Select All
  • [C] Misi Memikat Anak Raja
    1M 529 1

    ARIN SOFEA merupakan seorang Senior Project Engineer yang berjaya, dia mempunyai kerjaya yang stabil, pendapatan yang cukup lumayan, rupa paras yang boleh membuatkan seseorang tertoleh beberapa kali padanya dan juga keluarga yang bahagia. Tetapi dia tidak boleh melupakan kisah lalunya dan dia masih berdendam terhadap...

    Completed  
  • dandelions | faaiq iman .
    6.1K 1.3K 20

    ❝ Everything starts with a little crush and it ends with a lot of tears ❞ 'couse i'm in a field of dandelions, wishing on every one that you be mine , mine. KARYA 3

    Completed  
  • IMAN UNTUK ZIYAD ✔
    1.3M 41.3K 75

    →C O M P L E T E D← Siri Kedua ────────────────────────── Iman Aqeela yang sudah menyedari hakikat bahawa dia mencintai Syed Ziyad Luqman terpaksa menghadapi derita setelah Syed Ziyad Luqman lari meninggalkannya. Luahan hati Iman Aqeela dahulu telah merobek hati rapuh Syed Ziyad Luqman. Janji yang meniti keluar dari b...

    Completed  
  • 𝖳𝗁𝖾 𝖠𝗋𝗋𝖺𝗇𝗀𝖾𝖽 𝖫𝗂𝖿𝖾
    324K 16.9K 49

    [COMPLETED] ... You are the light to my darkness. / / / / / / / / / / A love story about two person who helping each other mend their heart. Kahwin paksa? Tak pelik bagi Aireen. Kahwin dengan lelaki yang dia langsung tak kenal? Haha perkataan membantah tak wujud dalam keluarga dia. ...

    Completed  
  • Tawanan Hati Afeef Anaqi || [C]
    371K 35.9K 41

    Zaman sekarang,ada lagi ke perempuan terima lelaki yang tak berharta? Bukan harta ke yang dipandang ? "Awak tak kesah ke hidup dengan saya walaupun awak kena tinggalkan segala kekayaan yang awak ada sekarang?"- Afeef Anaqi "Kewemahan yang aku ada tak menjamin kebahagiaan aku." - Alva Areeya "I can't stop thinking abou...

    Completed  
  • hello husband
    985K 34.2K 40

    Kisah tentang seorang jururawat yang berkahwin dengan seorang doktor. "apa abang buat dekat wad sayang?" "abang dapat transfer sini. Kena jaga wad ni 6bulan. Kenapa?" "apa??!" Atas permintaan sofea, hubungan mereka dirahsiakan. Nanti orang sibuk tanya macam macam katanya. Tapi hari hari ada je orang mengorat suaminya...

    Completed  
  • Kisses (Love You!)✅
    262K 15.5K 41

    "You are my sýzygo!" ======================= Lya Zandra yang banyak sangat baca novel dan tonton drama pelbagai jenis dari drama Melayu, Hindustan, Sinetron, Korea, China, Jepun dan Inggeris menyebabkan dia nekad untuk cari calon suami sendiri dengan cara yang clishe dan pelik. "Kau ni gila ke? Aku tak suka kau lah!" ...

    Completed  
  • Pikat Hati Dr Jerk ✓
    504K 24.7K 46

    Detik pertama mata Una melekat pada wajah kacak Rees. Hati Una sudah terpaut. Tanpa ragu, Una dah letak nama Rees di tempat paling tinggi dalam carta hatinya. Una yakin cuma Rees Aiden yang dia mahukan. Justeru, Una mula mengejar sekeping hati milik Rees . Tanpa lelah! "Kalaulah kan abang Rees diberikan satu hajat unt...

    Completed  
  • COMPLETED - Double A: Azraff & Amalin
    24.3K 1.6K 8

    Ini kisah tentang peluang kedua. Tentang masa. E dapat idea ni masa tengah mengeluh ketika PKP ni. Haha. And I realised all I have is time, and why not make the bestest thing out of it. So here we go, a PKP story time. Mwahahaha. Double A - Azraff and Amalin Ada sesuatu terjadi. Dari Azraff dan Amalin bertukar menja...

    Completed  
  • Hikayat Pintu Sebelah
    361K 22.7K 62

    [MALAY FICTION] 5th Wattpad Story by _ljskwb. Bagi Shin, Ayen itu adik. Adik sebelah pintu yang dia akan pandang sebagai adik sampai bila-bila. Tapi, bagi Ayen pula... Shin itu memang miliknya sejak zaman dahulu kala lagi. Mampu tak Ayen leburkan beku seorang Shin? "I love you till the sun dies." _____ Hikayat Pint...

    Completed  
  • Key Untuk Hat ©
    83K 10.8K 21

    Dia benci, untuk berada dalam hubungan itu. Dia benci, untuk berada di situ. Hat benci, kerana Key paksa dia, berada di situ. "Tak suka bukan untuk selamanya, Firhat." Jika itu yang Key mahu, Hat beri, tapi bukan hati. Another short romance by, Akyelrahim.

    Completed  
  • Perfect Husband Untuk Mama
    676K 25.9K 87

    THE SERIES OF ROZESMOON ( 3 ) 2020 All Right Reserved Was known as JBTR ---------- 🍯 ---------- Cintanya yang dulu membuatkan dia hilang kepercayaan terhadap cinta. Baginya cinta itu sudah tiada makna. Kerana itulah sikapnya berubah, dari seorang yang penyayang kepada seorang yang dingin. Tapi tu lah, kalau yang dah...

    Completed  
  • Twin's Territory ✓
    1.7M 197K 78

    +Sorry. Ternyata penulisan dalam ni pun berada di tahap kritikal. Effa ingin melempang dirinya sendiri. Maafkan effa+ Alara Irdina. Lara. Sama seperti namanya, kehidupannya sunyi dan suram. Kematian ibubapanya sewaktu dia berumur 20 tahun, mengubah kehidupannya 360 darjah. Dia bukan lagi perempuan yang periang, sepert...

    Completed  
  • Mine (Always & Forever) ✔️ Completed
    197K 12.7K 44

    Adwa Sofea dan Aakiff Muhammad Cliche! Do. Not. Read if you Hate Grammatical Errors and Typos

    Completed  
  • Perfect Antithesis ✓
    2.6M 271K 81

    Manusia melakukan kesilapan. Buku ini adalah kesilapan Effalee. *A story written by a girl who knew nothing about writing do not read this book. I wrote this for fun. I wrote this while learning about writing itself. By now I realize how cringe this book is. START: 27th July 2021 END: 5th September 2021 STATUS: COMPLE...

    Completed  
  • Tempat Sempurna
    2.2M 178K 72

    THAQIF | SAFA Mereka tidak pernah dekat lagikan mahu bercinta. Tidak! Tidak pernah terfikir dek akal Safa untuk bercinta dengan Thaqif, lelaki yang dianggap menjengkelkan. Bagi Safa, cinta pertamanya lebih indah dari kekayaan yang dia miliki sekarang. Dia bahkan berkali-kai dijodohkan dengan lelaki lain yang setaraf...

    Completed  
  • 𝐋𝐎𝐕𝐄 𝐇𝐀𝐓𝐄
    267K 16.2K 59

    𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗰𝗲 𝗦𝗲𝗿𝗶𝗲𝘀 •°. *࿐ «2𝐧𝐝 𝐁𝐎𝐎𝐊» ©2021• ᶜᵒᵐᵖˡᵉᵗᵉᵈ ˚ ༘♡ ·˚𝐀𝐃𝐘 𝐀𝐒𝐇𝐑𝐀𝐅 𝐗 𝐀𝐑𝐈𝐀𝐍𝐀 𝐀𝐓𝐈𝐋𝐈𝐀˚ ༘♡ ·˚ Adi Ashraf dan Ariana Atilia. Adi dengan sikap bekunya manakala Ariana dengan sikap cerianya. Apa akan jadi bila Ariana mengejar si beku, Adi? Tanpa mereka sedari, mereka dapat melengka...

    Completed  
  • ➵ Mr. Seducer (C)
    4.4M 205K 51

    " ― cause your personality makes me fall for you all over again." - Hani Daerina Dawson. [ Start - 18 / 5 / 2018 ] [ End - 4 / 12 / 2018 ] p/s: sumpah citer ni banyak merepek and typo lmao Status - completed HR - #4 in Romance HR - #2 in Romance HR - #1 in Romance (16 April 2019) © 2018 By aeemamel All Rights Reserved

    Completed  
  • [B1] MAHFUZ √
    2.6M 208K 72

    (2020 - belum di-edit. Ayat berterabur) "Mungkin sudah tertulis disana, kau dan aku bukan takdir" - kawasan bahaya HAHA

    Completed   Mature
  • Crushku, Ketua Pengawas! •Completed•✔
    525K 33.8K 65

    Riyana pelajar tingkatan 5 yang mahu menduduki SPM. Tingkatan 5 confermlah SPM takkan UPSR pulakkk.. Cerita ni ceritakan kisah Riyana berjumpa dengan abe crush dia kat tingkatan 6, Izwan Rafiq😳 Izwan selalu sangat jumpa dengan Riyana. Tapi tak berkesempatan nak cakap apa-apa sebab baru cakap satu perkataan minah ni d...

    Completed  
  • C || Mr. Ice Prefect
    751K 57.6K 35

    𝑨𝒅𝒂𝒎 𝑫𝒓𝒚𝒂𝒏 ~ 𝑨𝒚𝒂𝒏𝒂 𝑫𝒂𝒉𝒍𝒊𝒂 " Watch your eyes dude. " Adam Dryan Adam Dryan . Dingin . Garang . Aura yang ada pada dirinya menjadikan semua orang tidak mahu mendekatinya . Badan dan ketinggiannya yang ideal . Wajahnya yang kacak walaupun tiada campuran . Matanya berwarna hitam pekat dan sepet...

    Completed  
  • Loving you, Tuah ( Sedang Di Edit. )
    54.2K 2.2K 20

    Maaf beberapa part telah di unpublished untuk di edit. "Love doesn't always ends well." Tersentak. Tangan yang baru mahu menggapai sebuah buku berwarna hitam itu terhenti. Dia berpaling laju. Rambutnya yang semulajadi keperangan sedikit dan lebat beralun itu ikut bergerak memukau mata untuk beberapa ketika. "Tuah...

  • Mr. Duda
    1.7M 109K 83

    • romance • ( 1st stand alone series ) "Medina Azyara Binti Hamid, aku ceraikan kau dengan talak satu!" - Syed Dariel Hakiem. Perkahwinan yang terbina atas dasar cinta kini termeterai kerana orang ketiga. Sakit? Huh, Medina Azyara bukan seperti gadis di luar sana yang jatuh saat diceraikan malah dia bangkit untuk memb...

    Completed  
  • [C] KVSA2 : Kerana Cinta
    1.3M 109K 57

    | Kau VS Aku : Buku Dua | Kesinambungan kisah cinta mereka semua yang masih dibelenggu dengan masalah yang belum selesai. Aulia Zulaikha, berdepan dengan konflik dalam hidupnya. Dia tersepit antara cinta dan paksaan keluarganya. Tapi hatinya lebih memilih untuk setia kerana cinta seperti kehidupan. Ia tidak mudah dan...

    Completed  
  • [C] Kau VS Aku
    2.6M 178K 78

    ADAPTASI SERIES SOOKA ORIGINAL ( MINOR EDITING ) | Kau VS Aku : Buku Satu | Pergaduhan seperti tiada pengakhiran. Kebencian yang tidak akan terpadam. Istilah Jatuh Hati tiada dalam fikiran. Percaya atau tidak, pergaduhan mereka hanyalah disebabkan perkara yang sangat remeh! Pergaduhan itu satu kebiasaan. Tapi kebiasaa...

    Completed  
  • He Loves You Not | ✓
    41.2K 3.2K 12

    Ella Maine cannot time travel. All she could do was lie in bed at 12.38 a.m half asleep, counting the dots on the green curtain with her mind already miles away. Ella has no love story to tell, but she's got a heartbreak story escaping her by her fingers. She's not going to tell you a story about how she got her heart...

    Completed  
  • Be Mine •°Complete√°•
    255K 14.6K 47

    Zawana ialah gadis berumur 22 tahun. Cubalah teka. Dia tersuka dekat abang kawan dia, Akmal. Akmal ni pulak abang sulong daripada 3 orang adik beradik. Zawana berkawan baik dengan adik Akmal yang nombor 2, Aiman. "Ya Allah, hensemnya abang kau, Man." "Baik kau jangan dekat dengan dia weh kalau kau tak nak dibenci." "...

    Completed  
  • DIA SUAMIKU? EUWW
    93.1K 2.8K 51

    COMPLETED✔️(FIRST BOOK) Dia mungkin tidak sweet seperti gula, Dia mungkin juga tidak seromantis romeo, Dirinya juga mungkin tidak sesempurna bidadara, Tetapi cintanyalah yang paling melekat di jiwa. Affiya Aulia, seorang wanita yang ditaburi dengan segala kemewahan dan kesenangan hidup sejak kecil oleh mama dan p...

    Completed   Mature
  • [B3] TAQI
    369K 55.9K 48

    Book 1: MAHFUZ Book 2: LUTHFI Book 3: TAQI

  • IKATAN
    3.7M 196K 56

    (COMPLETED) Akibat kemalangan meragut nyawa kakak nya. Fasha tekad untuk mengambil Aileen sebagai anak angkat tetapi Dhani adik kembar kepada suami kakaknya yang turut meninggal saat kemalangan juga berhasrat untuk mengambil si comel kerana janji yang telah dibuat diantara dia dan arwah Kembarnya. Siapa yang bakal mem...

    Completed