The Unbreakable Love : Hazeem Hayder | C
  • Reads 271,929
  • Votes 10,864
  • Parts 73
  • Reads 271,929
  • Votes 10,864
  • Parts 73
Complete, First published Apr 20, 2024
( spin-off The Hidden Lies. ) 

Hazeem Hayder | Tengku Aysha Hanisah

Selepas beberapa tahun menderita dan berduka, Tengku Aysha akhirnya mengambil keputusan untuk beralih dari kemalangan tragis yang meragut nyawa seseorang yang istimewa baginya, Hazeem.

Tengku Aysha berjaya membina kehidupannya dalam dunia fesyen selepas mengambil alih butik uminya. Kehidupannya berawal dengan sempurna dan lancar. Walaupun hidupnya kini kembali seperti sedia kala, hatinya masih lagi tertutup untuk orang baru.

Namun takdir menemukan dia dengan seorang lelaki misteri yang wajahnya saling tidak tumpah seperti Hazeem.

"Nama aku Hayder. Just call me Encik Hayder." - Hayder

Dia bukan Hazeem, namanya Hayder. Ya, Hayder. Persis seperti nama Hazeem. Namun kelakuan dan sikapnya juga berbeza dari Hazeem . Jika Hazeem seorang yang ceria dan pemalu, Hayder pula seorang yang dingin dan penyombong!

Ingatkan dah tak berjumpa dah. Tapi dah kalau jodoh, pasti tak ke mana kan? Rupa-rupanya Hayder lelaki yang bakal dijodohkan dengan Tengku Aysha.

Sekali lagi kalau bukan jodoh tak ke mana, mereka berjumpa di rumah jagaan anak yatim yang diasas oleh Hayder sendiri selepas Tengku Aysha melarikan diri di hari pernikahan mereka.

Hayder yang tidak berpuas hati dengan Tengku Aysha kerana gadis itu melarikan diri semasa hari pernikahan mereka, mula berniat untuk mengusik gadis itu. Tengku Aysha pula masih ragu-ragu dengan identiti sebenar Hayder.

***

"So you're Hazeem? Hazeem Hayder?..." - Tengku Aysha

"Mulai hari ini, saya takkan ganggu awak lagi. Saya lepaskan awak... dengan sepenuh hati." - Hazeem Hayder

Selepas rahsianya mula terbongkar, dia terpaksa melepaskan gadis yang dicintainya itu demi keselamatan dia. Dapatkah mereka bersatu kembali? 

You are my unbreakable and unforgottable love, Tengku Aysha Hanisah.

Start : 24 may 2024
End : 22 Januari 2025
All Rights Reserved
Sign up to add The Unbreakable Love : Hazeem Hayder | C to your library and receive updates
or
#2suspense
Content Guidelines
You may also like
C| Rayyan's Everything [OLD VER] by umyhaise
56 parts Complete
UNEDITED VERSION | NEW VERSION WILL BE COMING SOON [ʀ.ɪ sᴇʀɪᴇs ᴠᴏʟ 1] ☾︎𝐓𝐞𝐧𝐠𝐤𝐮 𝐑𝐚𝐲𝐲𝐚𝐧 𝐈𝐬𝐤𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫 <> 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐢𝐫𝐚 𝐀𝐫𝐞𝐞𝐧𝐚☽︎ Humaira Areena, seorang gadis yang bersifat lembut hati dan manja terpaksa bersikap sebaliknya demi mendidik adik-adiknya bagi menggantikan tugas ibunya yang sudah meninggal dunia. Kehilangan si ibu membuatkan dia dipersalahkan oleh keluarganya hingga ada yang membenci. Bila sabarnya dicabar, Areena tetap berdiam dan menerima hingga lah suatu hari dia mula mengalah. Disebabkan itu, dia terfikir untuk keluar dari rumah si nenek dan menghantar adik-adik tinggal bersama ayah yang sudah lama tinggal jauh dari mereka. Tika keliru dengan keputusan sendiri, gadis muda yang dulunya bersifat baran itu melepaskan amarahnya sambil menangis di sebuah tempat. Tempat yang dia sudah yakin tiada sesiapa di situ. Kata-kata yang diterima dari seseorang yang tiba-tiba hadir tanpa diundang telah membuatkan gadis muda itu dapat menerima apa yang akan berlaku akan datang. Akhirnya, dia nekad. Berjauhan dengan yang tersayang, memang sakit. Namun, tidak sesakit bila melihat mereka mengetahui masalahnya. "Stay with me forever and I would make you the happiest woman." -Rayyan Iskandar "Awak yakin sangat ke dengan kata-kata awak tu?" -Humaira Areena Dua tahun. Hingga sekarang. Bohonglah jika gadis itu tak mahu tahu tentang gerangan yang telah menjadi temannya ketika dia menangis teruk dulu. "𝐼 ℎ𝑜𝑝𝑒 𝑤𝑒 𝑤𝑖𝑙𝑙 𝑚𝑒𝑒𝑡 𝑎𝑔𝑎𝑖𝑛..." 𝐫𝐚𝐧𝐤𝐢𝐧𝐠 #2 romance [140522] #1 life [070922] #1 lovestory [161022] Started: 15/03/22 End:17/09/22
[C] Cinta Berakhir Bahagia by the_areumi
71 parts Complete
Agency Series (3) Siapa sangka, kekasih hati yang hilang tanpa jejak, tiba-tiba muncul semula, mengganggu hidup Sharifah Helena. Kini, Eden Zahrin kembali, tapi kali ini sebagai bakal suami kepada sepupunya. "You were my biggest mistake, Helena." - Eden Zahrin Rancangan disusun dengan penuh teliti. Helena mahu Eden merasai kepedihan yang sama, ditinggalkan tanpa sebab yang jelas. Tambahan pula, hati kecilnya sakit melihat Eden bahagia bersama sepupunya, sedangkan dia? Terperangkap dalam bayangan kenangan yang tak pernah selesai. "It's about time you realized how it feels to be left by someone you love, now you will understand how much you hurt me." - Sharifah Helena "It can be really tough to let go someone you care about. Tak sangka ada orang yang masih tergila-gilakan aku, walaupun dah 12 tahun." - Eden Zahrin Pelan yang disangka sempurna, akhirnya mulai runtuh. Hidup Helena, yang selama ini bagaikan seorang puteri, kini berubah sepenuhnya, 180 darjah ke arah yang tak pernah dia duga. "Untuk kali ni, I merayu. Tolong terangkan dekat keluarga I." - Sharifah Helena "Kita kahwin, hm?" - Eden Zahrin Takdir mengikat mereka dengan cara yang tak terduga. Seorang perempuan, yang masih dihantui dengan kenangan cinta yang belum padam, dipaksa hidup bersama lelaki yang pernah meninggalkan luka dalam hatinya. Highest rankings: #1 novelmelayu #1 fiksyen #1 agency #1 drama #1 misteri #1 dendam #1 revenge #1 romance #1 kahwin #1 mystery
[ OG ] Healer's Heart : Captain Yazzed Qayyum by fiqalynaaa
35 parts Ongoing
Muhammad Yazzed Qayyum | Nur Darina Farissa Bagi Darina Farissa, kerjaya dan keluarga adalah segala-galanya bagi dirinya, perasaannya pula diletakkan ke tepi. Sudah beberapa kali dia didesak oleh orang sekeliling, kata mereka dengan umur Darin semakin meningkat dewasa, tidak elok jika bersendirian lama-lama. Takut tidak laku sahaja nanti. Sehingga lah teman baiknya, Mawar si pakar 'matchmaker' terhandal mengatur temu janji untuknya. Darin melayankan saja walaupun dia memang tiada niat mencari cinta. Dia bertemu dengan Yazzed Qayyum. Kebetulan, Yazeed juga sedang didesak oleh maminya supaya cepat-cepat mencari jodoh. Temu janji pertama mereka, gagal. Darin melarikan diri walhal mereka masih tidak habis berbual. Yazzed hanya redha, mungkin bukan jodoh mereka. Kali kedua, mereka bertemu di kenduri kahwin kawan mereka. Namun Darin tidak mengecam Yazzed. Kenduri kahwin tersebut berakhir dengan insiden memalukan bagi Darin. Darin mula menyimpan dendam dengan Yazzed sejak daripada itu. Mereka bertemu untuk ke sekian kali di hospital tentera, Darin bertugas selama 3 bulan di hospital tentera di kem Yazzed. Bermula lah sesi kejar mengejar. Awalnya Darin jual mahal, lama-lama luluh juga hati apabila setiap kali dia dilanda masalah, Yazzed yang akan menjadi hero untuknya. Namun hati Darin ragu-ragu, dia masih terperangkap dengan masa lalu. Walaupun kehidupan Yazzed penuh dengan disiplin dan keberanian sebagai anggota pasukan khas, menghadapi hati Darin yang tertutup akibat kehilangan, bukanlah misi mudah. Dia tahu, untuk menawan hati Darin, dia perlu sabar dan memahami luka yang dibawa gadis itu. "Saya... tak pasti kalau saya boleh mencintai lagi, Yazzed." - Darina Farissa "Percayalah, semua orang berhak untuk bahagia, termasuk kau... aku hanya minta peluang untuk buktikan pada kau bahawa cinta yang sebenar itu masih ada." - Yazzed Qayyum "I'll be your healer's heart then, Nur Darina Farissa." - Yazzed Qayyum Start : 29 januari 2025 End :
4.0 | WANITA MILIK TUAN ZARIEL by Yasmyns_Dahlia
55 parts Ongoing
*Previously known as HIS POSSESSION* Hidup berdua bersama mak di kampung, cukup membahagiakan Seroja. Adanya Irwan yang tak pernah jemu mengusik, melengkapkan lagi hari-harinya. Namun, takdir hidup tidak selalunya indah. Ujian yang datang bertimpa-timpa membuatkan Seroja tidak mampu bangkit sendiri. "Seroja tak tahu apa yang patut Seroja buat sekarang, Abang Wan." - Seroja Irwan, satu-satunya tempat untuk Seroja mengadu nasib. Lelaki itu tak pernah jemu meminjamkan bahu dan telinganya kepada Seroja. "Seroja ambillah duit ni. Buat belanja kat sana nanti." - Irwan Keluar dari kampung dan berjauhan dari si emak, bukanlah satu pilihan yang Seroja mahukan. Akan tetapi, dia terdesak. Rentetan itu, Seroja cekalkan juga hati. "Maafkan Seroja ya, mak. Seroja tak ada niat nak tinggalkan mak tapi Seroja terpaksa. Abang Wan... tolong Seroja tengok-tengokkan mak ya?" - Seroja Di tempat baru, Seroja bertekad untuk bekerja keras. Dikerah tulang empat keratnya demi kelangsungan hidup. Namun, tatkala menerima perkhabaran bahawa si emak semakin tenat, Seroja jadi nanar. Terduduk memikirkan wang yang belum cukup dikumpul. Sehinggalah Zariel datang, menghulurkan tangan. "Aku boleh tolong kau... tapi ada syaratnya." - Zariel Bagi Zariel, kesempatan yang ada tak boleh dibiarkan pergi. Semakin meningkat umur, hidupnya semakin sunyi dan kosong. Apatah lagi melihat teman-temannya bahagia menjalani kehidupan bersama anak dan isteri. Lainnya Zariel, dia hanya mahukan anak untuk melengkapi hidupnya. "My offer is not free, Kirana. You have to give me something in return. Kita berdua dalam situasi yang sama. Cuma kau, perlukan duit. Dan aku... perlukan waris." - Zariel Memikirkan kesihatan mak yang kian melarat, pilihan apa lagi yang Seroja ada selain menerima? Dan Seroja terpaksa akur kalau itu syarat yang Zariel tetapkan. Demi kasihnya terhadap si emak, Seroja tiada jalan lain selain menerima tawaran Zariel itu. Start : 19/8/24
𝐑𝐚𝐭𝐮 𝐊𝐢𝐫𝐢𝐦𝐚𝐧 𝐓𝐮𝐡𝐚𝐧  by missdiraa
76 parts Complete
𝐋𝐮𝐭𝐡 𝐐𝐚𝐲𝐲𝐢𝐝 | 𝐍𝐮𝐫 𝐒𝐲𝐢𝐟𝐚 𝐈𝐤𝐡𝐚𝐰𝐚𝐧𝐚 Mereka kata perkahwinan itu membahagiakan. Perkahwinan itu menyeronokkan. Tetapi kenapa apa yang dirasakan selama ini hanyalah sebaliknya? Dicurangi, dihina bahkan maruah diri itu seakan-akan dipijak oleh orang paling dia sayangi. Itulah kehidupan yang dijalani oleh Nur Syifa Ikhawana. Angkara memilih seorang lelaki yang salah, dia menjerat diri dalam lautan berapi. Dayus! "Entahlah, Syifa tak rasa nak kenal siapa-siapa." - NUR SYIFA IKHAWANA Trauma telahpun membawa Syifa menutup rapat hati itu. Tidak ada sesiapa yang mampu menambat hatinya. Tidak ada sesiapa yang mampu menawan hati itu lagi. Dia sudah serik. Serik dengan namanya cinta. "Dalam dunia ni ada undang-undang, dan kita sebagai rakyat kena patuh dengan undang-undang. Bukan setakat undang-undang dalam negara tapi juga kena tahu hukum dalam agama. Sebab orang beragama takkan sesuka hati melanggar hukum, mereka ada pegangan." - LUTH QAYYID Kehadiran seorang lelaki membawa kembali perasaan yang sudah lama menghilang. Disaat Syifa cuba menutup rapat pintu hatinya, lelaki itu datang untuk menghampiri. "Siapa yang malu? Awak ke saya?" - LUTH QAYYID "Saya." - NUR SYIFA IKHAWANA Luth Qayyid, seorang peguam tampan dan segak. Meskipun usia semakin meningkat, bukan jadi penghalangnya untuk mencari jodoh. Kata orang, biar lambat, asal betul! Namun bukan semudah itu bagi Syifa untuk menerima. Masa lalu masih membekas dalam ingatan membuatkannya takut untuk memulakan hubungan. Tidak mahu dijadikan seperti patung pemuas nafsu untuk seterusnya. "Setiap kaum Adam di dunia ini diciptakan Hawa nya. Dan saya yakin, Dia ciptakan awak sebagai ratu hidup seorang Luth Qayyid." ⚠️ No Plagiarism Allowed
You may also like
Slide 1 of 10
C| Rayyan's Everything [OLD VER] cover
[C] Cinta Berakhir Bahagia cover
Mrs.Kelvin Adyan[C] cover
[ OG ] Healer's Heart : Captain Yazzed Qayyum cover
4.0 | WANITA MILIK TUAN ZARIEL cover
Dhariz Mikayla | EDITING cover
𝐑𝐚𝐭𝐮 𝐊𝐢𝐫𝐢𝐦𝐚𝐧 𝐓𝐮𝐡𝐚𝐧  cover
Kau Yang Ku Nanti (COMPLETED) cover
Tengku's Sweet Poison || REVAMP cover
UNLAWFULLY YOURS cover

C| Rayyan's Everything [OLD VER]

56 parts Complete

UNEDITED VERSION | NEW VERSION WILL BE COMING SOON [ʀ.ɪ sᴇʀɪᴇs ᴠᴏʟ 1] ☾︎𝐓𝐞𝐧𝐠𝐤𝐮 𝐑𝐚𝐲𝐲𝐚𝐧 𝐈𝐬𝐤𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫 <> 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐢𝐫𝐚 𝐀𝐫𝐞𝐞𝐧𝐚☽︎ Humaira Areena, seorang gadis yang bersifat lembut hati dan manja terpaksa bersikap sebaliknya demi mendidik adik-adiknya bagi menggantikan tugas ibunya yang sudah meninggal dunia. Kehilangan si ibu membuatkan dia dipersalahkan oleh keluarganya hingga ada yang membenci. Bila sabarnya dicabar, Areena tetap berdiam dan menerima hingga lah suatu hari dia mula mengalah. Disebabkan itu, dia terfikir untuk keluar dari rumah si nenek dan menghantar adik-adik tinggal bersama ayah yang sudah lama tinggal jauh dari mereka. Tika keliru dengan keputusan sendiri, gadis muda yang dulunya bersifat baran itu melepaskan amarahnya sambil menangis di sebuah tempat. Tempat yang dia sudah yakin tiada sesiapa di situ. Kata-kata yang diterima dari seseorang yang tiba-tiba hadir tanpa diundang telah membuatkan gadis muda itu dapat menerima apa yang akan berlaku akan datang. Akhirnya, dia nekad. Berjauhan dengan yang tersayang, memang sakit. Namun, tidak sesakit bila melihat mereka mengetahui masalahnya. "Stay with me forever and I would make you the happiest woman." -Rayyan Iskandar "Awak yakin sangat ke dengan kata-kata awak tu?" -Humaira Areena Dua tahun. Hingga sekarang. Bohonglah jika gadis itu tak mahu tahu tentang gerangan yang telah menjadi temannya ketika dia menangis teruk dulu. "𝐼 ℎ𝑜𝑝𝑒 𝑤𝑒 𝑤𝑖𝑙𝑙 𝑚𝑒𝑒𝑡 𝑎𝑔𝑎𝑖𝑛..." 𝐫𝐚𝐧𝐤𝐢𝐧𝐠 #2 romance [140522] #1 life [070922] #1 lovestory [161022] Started: 15/03/22 End:17/09/22