Πρόβλημα

396 56 4
                                    

3 μήνες μετά

Πάνε κιόλας 3 μήνες που την έχουν μεταφέρει στο παλάτι του Σουλτάνου. Αν και θα περίμεναν όλοι να είχε υποταχθεί πλήρως στην νέα της ζωή, μόνο αυτό δεν έκανε. Μέσα στην καμάρα του ο Σουλτάνος πήγενε Περα δοθε μέσα στο δωμάτιο, η διάθεση του δεν ήταν και η ποιο ευχάριστη καθώς αν έκανες και το παραμικρό λάθος κινδύνευε και η ζωή σου. Οπότε όλοι μέσα στο παλάτι προσπαθούσαν να αποφύγουν να πέσουν πάνω του, όταν χτύπησε η πόρτα.

- Μεγάλε σουλτανε ο σύμβουλος Μουσταφά έχει έρθει να σας δει.

- Πεστου να περάσει!

Ο κακόμοιρος ο υπηρέτης για λίγο νόμιζε πως θα έχανε και το κεφάλι του, ο τόνος της φωνής του άρχοντα του ήταν τόσο παγερός, απότομος και κτητικός που γέμιζε την καρδιά σου με τρόμο. Ένας τόσο νέος άντρας με τόσο ψυχρή καρδιά και τόσο μαύρη ψυχή ήταν ο ίδιος σαν τον χάρο. Και οι δύο μπορούσαν να σου πάρουν την ζωή γιατί έτσι θελαν, για αυτό και στον κόσμο της Τουρκίας ήταν γνωστός ως Το λιοντάρι του θανάτου.

- Θεέ μου Ασλαν φαίνεσαι σαν να θέλεις να σκοτώσεις κάποιον!

- Δεν κάνεις λάθος καλέ μου φίλε γιατί όντος θέλω!

- Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση του άτυχου. Είπε κοιτοντας τον φίλο του.

- Ο Αλλάχ πρέπει να με καταχράστηκε!

- Εσένα? Γιατί το λες αυτό?

- Διακρίνω μια ειρωνεία στον τόνο σου?

- Προς θεού Ασλαν τι τρέχει?

- Μία γυναίκα! Μια Ελληνίδα για την ακρίβεια δεν μου φτάνουν τα προβλήματα που μου προκαλούν οι δικοί της πέρα από την θάλασσα πρέπει να μου προκαλει και αυτή εδώ!

Ο Μουσταφά ήθελε να γελάσει με την Κατάσταση του φίλου του καθώς δεν πιστεύε στα αυτιά του ο ποιο ανελέητος Σουλτάνος που είχε δει η Τουρκία τα έβρισκε σκούρα με μια γυναίκα! Πράγμα το οποίο όμως δεν έκανε γιατί το παγωμένο του βλέμμα του υπενθυμίζε τι εξουσία είχε.

- Τι ακριβώς εχει συμβεί? Τελικά ρώτησε τραβοντας τον από τις σκέψεις του.

- Και τι δεν έχει συμβεί να λες! Από την πρώτη κιόλας μέρα που έχει έρθει εδώ προκάλεσε σαματά! Έπαιξε ξύλο μπορείς να το φανταστείς μια γυναίκα που δεν έχει ανάστημα πάνω από το στήθος μου έδειρε σχεδόν πέντε κοπέλες από το χαρέμι μου! Και όχι απλός της έδειρε αλλά τις σακάτεψε! Χρειάστηκε να επέμβω εγώ ο ίδιος για να την χωρησω την τελευταία φορά που το έκανε!

- Δεν σε πιστεύω! Εσύ γιατί?

- γιατί έπρεπε να της δώσω ένα μάθημα! Την χώρισα από τις άλλες και την έβαλα να μένει σε ξεχωριστό δωμάτιο για να μην υπάρχουν ξανά τέτοια προβλήματα και πάνω την ώρα που νόμιζα πως έγινε το θαύμα την κάλεσα στο δωμάτιο εκείνη εκμεταλευτικε την ώρα που έλειπα μέχρι να πάω και εγώ στο δωμάτιο και το έσκασε από το παράθυρο!

Εκεί δεν άντεξε πλέον και άρχισε να γελά! Πραγματικά αυτή η γυναίκα τα είχε φέρει τα πάνω κατω!

- Μα καλά πως κατέβηκε? Εννοώ είναι πολύ ψηλά για να πηδηξεις κάτω και ιδικά μια γυναίκα και με τα ρούχα που φοράνε θα ήταν ακόμα ποιο δύσκολο!

Νευριασμενος όπως ήταν απάντησε στην περιέργεια του φίλου του.

- Κατέβηκε από το δέντρο! Αν είναι δυνατόν ακόμα και για μένα είναι αδιανόητο να το πιστέψω πως το έκανε! Όσο για τα ρούχα.. Τα ρούχα που της έφεραν για να βρεθεί μαζί μου τα έσκισε και ήρθε με κάτι απλά που της επέτρεπαν ελεύθερη κίνηση!

Ο φίλος του ξεκαρδιστικε! Πρώτη φορά άκουγε για τέτοια γυναίκα!

- Και τώρα που την έχεις!? Θέλησε να μάθει.

- Κλειδωμένη στην ανατολική πτέρυγα χωρίς φαγητό εδώ και μια εβδομάδα!

- Φίλε μου εγώ λέω καλύτερα να την ξεφορτωθείς μόνο προβλήματα θα σου φέρει αυτή η γυναίκα! Αν προσπαθήσεις να την κάνεις να υποταχθεί με άλλο τρόπο τι μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να διαλύσεις τον εγωισμό της και αυτό φίλε μου πίστεψε με δεν θα σου φέρει καμία ικανοποίηση!

Ένα μικρό τσιμπιμα ενοχής τον διαπέρασε εκείνη την ώρα, ειχε δίκιο ο Μουσταφά δεν θα το κατάφερνε έτσι.

- Κάτι μου λέει όμως ότι έχεις έρθει για άλλο λόγο έτσι δεν είναι είναι.  Είπε στο φίλο του και σύμβουλο του.

- Για το πολεμικό συμβούλιο σίγουρα θα με χρειαστείς εκεί μέσα. Του απάντησε καθώς σηκώνονταν. Οι Έλληνες έχουν αρχίσει να περνούν αέρα τον τελευταίο καιρό και αν δεν κάνουμε κάτι θα έχουμε προβλήματα.

- Όλα τα είχαμε οι επαναστάσεις μας έλειπαν. Αντιγύρισε ο Ασλαν.
Βγαίνοντας από την πόρτα με τον Μουσταφά να τον ακολουθεί κάτι μέσα του, του έλεγε πως από εδώ και πέρα όλα θα άλλαζαν.

Παγιδευμένη ΜελωδίαΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα