Розділ 58.

60 11 0
                                    

Василь Соколовський помітно постарів за ці роки. Від його сили та молодості залишилась лише тінь. Горда хода пізнала перші ознаки сутулості. Сірий костюм тепер недбало сидів на ньому. Він посивів і почав лисіти. Лице висохло зморщилось та обзавелось окулярами.

Хижий вовк постарів, та ось-ось мав поступитись місцем більш молодим хижакам.

От тільки він цей момент намагався відтягнути. Він прийшов сам, без своїх головорізів, що мали псевдо наукове прикриття. Проте я б був найбільшим ідіотом на світі, якби недооцінив його. Марк мовчки запросив його в вітальню, щоб переговорити. Чим ближче я до нього підходив, тим холодніше ставало. Він побачив мене та криво всміхнувся.

- Привіт, Макс, – він простягнув мені руку. – Як поживаєш?

Стало дико холодно. Кольори зникли з цього світу. Я вже не тут. Я лечу духом без плоті в машині швидкої допомоги. Я бачу старе бездиханне тіло свого ворога, бачу як над ним нависла бригада медиків. Бачу, як на ЕКГ йде рівна лінія. І розумію, що його серце аж ніяк не поспішає качати кров по його організму.

Бачу як лікарі безсило сидять обабіч нього. І я розумію, що мого ворога от-от не стане.

- Прекрасно! – я не зміг стримати посмішку.

Глянув на Марка. Той мовчки дав знак, що теж все побачив. Все стало на свої місця: брат не хотів псувати мені сюрприз, хотів щоб я все побачив сам.

- До речі, – Соколовський махнув в бік дверей. – Привітайтесь з Аліною.

Аж тепер я звернув увагу на чорняву дівчину, що тихо стояла в коридорі. Чорний одяг, як в любителів металу та року, десь з далекого 2007-го. Її лице опущене вниз, так що волосся падало на нього, але бліду шкіру я таки роздивився. Щось з нею було явно не так. Щось, що я аж похолов всередині. На повію не схожа, навіщо Соколовський притягнув її з собою?

- Привіт, – недбало махнув їй Марко.

Аліна не відповіла. Вона навіть не глянула на нього. Аж тут я зрозумів, що не так. Швидким кроком я пересік кімнату, і помчався до неї. Вона хотіла відійти, але вперлась в стінку. Її тіло рухалось мляво, хоч була вона явно молодша за нас всіх. Однією рукою схопив її за плече, іншою за підборіддя. Очі Аліни дивились на мене, але не бачили.

- Чим ти її накачав? – з неприхованою злобою звернувся до Соколовського.
- Нічого такого, – спокійно сказав той. – Звичайні транквілізатори. Не переживай, з нею нічого не станеться.
- Ти з всіма таке робиш? – я відпустив її, і направився до нього.

Між нами стали Саша і Марко.

- Тільки з дуже агресивними, – спокійно сказав той. – Вона небезпечна, Макс. Повір, ми довго її шукали…
- Це не наша справа, – тихо прошепотів Марко. – Пам’ятай, для чого він прийшов…

Я мовчки кивнув. Якась частина мене сподівалась, що моє видіння справдиться ще до закінчення розмови. Навіть не сподівалась, пристрасно бажала цього.

- Ну, так може ми обговоримо те, заради чого я прийшов? – Соколовський взяв ініціативу в свої руки. – Це в наших спільних інтересах.

Всі присутні глянули на мене. Я оглянув кожного з них.

- Ну що ж, – розвів руки в сторони. – Почувайте себе як вдома, пане професоре.

Той, що обманює смертьWhere stories live. Discover now