𝐁𝐮𝐤𝐚𝐧 𝐂𝐢𝐧𝐭𝐚 𝐏𝐞𝐫𝐭𝐚𝐦𝐚
  • Reads 1,119,851
  • Votes 48,502
  • Parts 52
  • Reads 1,119,851
  • Votes 48,502
  • Parts 52
Complete, First published Jun 29, 2019
"𝙈𝙤𝙜𝙖 𝙖𝙠𝙪 𝙬𝙖𝙣𝙞𝙩𝙖 𝙘𝙞𝙣𝙩𝙖 𝙩𝙚𝙧𝙖𝙠𝙝𝙞𝙧𝙣𝙮𝙖."
- 𝒷𝓎 𝒜𝓈𝓊𝓃𝓃𝒶𝓇𝒶𝒶

Eian Wazif | 
Ledy Hara
All Rights Reserved
Sign up to add 𝐁𝐮𝐤𝐚𝐧 𝐂𝐢𝐧𝐭𝐚 𝐏𝐞𝐫𝐭𝐚𝐦𝐚 to your library and receive updates
or
#1sayang
Content Guidelines
You may also like
Fall for Me! - [FȺĦIM] by CutyLyn123
60 parts Complete
-"Mungkin kau bukan yang sempurna. Tapi kau lah yang teristimewa"- ---- IQBAL Fahim. Diantara kawan - kawannya, dia lah yang paling nakal. Meskipun begitu... bicaranya tidaklah sekasar mana jikalau hendak dibandingkan dengan rakan yang lainnya. Sikap pemalu Fahim buatkan mereka yang lainnya jadi pening kepala. Lantaran itu Rash membuat keputusan untuk menyatukan adik perempuannya dengan kawan baik dia sendiri. "Kahwin dengan Fahim", - Firash Amril Hendak menolak, sudah tentunya Alfia tak sampai hati. Apatah lagi apabila dia melihat wajah bersungguh abangnya sulungnya. Justeru itu, Alfia sudi hulurkan tangan untuk berkahwin dengan Fahim. "Tempat kau kat situ. Tempat aku kat sini. Jangan robohkan benteng kita!" - Iqbal Fahim Mahu atau tidak, Alfia terpaksa menjadi nakal. Dia harus buat Fahim jadi seperti lelaki lainnya. Tapi dia tak mampu hendak nafikan perangai Fahim adakala menghiburkan juga! "Aku akan goda kau. Aku akan buat kau lupa yang kau tu pemalu!" - Alfia Nasuha "Aku akan tunggu", - Iqbal Fahim Berjaya tak agaknya si nakal Alfia menggoda Fahim? Nakal - nakal dia bukan perkara yang biasa. Nakal - nakal dia boleh buat Fahim jatuh cinta! ------------- Start; 7/5/2020 End; 2/6/2020 ------------- •••••••••••••••••• •••••••••••••••••• PENCIPLAKKAN JALAN CERITA INI ADALAH DIHARAMKAN SAMA SEKALI SAMA ADA JALAN CERITA MAHUPUN TAJUK! KALAU DEGIL JUGA PANDAI - PANDAILAH MERAYU DI PADANG MASYAR NANTI / SAYA AKAN REPORT PADA PIHAK WATTPAD! •••••••••••••••••• •••••••••••••••••• Sweety cover by @frggie ●Cerpen Farhah: 10 chap + 1 special chapter●
Suamiku, Encik Pengasuh?✔️ by ascarlet_
57 parts Complete
Sharifah Qairina Anbella, seorang gadis yang menghidap penyakit Autisme yang menjadikan dirinya menjadi seorang yang berbeza. Gadis berumur 25 tahun bersikap seperti kanak kanak berumur 5 tahun. Tanpa semua sedari, ada satu rahsia yang tersembunyi di sebalik semua ini. Yang disimpan kemas. Hazairil Al'Iman, salah satu pewaris terbesar Keluarga bangsawan. Dia memiliki wajah yang mampu memikat hati para gadis tetapi di dalam jiwanya, ada sesuatu yang berbeza. Dalam satu jiwa, terdapat dua sifat yang berbeza beza. Satu adalah sifat yang egois dan sombong, satu adalah sifat rendah diri dan penyabar. Sejak Irina dan Airil bertemu, segala galanya berubah. Irina yang takut bertemu dengan lelaki berubah apabila dengan Airil. Dan itu membuatkan Airil terjebak dengan pekerjaan pengasuh. Disebabkan kesian dengan keluarga Irina, Airil terpaksa menerimanya walau hatinya tidak rela. "Pakcik ni siapa? Kenapa ada dalam bilik Bella? Mamaaaa, ada orang masuk bilik Bella". QAIRINA "What? Pakcik? Saya ni muda lagi tau. Baru 26 tahun. Dan saya ni pengasuh awak la. Kenapa setiap hari saya kena terangkan kat awak huh? Muda muda dah nyanyok". HAZAIRIL Hanya dengan satu hari menjadi pengasuh, Airil menjadi pengasuh selama lamanya. Semuanya berubah. Dengan satu jebakan, mereka terpaksa dikahwinkan. "Kenapa hah? Kenapa aku kena kahwin dengan perempuan macam ni. Itu sama saja dengan aku kahwin dengan budak umur 5 tahun. Hancur masa depan aku". HAZAIRIL "Pakcik, kenapa pakcik taknak main dengan Bella. Bella rindu la nak main dengan pakcik". QAIRINA "Aku takkan bagi kau hidup senang Irina. Selagi dendam aku tak terbalas, aku takkan mengalah. Nyawa dibalas nyawa dan disebabkan kau, Rhina matii". FATHINA Sikap Irina yang berubah setiap saat membuatkan Airil pening. Adakah Irina betul betul tidak normal atau normal? Sambung belajar, masak, shopping... adakah itu tidak normal tetapi pada masa yang sama tak pandai pakai baju, dan berperangai macam budak budak. Apa rahsia ada disebaliknya?
CINTA TAK BERSYARAT (COMPLETED) by msroses_
47 parts Complete
1st story ♥️ Maira Sofea, seorang jururawat yang sangat disenangi oleh orang sekeliling..Ramai yang bercita-cita nak jadikan dia menantu tapi awal awal lagi dia menolak .. Bagi Maira perkahwinan tu agak tak kena dengan jiwa dia .. Dia sudah bahagia dengan kehidupan dia sekarang. Termasuk wad tempat kerjanya.. Namun kecederaan yang dialami menyebabkan dia terpaksa berpindah ke unit lain.. Dan, satu peristiwa telah meranapkan segalanya.. Peristiwa yang menyebabkan dia terlibat dengan lelaki itu.. Ahmad Firash, pegawai perubatan yang sangat komited dalam kerja..Tapi dari segi kehidupan, dia seorang yang tidak sukakan komitmen. Baginya perkahwinan hanya akan menjadikan dia seorang yang tidak bebas. Kerana itu dia selesa berkawan dengan Syakira. Tapi tak tahu di mana silapnya, kecuaiannya meranapkan segalanya.. Peristiwa yang menyebabkan dia terlibat dengan wanita itu.. "Apa salah saya pada doktor sampai doktor buat saya macam ni? Apa?! Jawab Dr Firash! " - Maira "Aku minta maaf staff nurse, aku tak tahu apa dah jadi dengan aku.." - Firash "Akak rasa baik Dr Firash kahwin dengan Maira.. Kalau Maira mengandung macam mana?" - Raihana "Aku akan bertanggungjawab pada kau" - Firash "5 bulan je.. cukup 5 bulan kalau saya tak mengandung, saya nak doktor ceraikan saya.." - Maira " Nurse biasa macam kau ni ingat layak ke untuk doktor macam dia? Kau tak rasa dia malu ke ada isteri macam kau ni? " - Syakira Takdir.. Sebaik-baik takdir yang Allah dah tulis, siapalah mereka untuk menidakkan..Mereka akur, cinta itu tetap salah satu anugerah daripada Allah..Walaupun tanpa syarat untuk mesti memiliki..
You may also like
Slide 1 of 20
Misi Memburu Suami (✅COMPLETED) cover
No LOVE Between US✔ cover
Cinta Tak Setaraf [ C ]  cover
Bukan Untuk Dimiliki cover
 𝐁𝐮𝐤𝐚𝐧 𝐂𝐢𝐧𝐭𝐚 𝐏𝐞𝐫𝐭𝐚𝐦𝐚  cover
[C]Nasuha Cassandra cover
C | SUAMI 3 BULAN cover
CEO BABY  cover
[RE-EDIT]Projek Memikat Hati Crush [C] + [C]PMHC 2 cover
Fall for Me! - [FȺĦIM] cover
Dia Faliq Rayyan √ cover
Mr. Sweet Tu Aku Punya ! cover
BERIKAN AKU PELUANG ITU ✔ cover
Pilihan Kedua | C cover
Tidak Untuk Lepaskan Mu.. (✔COMPLETED) cover
ustazah Roslina part 1 cover
Suamiku, Encik Pengasuh?✔️ cover
CINTA TAK BERSYARAT (COMPLETED) cover
C | TUAN RIZQY'S PRIORITY  cover
Miss. Heartbreaker ( ✔️Completed) cover

Misi Memburu Suami (✅COMPLETED)

70 parts Complete

@Choco_Lyn @Storyke-5 @MisiMemburuSuami @Romantic @2018 @MestiBaca #Wattpads Kenapa aku pilih si duda itu menjadi suami? Haha... mungkin agak kelakar ceritanya tapi aku nak cerita juga kenapa aku pilih si duda tak berperasaan itu menjadi suami aku.. Aku, Lauren Aqishah binti Jaafar Ibrahim. Pertama kali mataku bersemuka dengan lelaki muka dingin itu, hatiku terus terdetik untuk mengetahui si empunya nama. Dan, dari situlah kisah Lauren Aqishah mengejar si duda terjadi.. Dia, Megat Naufal Zaharil adalah si duda yang aku targetkan untuk menjadi suami aku. Kenapa dia bukan yang lain? Kenapa lelaki yang sudah ada anak satu itu aku pilih? Hmm.. semuanya kerana satu sebab.. Bila hati kau dah mula sayang, boleh kau ubah untuk pilih yang lain?