YETENEK

5.1K 28 69
                                    


Mert tozdan çok rahatsız olduğundan evi temizlemeyi pek düşünmemişti. Biraz para biriktirip bir yardımcı kadın çağırmayı düşünüyordu. Yardımcı kadınlar tek günde evi bir güzel temizliyorlardı. Mert oldu olası tozdan rahatsız olduğundan en iyisinin bu olduğuna karar vermişti. Ama şimdi kızıl saçlı kız onun bu derdine de son veriyordu. Kız temizliği bitirene kadar Mert teras da bekledi. Ortalık baya kirlendiğinden işi uzun sürmüştü. O sırada Mert terasta çok üşüse de içeri girmedi. Çünkü az biraz toz gelse hemen öksürmeye ya da hapşırmaya başlıyordu.

Kız işi bittikten sonra onun terasta beklediğini görünce "Ne yapıyorsun sen orada?" diye sordu. Mert "Ben tozdan rahatsız oluyorum. O yüzden sen işini bitirene kadar burada bekledim." dedi. Kız "Neden odaya gitmedin ki?" diye sordu. Mert "Oraya da toz geliyordur." Dedi. Kız "Oraya çok az gelir. O kadar da hassas değilsindir herhalde." Dedi meraklı gözlerle Mert'e bakarak. Mert "O kadar hassasım. Biraz toz olsa hemen öksürmeye başlarım." Dedi. Kız "Keşke söyleseydin. Sen evde yokken yapardım." Dedi. Mert gülümsedi "Önemi yok." Dedi. Kız "Özür dilerim. Seni soğukta beklettim. Sen şimdi donmuşsundur. Hadi çabuk içeri gel." Dedi. Mert gerçekten donmak üzereydi.

Hemen içeri girdi. Kız hatasından ders aldığını fark ettirmek için "Tamam bundan sonra sen yokken yapacağım." Dedi. Mert gülümsemekle yetindi. Kız ona yaklaştı. Eliyle yüzüne dokundu. "Çok üşümüşsün." Dedi hemen yüksek sesle. Mert "Çok değil." Dedi. Ama kız onu duymadı. Çünkü çoktan mutfak tezgâhına gitmiş orada sıcak bir kahve yapmaya başlamıştı. Mert ona her an her saniye daha çok aşık olduğunu hissediyordu. Özellikle de kızın kendisini önemseyen işler yapmasını çok seviyordu.

Kız kahveleri yapıp getirdi. Mert biraz ısınmış, kendine gelmişti. Kız "Sen işe ne zaman gideceksin?" diye sordu. Mert saatine baktı. "Saat dörtte gidiyorum. Yani daha üç saatim var." Dedi. Kız gülümsedi. "O zaman kahvelerimiz de hazırken film mi izlesek?" diye sordu. Mert gülümsedi. Film izlemeyi severdi. "Hangi filmi izleyeceğiz?" diye sordu. Kız biraz düşündü "Aşk Tesadüfleri Sever filmini izledin mi?" diye sordu. Mert "Sanırım hayır." Dedi. Mert genelde romantik filmleri pek izlemezdi. "Ben daha çok aksiyon filmleri severim. Ama sen ne istersen sana eşlik ederim." Dedi. Kız "Bu filmi beğeneceğine eminim." Dedi. Mert gülümsedi.

Bilgisayardan filmi açtılar. Filmin beşinci dakikasında kız ona iyice sokuldu. Mert ona baktı. Kız "Benim yerim rahat değil." Dedi. Mert "Neden?" diye sordu. Onu rahatsız eden şeyin ne olduğunu merak ediyordu. Kız "Ben başımı göğsüne koyup izlemek istiyorum." Dedi. Mert bu cevabı beklemiyordu. Onu kendisine çekti. İstediği gibi olmuştu. Kızıl saçlı kız aslında filmi daha önce izlediğinden filmi pek önemsemiyordu. Mert'e yaklaştığında Mert'in kalp atışlarının hızlanacağını biliyordu. Bu yüzden onun göğsüne başını koymak istiyordu. Onun kalp atışlarını duymak istiyordu. Çünkü o kalbin kendisi için attığını biliyordu.

Mert film izlerken bölünmesini pek sevmezdi. O yüzden kızıl saçlı kızın saçlarıyla oynarken filmi izliyordu. Kız da onun sessizliğine eşlik edip filmi izliyordu. Film bitene kadar birkaç defa hareket ettiler o kadar. Film bittiğinde Mert kendisini tutamadı. Gözlerinden birkaç damla yaş süzülünce kız onun ağladığını fark etti. Hemen toparlandı. Mert'in yüzünü avuçlarının arasına aldı. Gözyaşlarını elleriyle sildi. Mert'e "Lütfen ağlama." Dedi. Öyle güzel öyle tatlı bir sesle söyledi ki Mert kendinden geçti. Niçin ağladığını bile unuttu. Gülümseyerek ona baktı.

Kızıl saçlı kız "İşte sen hep böyle gülümse." Dedi. Sonra da usulca yaklaşıp Mert'i öptü. Onun dudaklarının kendi dudaklarıyla birleşmesine şaşıran Mert bir süre şaşkınca bekledi. Sonra o da kızı öptü. Kızın sıcaklığını üzerinde hissetti. Mert bu duygulara çok yabancıydı. İlk defa bir kızı bu kadar çok seviyor ve onda böylesine derin bir heyecan duyuyordu.

ÖZGÜR-TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin