Cikguku Suamiku
  • Reads 35,489
  • Votes 982
  • Parts 48
  • Reads 35,489
  • Votes 982
  • Parts 48
Complete, First published Jul 06, 2020
Mature
Menjadi seorang wanita yang bukanlah mudah bagi seorang Eyka , dia harus menahan rasa sakit dan berusaha tegar dalam menjadi seorang isteri . Kepergiannya telah membawa duka kepada semuanya .

"Eyka dah cuba Abang , Eyka dah cuba untuk hilangkan rasa sakit dan prasangka buruk dalam minda Eyka tapi Eyka tak mampu dalam keadaan abang dan dia macam tu , Abang tolong lah cakap yang semua ni mimpi.." 

"Ey..ka a..da..lah kur..ni..aan Allah da..n pin..ja..man - Nya ya..ng pa..ling te..rin..dah , a..bang sayang..kan Eyka " 

Tanpa mereka sedari , kematian wanita itu yang dipalsukan . Sepanjang 20 tahun , mereka hidup tanpa mengetahui bahawa ibu mereka masih hidup . 

"mami?is that you?"

"we miss you mom,where did you go?"

Jodoh , ajal , maut semuanya ditangan tuhan .
Public Domain
Sign up to add Cikguku Suamiku to your library and receive updates
or
Content Guidelines
You may also like
Dalam Genggaman Mr. Vampire [✔︎] by queenyikah_
37 parts Complete
𝑲𝑨𝑹𝒀𝑨 𝑲𝑬𝑻𝑼𝑱𝑼𝑯 𝟐𝟎𝟐𝟒. Disebabkan ketakutan menguasai diri akibat dikejar oleh orang suruhan bakal suaminya kerana melarikan diri dari pernikahan tersebut dengan terpaksanya ELICHA menerjah masuk ke dalam kawasan rumah agam mewah serta besar yang langsung dia tidak kenali. Fikirannya hanyalah untuk selamatkan diri dari dikejar oleh orang suruh bakal suaminya itu. Tapi, siapa sangka setelah dia menjejak kaki dalam kawasan itu dia akan terperangkap buat selamanya? "Kau dah berada dalam genggaman aku. Sekali lagi aku ulang. Kau dah berada dalam genggaman aku, Elicha. Dalam Genggaman Mr. Vampire." - NOAH Mampukah Elicha terus menerus hidup dalam genggaman lelaki itu atau lebih dikenali sebagai makhluk penghisap darah? ------------------------- Hey! Saja nak bagitahu yang saya ubah cara penulisan. Sebelum tu maaf ler kalau book ii sebelum ni dan sekarang banyak typo atau kesalahan bahasa. Biasa ler kalau dah idea mendadak timbul dalam otak ni, macam tu la jadinya. Takut idea tu hilang sebab saya jenis pelupa orangnya. ANYWAYS, THANKS ALWAYS SUPPORT SAYA HINGGA SEKARANG❤️💋MEMANG TERHUTANG BUDI SUNGGUH DENGAN U ALL🤍SAYA DOAKAN YANG ALWAYS BACA BOOK SAYA SENTIASA SIHAT DAN MURAH REZEKI SLALU🥺I LOPE YOU GUYS SO MUCH!!🫶🏻😘 _________________________________________ ⚠️PEMBACA MATANG. ⚠️CERITA INI ADALAH REKAAN SEMATA MATA TIADA KENA MENGENA PUN YANG HIDUP ATAU YANG MATI. ⚠️NAK SERIUS? oh sorry.. INI BUKAN CERITA YANG TEPAT UNTUK AWAK DIBACA. ⚠️HARAP FAHAM KESALAHAN TATABAHASA ATAU TYPO. KALAU TAK FAHAM, KOMEN AJE. *NOTICE PENTING‼️ Cerita ni ala orang puteh punya style. Mean, NON MUSLIM punya jalan cerita. So, kalau berminat baca la, kalau tak, tak payah. >3<
Psycho Crush [✔︎] by queenyikah_
32 parts Complete Mature
𝑲𝑨𝑹𝒀𝑨 𝑲𝑬𝑳𝑰𝑴𝑨 𝟐𝟎𝟐𝟒. SYED FARHAN SHAH adalah seorang cikgu praktikal yang mengajar subjek ENGLISH dalam tempoh 4 bulan. Memandangkan dia harus menggantikan guru ENGLISH tetap sementara waktu. Akan tetapi, siapa sangka wajah kacak, putih gebu, tinggi lampai sebegitu ada sifat yang tersembunyi. Identiti sebenar disorok sehingga orang sekeliling menganggap dia adalah orang biasa yang tidak mempunyai apa apa misteri dalam dirinya. PUTRI ARIANA SUFIYYAH adalah seorang pelajar tingkatan 5 yang kurang pandai dalam subjek ENGLISH. Namun, dia juga berusaha untuk pandai dalam subjek tersebut. Siang malam dia mengulang kaji agar nanti dia dapat gred CEMERLANG dalam SPMnya nanti. Di samping itu, dia adalah seorang gadis yang baik, ceria dan suka menolong guru. Dia juga tidak ramai kawan, hanya seorang sahaja kawannya iaitu lelaki bernama MOHAMMAD YUNUS. Selain itu, dia juga anak yatim piatu dan sekarang dia hanya tinggal bersama nenek dan atoknya sahaja. Dia juga merupakan anak tunggal. Namun begitu, sejak SYED FARHAN SHAH bertembung mata dengan PUTRI ARIANA SUFIYYAH, dada SYED FARHAN SHAH bagaikan berdegup laju. Wajah mulus PUTRI ARIANA SUFIYYAH cukup membuatkan dirinya tidak tentu arah. "Sir, kenapa sir buat saya macam ni? Apa salah saya sir?" - PUTRI ARIANA SUFIYYAH "Kau tak salah apa apa cuma aku nak kau jadi milik aku." - SYED FARHAN SHAH -------- "Jangan buat kerja gila lah, Farhan!" - PUTRI ARIANA SUFIYYAH "ARGH! PEDULI APA AKU?! Ini saja jalan untuk aku dapatkan kau, ARIANA!" - SYED FARHAN SHAH -------------------------- ⚠️PEMBACA MATANG. ⚠️CERITA INI REKAAN SEMATA MATA. ⚠️MAAF JIKA ADA TYPO DAN KESALAHAN TATABAHASA. ⚠️NAK SERIUS? MAAF, CERITA INI BUKAN PILIHAN TERBAIK.
4.0 | WANITA MILIK TUAN ZARIEL by Yasmyns_Dahlia
58 parts Ongoing
*Previously known as HIS POSSESSION* Hidup berdua bersama mak di kampung, cukup membahagiakan Seroja. Adanya Irwan yang tak pernah jemu mengusik, melengkapkan lagi hari-harinya. Namun, takdir hidup tidak selalunya indah. Ujian yang datang bertimpa-timpa membuatkan Seroja tidak mampu bangkit sendiri. "Seroja tak tahu apa yang patut Seroja buat sekarang, Abang Wan." - Seroja Irwan, satu-satunya tempat untuk Seroja mengadu nasib. Lelaki itu tak pernah jemu meminjamkan bahu dan telinganya kepada Seroja. "Seroja ambillah duit ni. Buat belanja kat sana nanti." - Irwan Keluar dari kampung dan berjauhan dari si emak, bukanlah satu pilihan yang Seroja mahukan. Akan tetapi, dia terdesak. Rentetan itu, Seroja cekalkan juga hati. "Maafkan Seroja ya, mak. Seroja tak ada niat nak tinggalkan mak tapi Seroja terpaksa. Abang Wan... tolong Seroja tengok-tengokkan mak ya?" - Seroja Di tempat baru, Seroja bertekad untuk bekerja keras. Dikerah tulang empat keratnya demi kelangsungan hidup. Namun, tatkala menerima perkhabaran bahawa si emak semakin tenat, Seroja jadi nanar. Terduduk memikirkan wang yang belum cukup dikumpul. Sehinggalah Zariel datang, menghulurkan tangan. "Aku boleh tolong kau... tapi ada syaratnya." - Zariel Bagi Zariel, kesempatan yang ada tak boleh dibiarkan pergi. Semakin meningkat umur, hidupnya semakin sunyi dan kosong. Apatah lagi melihat teman-temannya bahagia menjalani kehidupan bersama anak dan isteri. Lainnya Zariel, dia hanya mahukan anak untuk melengkapi hidupnya. "My offer is not free, Kirana. You have to give me something in return. Kita berdua dalam situasi yang sama. Cuma kau, perlukan duit. Dan aku... perlukan waris." - Zariel Memikirkan kesihatan mak yang kian melarat, pilihan apa lagi yang Seroja ada selain menerima? Dan Seroja terpaksa akur kalau itu syarat yang Zariel tetapkan. Demi kasihnya terhadap si emak, Seroja tiada jalan lain selain menerima tawaran Zariel itu. Start : 19/8/24 End :
The New Generation Series : Cikgu Syaqil Rock [ Terbit Novel Fizikal] by Hashily90
13 parts Ongoing
SYAQIL ASRAN X RAJA HAYFA HANINA Syaqil seorang jejaka tampan yang cukup pakej. Harta, pangkat,kuasa segalanya berada di hujung jarinya. Namun dalam bab cinta dia kecundang apabila gadis yang lama di idamkan olehnya curang dengan lelaki lain. Hal ini membuatkan sikap Syaqil yang dulunya peramah, penyayang dan pelawak menjadi seorang lelaki yang dingin. Atas suratan takdir Syaqil disatukan kembali dengan Hayfa iaitu bekas kekasihnya. Namun disebalik perkahwinan tersebut dia melancarkan perang dingin terhadap Hayfa. Hayfa yang sedar statusnya sebagai isteri Syaqil telah berusaha untuk mengambil kembali hati Syaqil yang sudah tawar padanya. Walaupun sikap Syaqil dingin terhadap Hayfa. Perasaannya terhadap isterinya itu masih juga tidak berubah. Sehinggakan dia berani mengambil risiko bekerja sebagai cikgu di sekolah kemahiran Elite semata-mata kerana ingin menjaga Hayfa. "Kalau abang dah tak cintakan Faa kenapa abang setuju kahwin dengan Faa?" "Mungkin tuhan pun bantu aku untuk balas dendam pada perempuan yang curang macam kau ni." -Syaqil- Mampukah Raja Hayfa Hanina mengambil semula hati Syaqil Asran? Serta mampukah Syaqil menyesuaikan dirinya dengan para pelajarnya yang nakal? Perhatian: Segala babak tentang sekolah di dalam cerita ini adalah fiksi. Ianya menceritakan tentang sekolah Kemahiran Elite swasta. Tidak ada kaitan dengan sekolah goverment. Jadi persekitarannya tidak sama dengan sekolah biasa dari segi budaya, suasana dan tingkah laku pelajar. Oleh itu, sila jangan bandingkan babak pelajar di dalam cerita ini dengan murid sekolah goverment. 💢untuk pembaca matang sahaja. READ AT YOUR OWN RISK. Kerana cerita ini ada unsur ganas, bahasa kesat dan sweet terlampau.
My Special Boss [Editing] by asyurelle
49 parts Complete
IZZ ADRIAN, dia merupakan pemilik Empero Empire yang gah. Sebut sahaja namanya, pasti semua tahu tentangnya. Apatah lagi para gadis! Tengok pun dah histeria apatah lagi ditegur. Mahu masuk ICU diorang! Tapi lelaki itu dingin. Susah nak dekat dengan perempuan kecuali.. "Kayla Insyirah! Masuk bilik aku sekarang!" IZZ ADRIAN "Baik Tuan" KAYLA INSYIRAH Kayla Insyirah.. dia PA 'kesayangan' Izz Adrian. Seseorang yang menjaga makan dan minumnya selama lima tahun ini. Wanita itu sudah tahu kelebihan dan kekurangan dirinya. "Kenapa tak pakai tie?" KAYLA INSYIRAH "Kau tak pakaikan" IZZ ADRIAN "Kenapa Tuan Izz tak makan lagi?" KAYLA INSYIRAH "Nak kau suapkan" IZZ ADRIAN Susah ek ada Boss yang manja terlebih ni ?! "Sayang! Mana kau ni?" IZZ ADRIAN "Sekali lagi Tuan panggil saya 'ehem' saya pukul Tuan guna penyapu" KAYLA INSYARAH Haish! Kerja diorang memang gaduh je!! Kalau tak jumpa rindu.. eh? HAHAHAHA. "Mana kau Kayla.. baliklah.. aku dah tak tahan nk tanggung rindu ni" IZZ ADRIAN Tiada siapa yang mampu gantikan tempat Kayla selepas itu. Sesiapa sahaja yang mengurusnya pasti dicaci dan dimaki habis habisan sebelum tibanya.. "Ish Tuan Izz ni! Kenapa tak pakai tie? Haritu saya dah ajarkan macam mana nak pakai" "Aku taknak pakai sendiri.. aku cuma nak Kayla Insyirah yang pakaikan" IZZ ADRIAN. Saat bibit cinta mulai mekar, ada yang datang menabur racun. Mampukah mereka bertahan hingga akhir? Atau layu dan mati di pertengahan jalan? Highest ranking 👑 #1 on sedih (19 - 25 March 2022) #1 on romance (4 - 17 June 2022) #1 on romance (7 - 17 October 2022) #1 on romance ( 13 - 22 February 2023) #1 on sedih (11 - 16 July 2023) sᴛᴀʀᴛ » 07/12/2020 ᴇɴᴅ »23/07/2022
You may also like
Slide 1 of 10
Dalam Genggaman Mr. Vampire [✔︎] cover
My Hero, Mr. Bad Boy [C] cover
The Mafia cover
CRUEL DESTINY | OG cover
Psycho Crush [✔︎] cover
4.0 | WANITA MILIK TUAN ZARIEL cover
Mr. Pervert Is My Husband (New Version) cover
The New Generation Series : Cikgu Syaqil Rock [ Terbit Novel Fizikal] cover
My Special Boss [Editing] cover
SENIOR TU, SUAMI AKU! cover

