Bölüm 6

1K 161 118
                                    


"Klan liderinden mektup gelmiş." 


Bazen tek bir cümle çok büyük yıkımlara sebebiyet verebilirdi. Xiao Zhan o cümlenin elf kralı tarafından duyulmamış olması için belki de içinden yüzüncü kez dua ediyordu.

Hiç kimse tarafından önemsenmeyen bu mektup, genç adamın soğuk soğuk terlemesine ve oturduğu yerde yanında ki elfi rahatsız edecek derecede bacağını sallamasına neden oluyordu. O an o kadar çok şey düşündü ki Xiao Zhan, bir anda elf kralının elinde kılıcıyla gelip kafasını bedeninden ayırması fikri bile uzak gelmiyordu.


İsmini bile bilmediği bu kişilerin ona düşmanlık barındıran gözlerle bakıyor olma düşüncesi, kalbinin sıkışmasına, nefeslerinin hızlanmasına neden olmuştu.

"Gergin görünüyorsun. Bir sorun mu var?" endişeli gözlerle sorulan soruyla Xiao Zhan bir an önce kendisine gelmesi gerektiğini hatırlayarak sesinin sakin çıkmasına özen gösterdi.

"Ah hayır acıktım sadece." vermiş olduğu cevaba gülümseyerek karşılık veren elf bir şey söylemek için ağzını açmıştı ki masada ki diğer elflerin sessizliğe bürünmesiyle o da kelimelerini yutmak zorunda kaldı. Oluşan sessizliğin sebebini merak eden Xiao Zhan, yaklaşan bedenle birlikte kafasında kurduğu en kötü senaryoyu hayal ederek gözlerini sonunu bekleyen bir kurban gibi çaresizlikle kapatmıştı.

Elf kralı zarif adımlarla çeşit çeşit yemeklerin bulunduğu masaya doğru ilerlerken tek odağı gözlerini sımsıkı kapamış olan genç adamdı. Kendi için ayrılmış sandalyeye oturana kadar masada ki sessizlik bozulmadı.

Elf kralı, masada bulunan gümüş işlemelerin olduğu içinde kırmızı renkli bir sıvı bulunan bardağı Xiao Zhan'ın her seferinde istemsizce gözlerinin kaydığı dolgun kırmızılarla buluşturdu. Geçen saniyeler boyunca genç adam yavaşça gözlerini açınca etrafında ki elflerin yemeye başladığını ve kafasının hâla bedeninden ayrılmadığını fark etmişti.

Genç adam gözlerini geldiğinden beri bakışlarını üstünden çekmeyen elf kralına doğrulttuğunda ise gördüğü tek şey endişeli hallerini büyük bir dikkatle izleyen bakışlar olması gerekirken, uzun sarı saçlarının esen hafif rüzgarın etkisiyle her bir saç telinin ahenkle dans etmesi, ince ve uzun parmaklarının bardağı kavrayışında ki zarafet, içtiği içeceğin dudaklarında bıraktığı kırmızılık o an için Xiao Zhan'ın dikkat ettiği tek şey olmuştu.

Bu sakinliği kötüye yormaktan vaz geçen gen adam gerginlikten kemirdiği için kızaran alt dudağını verdiği derin bir nefes eşliğinde serbest bırakmıştı.

"Bir sorun yok değil mi? Mektupta kötü bir haber mi vardı?"  Xiao Zhan'ın merak ettiği tüm cevapları oldukça ciddi çıkan bir ses tonuyla bir başka elf sormuştu. Keskin bakışlarını soru soran elfe doğru çeviren elf kralı aynı ciddi ses tonuyla yanıtladı.

"Endişelenecek bir durum yok. Klan lideri oğlunun güvenli bir şekilde gelip gelmediğini teyit etmek istiyor." cümlesini bitirir bitirmez yeniden genç adamı bulan bakışları az önce rahat bir nefes veren Xiao Zhan'ın gözlerinin irice açılmasına ve bir kaç kez öksürmesine neden olmuştu.

Bu detay kesinlikle yeni yeni önem kazanıyordu. Biriken yalanlar, içindeki karanlığın artmasına ve aldığı her nefesin keskin bir biçimde ciğerlerine saplanmasını sağlıyordu.

"Xiao Zhan klan liderinin oğlu muymuş!?" şaşkınlık nidalarıyla yükselen sorular yüzünden genç adam konuşabilecek gücü toplamaya ve şüphe uyandırmadan konuyu bir an önce kapatmaya çalıştı.

Aglon Geçidi [YiZhan]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin