Kembar Ku Dari NERAKA [ C ] [S1]
  • LECTURES 867,459
  • Votes 44,648
  • Parties 74
  • LECTURES 867,459
  • Votes 44,648
  • Parties 74
Terminé, Publié initialement nov. 27, 2017
(KARYA PERTAMA KHAISHIF)
Asli daripada :  KhaiShif 
Beautiful cover by : KhaiShif 

[The Ice Award #Romance no. 2]
[Siri L&D] B1

NO COPY! ⚠️


Kehidupan aku tak seperti apa yang digambarkan oleh orang yang berada di luar sana. Hidup bersama keluarga yang berada malah dilimpahi pelbagai jenis kemewahan, siapa sahaja yang tidak bahagia bukan?

Namun bukan itu yang aku banggakan. Walaupun hidup bersama keluarga yang bahagia dan juga berada, tiada siapa yang menyangka bahawa kehidupan ku dipenuhi dengan pelbagai ancaman malah ada yang sanggup merancang untuk meragut nyawa ku. 'Mereka' sanggup berbuat apa sahaja asalkan harta yang telah sekian lama ku jaga rapi menjadi milik 'mereka' . 

Malah bukan hanya nyawa ku sahaja yang menjadi taruhan, mereka yang berada di sekeliling ku juga menjadi target seterusnya . Ada yang sanggup merancang untuk membunuh mereka dalam diam. Penuh perancangan yang tertib. Hal itu, mujur sahaja aku sedari awal. Jika tidak, pasti akan ada pertumpahan darah yang berlaku ketika ini. 


Hal ini berlarutan sehinggalah aku berpindah ke tanah air tercinta. Bertemu dengan seorang lelaki yang telah sekian lama tidak kelihatan. Lalu bertemu pula dengan 'musuh' yang lagi tangguh daripada biasa. Merancang dengan lebih banyak lagi muslihat yang sukar untuk dirungkai sendirian. Sehinggalah membuatkan aku terpaksa 'berehat' dalam 'tempoh masa yang panjang' 


"Aku terpaksa pergi , aku nak sangat kau jaga anak kita baik baik. Biarkan dia membesar sihat." 

Tika itu lah langit kelam menghiasi dunia 'si dia'. Hanya kata kata 'maaf' mampu ku ungkapkan beribu kali dalam setiap do'a. Aku tidak mahu 'si dia' terluka lagi dan kerana itu aku merahsiakan tujuan utama ku. 

Ketika ombak menghempas kuat batuan di gigi air, sang mentari datang menerangi langit yang dulunya kelam. 

AKU JANJI! 

Aku pergi dan akan kembali untuk MEMBALAS DENDAM.  

"DIA TELAH BANGKIT DARI NERAKA."
Tous Droits Réservés
Table des matières
Inscrivez-vous pour ajouter Kembar Ku Dari NERAKA [ C ] [S1] à votre bibliothèque et recevoir les mises à jour
ou
#17mystery
Directives de Contenu
Vous aimerez aussi
DUDA [Dia Untuk Diri Aku], écrit par MissBlushing_
80 chapitres Terminé
Bertemu dan berpisah adalah lumrah kehidupan. Perkahwinan yang dibina atas dasar cinta diuji apabila isteri yang disayangi menghadap ilahi. Kehadiran cahaya mata kembar menjadi penyeri dalam kehidupan. "Halalkan segala..Ma...makan dan minum Mia....Jaga an..anak-anak kita bie..."Tangan suaminya digenggam erat. Andai sudah tiba masa aku pergi dari dunia ini..Aku redha ya Allah. -Mia Maisarah- "Jangan cakap macam ni sayang... Bie tahu sayang kuat, please stay with us.."Dari tadi air matanya tak kering-kering. Mengalir deras ibarat paip air yang bocor. -Sayf Aydeen- Kepulangannya ke tanah air selepas 4 tahun berhijrah, menjadi titik permulaan pertemuan Sayf Aydeen dengan seorang gadis. "So...Ganti la balik...Sudah la main langgar sampai tercampak handphone ni.."Mujur masih berfungsi. -Syafa Adreen- "Excuse me, I...." -Sayf Aydeen- Siapa sangka pertemuan yang tak dijangka itu berterusan sehingga mereka berada di bawah satu bumbung yang sama sebagai pekerja dan majikan. "Saya..min..minta maaf encik...." -Syafa Adreen- "Senang je kan? Salah je minta maaf...Mama, sebab ni la Aydeen nak pilih betul-betul babysitter untuk diaorang...Aydeen taknak benda-benda macam ni berlaku...Harini melecur jari, esok-esok apa pula?" -Sayf Aydeen- Namun, siapa mampu menghalang takdir yang telah dicipta. Kehadiran Syafa Adreen dalam rumah itu telah menjadi penyeri buat anak kembarnya. Kasih dan sayang yang gadis itu tumpahkan untuk anak-anaknya tidak terkira. "Siapa yang nak bertanggungjawab dengan hati aku, Reen?"-Sayf Aydeen- "Encik cakap apa ni? Jangan nak main-main.." -Syafa Adreen Apabila cinta mula bersulam dan kasih diterima. Kebenaran terungkap. Hati yang diberikan kepada lelaki itu hancur lumat. Syafa Adreen tak sangka lelaki itu mempermainkan dirinya. Sakit yang berdarah itu sukar untuk disembuhkan. Apa akan terjadi dengan rumah tangga yang dibina?
The  Dark  side ✔ [Editing], écrit par __Ibyyy__
14 chapitres Terminé
🔥 Pemenang genre action A's award 2020🔥 🔥Pemenang tempat kedua dalam The Best Action 2020 anjuran Diamond team🔥 Gara-gara hutang hidup Zarah berubah dalam sekelip mata. Bukan ini yang dia mahukan, dia hanya mahukan kebebasan seperti mana dirinya dulu bebas melakukan semua perkara tanpa perlunya dikurung seperti haiwan dalam rumah mewah itu. Namun, bekerja sebagai pembantu rumah demi melunaskan hutang arwah ibunya tidak begitu mudah seperti yang disangka. Dia telah terjebak dalam api cinta majikannya sendiri yang akan membakarnya hidup-hidup jika dia tidak berhati-hati. Hendak menyesal? Sudah terlambat. Itulah jalan yang telah dia ambil dan harus dilewati dengan tabah. " Awak jangan masuk campur dalam hidup saya! Jangan ganggu kerjaya saya lagi cukuplah awak dah rosakkan masa depan saya!" ____Zarah " Bila kau dah masuk dalam rumah tu, kau dah jadi milik aku. Semua pasal kau aku berhak masuk campur sebab aku gilakan kau! Ingat tu!" ____Shahfik Gila? Psycho? Panggilan itu sudah sebati dalam dirinya. Hanya wanita bernama Zarah sahaja yang mampu membuatkan dia obses. Gila bayang. Ketekunan seorang Shahfik dalam memiliki Zarah telah membuatkan gadis itu trauma. Apatah lagi setelah mengetahui sisi gelap lelaki itu yang bijak berselindung dengan kerjayanya sebagai CEO muda. Ramai masyarakat dikaburi dengan kerjaya Shahfik tanpa mengetahui pekerjaan kedua lelaki itu. Pembunuh?Perompak? Peragut? Perogol? Mafia? Entahlah. Hampir semua perkara lelaki itu buat tanpa sesiapa pun yang menyedari. " Rule's number one, I'll get what I want. Aku akan buat apa sahaja untuk dapatkan kau sayang." ____Shahfik " Cepat cari perempuan tu! Jangan sampai dia terlepas!" ____Shahfik " Look. I've found you." ____ Shahfik " Gila! Lepaskan aku! " ____Zarah " Sorry baby, I can't. " ____Shahfik 🚧 cerita ni karya pertama saya, jadi faham"lah kalau penulisan agak berterabur hshshs.
MR PRINCE'S PRISONER [complete], écrit par Mi_Amethyst
76 chapitres Terminé Contenu pour adultes
Putra Kim Mikail x Najeeha Sudah jatuh di timpa tangga! Menjadi tawanan penyamun pula! Begitu lah nasib diri seorang janda muda bernama Najeeha. Ingatkan berkahwin dengan lelaki yang di cintai, diri nya boleh hidup bahagia. Rupa-rupa nya semua itu bukanlah seindah yang di sangka bila si suami berkahwin lagi dan dia diceraikan saat si suami melafazkan akad dengan wanita lain. Dapat pulak ibu mertua mulut puaka, lagi la bertambah rasa pedih di dada. Setahun bergelar janda, bekas suami berubah menjadi gila talak. Tapi Najeeha bukan lah perempuan lemah yang akan mudah untuk di pujuk rayu semula. Biarpun dia orang susah, tapi dia ada harga diri. Apa Adam ingat dia kain buruk? Bila masih cantik, pakai, bila dah buruk buang? Dia satu-satu nya anak kampung wanita muda pertama yang menjadi nelayan. Jadi jangan pandang rendah pada kaum wanita. Dia harus akur dengan takdir hidup nya. Dia masih ada nenek dan adik yang perlu di suap mulut mereka. Hidup Najeeha berubah 180 darjah ketika dia sedang menangkap ikan di tengah laut, dia telah menyaksikan satu kejadian pembunuhan yang berlaku di atas sebuah kapal. "May nakakakita sa atin na pumatay ng kriminal kanina, Kim" - Han "Tangkap dia! Huwag mo siyang palayain" - Mr Prince Berjayakah Najeeha melarikan diri? Di saat dia cuba menghidupkan enjin bot, enjin bot pula mati. Geng penyamun pula sudah berdesup-desup terjun ke dalam bot kecil mahu mengejar nya. Dan Najeeha terus menjadi tawanan dalam kapal besar itu selama 14 hari lamanya. "Ni bukan tempat saya! Lepaskan saya!" - Najeeha "Kau akan jadi tawanan aku selama-lamanya" - Mr Prince "Kenapa awak kejam sangat?" - Najeeha "Dahil Mahal Kita, Jeeha.. " - Mr Prince Pertemuan ini telah membibitkan rasa cinta pandang pertama dalam hati Mr Prince, putera raja Kepulauan Kristal. Benarkah wujud nya Kepulauan Kristal? Yang di perintah oleh seorang Raja yang tidak pernah di ketahui pun kewujudan nya? ▶️Karya adalah 100% idea asal penulis sendiri Mi_Amethyst
Sahabat Or Cinta ||| COMPLETE (in Editing), écrit par tmaihusna01
28 chapitres Terminé
COMPLETE My first story💗 Persahabatan yang indah adalah antara hubungan yang saling memahami dan saling melengkapi. tak kira kaya atau miskin, tua atau muda, baik atau jahat mereka akan tetap dan lalui bersama kecuali maut yang memisahkan mereka. Nur Adawiyah Solehah mempunyai nama dan rupa paras yang indah, tapi tidak seindah hidupnya. Di anggap membawa sial oleh ibu saudaranya tapi bukan seperti cindarella yang menunggu keajaiban terjadi, dia bukan perempuan yang lemah dan cuba untuk bangkit perlahan-lahan dengan sokongan nenek dengan sahabatnya Irdiana. Putri Irdiana Nazihah adalah puteri dari seorang dato' tapi tidak meninggikan diri, mempunyai rupa parasnya bak berlian dijaga dengan sepenuh hati dan hatinya yang tulus bersahabat dengan Adawiyah tidak dapat dipungkiri. Apabila bahagia tiba tanpa di sedari di situlah awal mula musibah kian mendatang. Satu persatu orang dia sayang mula menghilang. Hadirnya yang pria misteri bernama isqandar cuba melindunginya tetapi Adawiyah tidak tahu itu berkah atau bencana. Nantikan apa yg berlaku pada Adawiyah dengan Irdiana? Siapa Tengku Asyraf?? Kenapa adawiyah berubah atau sebenarnya irdiana berubah???? Mimpiku jadi kenyataan namun pabila reality pula punah di sebabkan mimpiku. Bukan aku cuba mengkianati tapi aku keliru apa yang harus aku lakukan. Pilihan yang menyakitkan. Antara kesedihan atau kebencian~ PINNAS "Kau nyawa aku dan tak akan pernah aku biarkan kau derita walaupun aku terseksa"~ Adawiyah. "Kau ajar aku erti kehidupan dan kau juga ajar aku erti kehilangan."~ Irdiana. "Biar pun masa berlalu tetapi tidak pernah sesaat pun aku lupakan kau"~ Isqandar. kalau korang korang pilih mana sahabat yang setia sampai mati atau yang cinta tiada penghujungnya #cerita ni korang kene baca dari mula sampai habis tau sebab semua persoalan akan terjawap di pengakhiran. #jangan lupa vote and komen tau #1- human 🎉🎊 tq very much
HUG : THE TRUTH UNTOLD, écrit par miszhann
20 chapitres Terminé
[TELAH TERBIT DI BAWAH PENERBITAN FAJAR PAKEER] Life is short... kerana itu dia inginkan hidup yang tenang. Namun, untuk mewujudkan keinginan itu, akan bermula malapetaka yang dibubuh dengan kebencian, permusuhan dan badai yang tertinggal dari masa silam. Ya, ada orang yang inginkan nyawanya. Disebabkan itu, Naaila sentiasa berjaga-jaga dengan setiap orang yang baru sahaja dia kenal. Biarpun begitu, Naaila masih lagi gadis normal yang sentiasa mendambakan cinta. Bagi dirinya, biarlah cinta hadir ketika dia dan 'dunia kejar-mengejarnya' tamat tanpa ada episod seterusnya. "Cinta tak perlukan masa. Sesaat pun boleh jatuh cinta. Tiga bulan tu, tak cukup lama ke untuk kau?" - Fadh Qayeed "Aku tak boleh terima kau dalam hidup aku. Hidup kita berbeza." - Naaila Natasha Fikir Naaila, Fadh akan menjauh apabila sedar hanya bahaya yang menimpa ketika mereka bersama. Ternyata, sangkaannya meleset. Semakin si gadis itu dikejar oleh musuh, semakin si jejaka mengajar tanpa peduli apa kesannya. Tanpa sedar, kebersamaan mereka membongkarkan satu kisah yang membuatkan jiwa Fadh dirobek kejam. Masa lalu yang saling terikat membuatkan Fadh naik gila. Masa kini yang terhidang, membuatkan Naaila hilang arah. Jalan apa yang harus diputuskan? "Kau rasa, aku boleh hidup macam manusia normal selepas apa yang aku dah tahu? Aku tak sekejam mereka. Aku bukan mereka!" - Naaila Natasha Adakah janji pelukan hangat yang pernah terucap akan terhapus bersama dendam yang ada? Atau mungkin, wujudnya derita sekarang kerana masa lalu yang tidak pernah diketahui? Hakikatnya, masih ada tersembunyi yang tidak pernah dipeduli. Entah siap atau belum, kehilangan akan menjadi sebuah kenyataan kerana ada keberanan yang tidak akan terungkap. "Aku rasa takdir sedang mempermainkan kita." *** Boleh dapatkan novel Hug : The Truth Untold di shopee fajarpakeer!
My Extraordinary Husband , écrit par nurvihara
96 chapitres Terminé
⚠️PROSES PENGEDITAN SEMULA⚠️ [ Karya Pertama : Hara ] ✔️ •Luqman Hakimi × Shaza Zahirah• Sebaik apa pun orang baru, orang lama tetap pemenang. Orang lama yang menjadi penyeri yang pertama dalam hidupnya. Seperti itu yang dia rasai, tujuannya untuk mencari kekasih lama yang terpisah hanya kerana taraf mereka berbeza. "Disebabkan aku, friendship kita musnah." Dia akhirnya berjaya dengan status pengarah salah satu daripada syarikat keluarganya. Dengan satu temuduga di situ juga mereka bertemu kembali tetapi malangnya gadis itu tidak dapat mengenalinya. "Macam mana awak tahu nama saya?" - Shaza Zahirah. "Saya dah kata, kita pernah kenal dari dulu." - Luqman Hakimi. Satu-persatu maklumat terbongkar. Ditambah pula dengan hadirnya seorang lelaki yang sudah lama menghilangkan diri akhirnya muncul kembali. "You nak lari mana? You sendiri nak tengok sangat sixpack I kan? Siapa yang suruh you reject I when I guna cara baik, huh?" - Tengku Hazziq. "Saya nak awak panggil saya Tesoro lagi." - Nuwairah Aqilah. Tidak semua perkara yang mereka lakukan dengan bahagia. Kawan tikam belakang juga boleh terjadi, apatah lagi orang terdekat? Setiap perkara juga ada kesedihan yang boleh meruntuhkan segalanya. Mampukah mereka hadapi ujian bersama-sama? ---------------------------------------------------------------------- -Vote✓ -Comment✓ -Promote✓ -No Plagiat❌ -Kata kesat di dalam ini jangan diikuti❌ -English, grammar dan sebagainya tunggang-langgang❌ -Risiko tanggung sendiri ! Pretty Cover Book by @saturnquennn Idea by myself @nurvihara [2021-2022] THEME SONG : PERFECT, ED SHEERAN STATUS : COMPLETED ✓
A Dangerous Couple [REMAKE], écrit par qeehoney
6 chapitres Terminé Contenu pour adultes
Mengisahkan tiga jejaka mafia yang dikenali sebagai MAFIA ACE, iaitu Zayder, Alpha dan Xavier.Mereka tidak pernah terfikir untuk memiliki teman hidup kecuali Zayder. Tapi sejak bertemu anak kawan ibu bapa mereka, banyak pula cabaran untuk mereka lawan terutamanya keinginan mahu bercinta.Gadis - gadis itu bukan sahaja cantik tapi kembar tiga pula.Namun secantik - cantik mereka pun bukanlah boleh dipandang rendah kerana mereka mempunyai rahsia yang harus dipendam. "Dah kalau orang luar tu buat macam orang luar tak payah nak acah macam orang Malaysia." Nur Alyssa Zaviya "Heh kemain kau ye? macamlah aku tak tahu pasal kampung.And one more thing jangan ingat aku suka kau tau.Aku tak suka kau pun."Adam Zayder Entah mengapa hati Zayder sentiasa berdegup kencang bila melihat wajah Zaviya.Jangan - jangan hatinya sudah dicuri ? tapi bukan sebab paras rupa...NO NO Zayder tetap akan pastikan hatinya tidak terjatuh pada Zaviya. "Boleh tak jangan nak menyibuk ? nampak pisau ni ? sat lagi cucuk dada tu baru tau."Nur Ayra Mysha "Cucuk boleh belah dada aku pun boleh Mysha.Asal bila kau nampak ada tulisan dekat dada aku, itulah nama kau.Dah tertulis dekat hati aku.Aku suka kau."Hans Alpha Siapa sangka si terpaling single juga boleh terjatuh hati ? "Ish jangan sibuk datang sini boleh tak ? Jangan ingat saya perempuan saya tak reti jaga diri sendiri."Nur Amirah Qasrina "Aku tak protect kau as a woman tapi I'm protecting you because you're my woman, faham tak ?"Leo Xavier Namun mereka bertiga terpaksa melupakan niat mereka menghalalkan gadis kesukaan kerana takut tidak dapat menjamin keselamatan selepas kahwin nanti.Tapi perasaan cinta itu semakin membara di hati bila ingin melupakan gadis - gadis itu.Jujur mereka ingin berkahwin dengan pilihan mereka. Agaknya berjayakah mereka bertiga memikat hati gadis kembar tiga itu ? apa yang terjadi selepas mereka berkahwin ? adakah pengakhiran mereka bahagia ? atau kematian ?
Vous aimerez aussi
Slide 1 of 10
DUDA [Dia Untuk Diri Aku] cover
MEMORI: THE BIRTH OF THE NEW GENERATION (VOLUME 1:) - (C) cover
The  Dark  side ✔ [Editing] cover
MR PRINCE'S PRISONER [complete] cover
Sahabat Or Cinta ||| COMPLETE (in Editing) cover
HUG : THE TRUTH UNTOLD cover
My Extraordinary Husband  cover
MRS ZAQEEF ELDIAN  cover
SAHABAT  cover
A Dangerous Couple [REMAKE] cover

DUDA [Dia Untuk Diri Aku]

80 chapitres Terminé

Bertemu dan berpisah adalah lumrah kehidupan. Perkahwinan yang dibina atas dasar cinta diuji apabila isteri yang disayangi menghadap ilahi. Kehadiran cahaya mata kembar menjadi penyeri dalam kehidupan. "Halalkan segala..Ma...makan dan minum Mia....Jaga an..anak-anak kita bie..."Tangan suaminya digenggam erat. Andai sudah tiba masa aku pergi dari dunia ini..Aku redha ya Allah. -Mia Maisarah- "Jangan cakap macam ni sayang... Bie tahu sayang kuat, please stay with us.."Dari tadi air matanya tak kering-kering. Mengalir deras ibarat paip air yang bocor. -Sayf Aydeen- Kepulangannya ke tanah air selepas 4 tahun berhijrah, menjadi titik permulaan pertemuan Sayf Aydeen dengan seorang gadis. "So...Ganti la balik...Sudah la main langgar sampai tercampak handphone ni.."Mujur masih berfungsi. -Syafa Adreen- "Excuse me, I...." -Sayf Aydeen- Siapa sangka pertemuan yang tak dijangka itu berterusan sehingga mereka berada di bawah satu bumbung yang sama sebagai pekerja dan majikan. "Saya..min..minta maaf encik...." -Syafa Adreen- "Senang je kan? Salah je minta maaf...Mama, sebab ni la Aydeen nak pilih betul-betul babysitter untuk diaorang...Aydeen taknak benda-benda macam ni berlaku...Harini melecur jari, esok-esok apa pula?" -Sayf Aydeen- Namun, siapa mampu menghalang takdir yang telah dicipta. Kehadiran Syafa Adreen dalam rumah itu telah menjadi penyeri buat anak kembarnya. Kasih dan sayang yang gadis itu tumpahkan untuk anak-anaknya tidak terkira. "Siapa yang nak bertanggungjawab dengan hati aku, Reen?"-Sayf Aydeen- "Encik cakap apa ni? Jangan nak main-main.." -Syafa Adreen Apabila cinta mula bersulam dan kasih diterima. Kebenaran terungkap. Hati yang diberikan kepada lelaki itu hancur lumat. Syafa Adreen tak sangka lelaki itu mempermainkan dirinya. Sakit yang berdarah itu sukar untuk disembuhkan. Apa akan terjadi dengan rumah tangga yang dibina?