Dalam Genggaman Mr. Vampire [✔︎]

37 parts Complete

𝑲𝑨𝑹𝒀𝑨 𝑲𝑬𝑻𝑼𝑱𝑼𝑯 𝟐𝟎𝟐𝟒. Disebabkan ketakutan menguasai diri akibat dikejar oleh orang suruhan bakal suaminya kerana melarikan diri dari pernikahan tersebut dengan terpaksanya ELICHA menerjah masuk ke dalam kawasan rumah agam mewah serta besar yang langsung dia tidak kenali. Fikirannya hanyalah untuk selamatkan diri dari dikejar oleh orang suruh bakal suaminya itu. Tapi, siapa sangka setelah dia menjejak kaki dalam kawasan itu dia akan terperangkap buat selamanya? "Kau dah berada dalam genggaman aku. Sekali lagi aku ulang. Kau dah berada dalam genggaman aku, Elicha. Dalam Genggaman Mr. Vampire." - NOAH Mampukah Elicha terus menerus hidup dalam genggaman lelaki itu atau lebih dikenali sebagai makhluk penghisap darah? ------------------------- Hey! Saja nak bagitahu yang saya ubah cara penulisan. Sebelum tu maaf ler kalau book ii sebelum ni dan sekarang banyak typo atau kesalahan bahasa. Biasa ler kalau dah idea mendadak timbul dalam otak ni, macam tu la jadinya. Takut idea tu hilang sebab saya jenis pelupa orangnya. ANYWAYS, THANKS ALWAYS SUPPORT SAYA HINGGA SEKARANG❤️💋MEMANG TERHUTANG BUDI SUNGGUH DENGAN U ALL🤍SAYA DOAKAN YANG ALWAYS BACA BOOK SAYA SENTIASA SIHAT DAN MURAH REZEKI SLALU🥺I LOPE YOU GUYS SO MUCH!!🫶🏻😘 _________________________________________ ⚠️PEMBACA MATANG. ⚠️CERITA INI ADALAH REKAAN SEMATA MATA TIADA KENA MENGENA PUN YANG HIDUP ATAU YANG MATI. ⚠️NAK SERIUS? oh sorry.. INI BUKAN CERITA YANG TEPAT UNTUK AWAK DIBACA. ⚠️HARAP FAHAM KESALAHAN TATABAHASA ATAU TYPO. KALAU TAK FAHAM, KOMEN AJE. *NOTICE PENTING‼️ Cerita ni ala orang puteh punya style. Mean, NON MUSLIM punya jalan cerita. So, kalau berminat baca la, kalau tak, tak payah. >3<