Χιονισμένη ανάμνηση

275 36 3
                                    

Η Περσεφόνη δεν το πίστευε αυτό που έγινε, ένιωθε μετά από τόσο καιρό ελεύθερη. 

Ούτε που θυμόταν πλέον πόσο καιρό είχε να κάνει ιππασία...

Αν και το τοπίο γύρο της ήταν στολισμένο στα λευκά και ο αέρας ήταν πάγο μένος δεν την ενοχλούσε καθόλου. Μέσα από τα ζεστά ρούχα της η καρδιά της χτυπούσε σαν τρελή.

Ο Ασλάν ήταν βέβαια συνεχώς από κοντά της αλλά δεν την ενοχλούσε καθόλου η παρουσία του, ίσα ίσα της άρεσε πολύ περισσότερο από ότι πίστευε. Πως είχαν αλλάξει και οι δύο τους τόσο πολύ... Αν της έλεγαν πριν ένα μηνά ότι θα έκανε ιππασία μαζί του εκείνη θα τους περνούσε για τρελούς όμως η  λέξη τρελοί ήταντελικά  ότι καλύτερο μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάνεις για να τους χαρακτηρίσει αυτούς τους δύο.

Ιππευαν για αρκετή ώρα μέχρι που είχαν απομακρυνθεί πολύ από την Πόλη. Ο Αλσαν της είπε ότι καλύτερα θα ήταν να επιστρέψουν, γιατί σε λίγο θα νύχτωνε. Η απροθυμία της έγινε αντιληπτή από τον Ασλάν έτσι της είπε.

- Δεν ήταν η τελευταία φορά που θα βγεις έξω στο υπόσχομαι.

- Αλήθεια?

- Αλήθεια.

- Ποτέ θα φύγεις? Τον ρώτησε ξαφνικάβαρύνοντας  το κλήμα.

- Σε δύο μέρες. Τις απάντησε χωρίς κανένα απόλυτος συναίσθημα η έστω κάτι για να μπορέσει να πιαστεί, να καταλάβει τι ένιωθε.

- και το λες έτσι άπλα ?

- δεν μπορεί να γίνει αλλιώς το ξέρεις καλά αυτό. της απάντησε αυστηρά.

- Ασλάν, του είπε τραβώντας τα χαλινάρια του άλογου της για να σταματήσει. το ξέρεις ότι δεν μπορεί να  λειτουργήσει έτσι όλο αυτό.

- Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. ο τόνος της φωνής του ήταν ψυχρός και σκληρός.

- Σε  παρακαλώ μην το κανείς δυσκολότερο από ότι είναι, το ξέρεις ότι όλο αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει... του είπε στα ελληνικά .

- δεν βλέπω το γιατί. της αντιγυρισε. 

- Πρέπει να μου κανείς πλάκα Ασλάν δες γύρο σου, εγώ είμαι Ελληνίδα εσύ τουρκος, στην αρχή ούτε που μιλούσαμε  γιατί με είχες πάρει με το έτσι θέλω και τώρα.. (μικρή παύση) .. τώρα που ξέρω τι νιώθω Ασλάν δεν μπορώ να ζω έτσι .. να ξέρω πως πρέπει να σε μοιράζομαι, πως θα πρέπει να περιμένω να γυρνάς μετά από ταξίδια που η θα είναι για συμβούλια η για εκστρατείες εναντίον του λάου μου .. Ασλάν απλός δεν γίνετε ....

Παγιδευμένη ΜελωδίαΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα