de bu hem konuşmama hem nefes almama etki eden sıkıntılı bir durumdu. Tıpkı bir zamanlar kıymetini bilmediğimiz özgürlüğün peşinden hunharca koşmam gibi.

Nihayet ikna edebildiğim Meriç beni sorgu odasının hemen yan tarafındaki bölüme getirdiğinde bir kere daha aynı hisleri yaşamamdan mütevellit bedenim kasılmıştı. Aklıma yaşadığım o karanlık gün gelirken soğuğu anımsamıştı bedenim bir kere daha. Başımın arkası da sızlayarak kendini belli ettiğinde sadece kadını görmemle bile ne kadar kötü etkilendiğimi düşünüyordum. Sol elimle başımın arkasını sıvazladıktan sonra sıcak olmasına rağmen üşümüşçesine havaya kalkan tüylerimi elimle dokunarak indirdim.

Geçmek bilmiyordu. Peki ya gerçek katille karşılaşanlar neler yaşıyordu kim bilir?

"Bak şimdi karşı tarafta mikrofon açık zaten, biz de bu camdan katilin ya da şüphelinin davranışlarını seyrediyor daha başka ayrıntı var mı diye kontrol ediyoruz."

Camdan bakarken hücre odasında duran kadın ellerindeki kelepçelerle birlikte öylece oturuyor ve bizim baktığımızı bilirmişçesine bizden tarafa gülüyordu. Bir gülümseme ancak bu kadar iç karartıcı olabilirdi. Yandan bakışlarımla onu görmek istemezcesine dururken kollarımı önümde bağladım.

"Gerçekten çok sinir bozucu biri. Pişkin ve ne yaptığının farkında olmayan katiller her zaman daha tehlikelidir."

Meriç kadın hakkında konuşmaya devam ederken telefonu çaldı. Arayan kimdi bilmiyorum ama tam zamanıydı. Her şeyin zamanlama ile ilgili olduğu o saniyelerde onu odadan çıkması için dua ediyordum. Gözlerim üzerindeyken işaret parmağıyla bir işareti yaptı. Bu, bir dakika süre istiyorum demekti. Bir dakikanın beşe kadar uzamasını temenni ederek odadan çıkışını seyrettim.

Meriç telefona bakmak için ayrıldığında bana da mesaj geldi.

~Giriyorum~

Haris'ten gelen mesajla cama iyice yaklaştım. Kapıdaki polisi nasıl geçtiğini düşünürken o çoktan kadının karşısındaki sandalyeye oturmuştu bile. Mikrofonun sesini sonuna kadar açıp tamamen o ikisine odaklandığımda Haris hiç vakit kaybedemeden başladı.

"Şoka girmiş olmalısın," dedi önce yerine rahatça oturarak. "Böylesine bir hızda yakalanmayı beklemiyordun değil mi?"

Gülmüştü kadın yine. Bir yandan benim tarafıma bakıp muhtemelen fark ettiği gizli planımızdan dolayı kötü bir ifade yerleştirmişti yüzüne, öte yandan Haris'e dönüp onu çok da adam hesabına almamayı kararlaştırmıştı sanki. Kadının gülüşü devam ederken "Katille ortaklık yaptığını biliyorum," diye devam etti Haris.

PROFESYONEL  [F•]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin