Select All
  • Kisah 7 Putera
    4K 446 7

    Mengisahkan tentang 7 orang putera Kerajaan Nusantri yang mempunyai haluan & kisah hidup tersendiri. Namun salah seorang daripada putera kerajaan tersebut telah hilang tanpa diketahui oleh yang lain.. Gempa, seorang pahlawan & pengawal peribadi diraja telah ditugaskan untuk melindungi serta menjaga keenam-enam putera...

  • Petrichor [BoBoiBoyxKimetsu no Yaiba]
    667 72 2

    [Update ch. 2] Halilintar harus menerima kenyataan seluruh keluarganya tewas kecuali adiknya, Duri, yang telah menjadi iblis. Ia pun bertekad merubahnya lagi menjadi manusia dan menguasai teknik pernafasan. Ini adalah perjalanan Halilintar menjadi pemburu iblis, berteman dengan Pilar lainnya serta membantu Tanjirou K...

  • Yet To Come
    760 43 1

    The story is about comforting the precious one. ❤️ Boboiboy and other characters who are mentioned in this story are not mine. It is 100% Monsta's right and property and I am here just borrowing their characters' names.

    Completed  
  • Sang Adiwira
    318 44 1

    Yang satu perawat, satunya mantan perawat. Bilik penjara menjadi saksi bisu dialog antara dua manusia biasa. / Alternate Universe, Through the Darkness sidestory #1 Bagian kelima serial Septuplet 7 Wonders.

    Completed  
  • NEIN
    1.5K 248 9

    Tujuh kuasa. Tujuh keajaiban. Tujuh ... penderitaan. BoBoiBoy diberi pilihan untuk menyangkal dan mengubah garis takdir nan pahit ini. / Bagaimana kalau ... pertemuan antara "dirinya yang lain" dengan power sphera Ochobot tak pernah terjadi? / Alternate Universe x Canon. Karya komisi oleh kurohimeNoir.

    Completed  
  • Through the Darkness
    12.5K 1.3K 11

    Saat jiwa dan raga terluka, cinta bisa merengkuhnya. Itulah cahaya yang menuntun dalam kegelapan. Elemental siblings, sekuel "Bridge over Troubled Water" BoBoiBoy (c) Animonsta Studios. Cross-posted from FFNET & AO3. Cover Art by Asha_Cyclone Warning: PTSD, suicidal thought, self-harm, violence, rape, blood Bagian kee...

    Completed   Mature
  • A LUTA CONTINUA
    437 95 5

    (Rated M for the addictions theme) Solar si arsitek sekaligus insinyur sipil yang jenius merasa dirinya sanggup bekerja sendiri (baca: dengan orang-orang di bironya yang ia kenal betul) untuk mengerjakan proyek baru sebuah gedung pencakar langit, tapi Kaizo si klien bawel mintanya aneh-aneh: dia minta supaya di tembok...

    Mature
  • Layaknya Cahaya Kecil
    21.1K 1.3K 11

    Benci atau sayang? Keduanya sama-sama perasaan yang rumit. Sama-sama mudah disalahpahami. Sama-sama bisa menjadi pemisah maupun pemersatu. Namun, ketika rasa itu menyakiti orang yang seharusnya dilindungi, masih layakkah ego mengalahkan segalanya? [AU. HaliTauGem kembar tiga. Drama keluarga. Action. Minor romance.] ("...

    Completed  
  • Shuffle Siblings [Discontinued]
    193K 20.6K 34

    Apa yang akan kalian lakukan jika tubuh kalian tertukar dengan saudara kalian? Ya, inilah yang terjadi kepada ketujuh kembar yang memiliki kekuatan elemental. Lalu bagaimana cara mereka menjalani kehidupan sehari - hari sampai mereka menemukan jalan keluarnya? "Apa yang..." - Gempa "Dari sekian banyak tubuh, Kenapa h...

    Completed  
  • Boboiboy Galaxy : The Seven Crystals
    14.3K 1K 14

    Setelah kalah nya Retak'ka kedamaian kembali, tapi itu hanya sesaat. Boboiboy justru menghadapi kekuatan misterius yang mengancam, kekuatan yang bisa menghancurkan segalanya. Disclaimer ©Animonsta Studios

  • Tegami
    53.4K 5.3K 36

    "Andai aku bisa. Aku akan berhenti sekejap hanya untuk melihatmu tersenyum. Andai aku bisa, namun sayangnya aku tidak bisa." Kalimat itu tertulis di selembar kertas tua yang sudah kusam. Tulisannya pun sudah hampir memudar. Namun Gempa tau pasti siapa pemilik tulisan yang tak begitu rapi tersebut. Ia tau, dan kar...

  • Boboiboy Fan Award
    2.2K 276 16

    Di sini ialah pertandingan untuk para penulis peminat Boboiboy! Anda berminat menyertai, jom sertainya!

  • Boboiboy Movie 2 (Fanfiction)
    23.4K 640 21

    Boboiboy dan kawan2 perlu berlawan dengan Retak'ka yang mahu merampas Kuasa Elemental dari Boboiboy.Malangnya,Retak'ka berjaya menyedut 4 Kuasa Elemental Boboiboy dan Boboiboy terpaksa meninggalkan Fang,Ying dan Yaya di Stesen TAPOPS. Ini ialah kisah rekaan tentang apa yang berlaku pada Fang,Ying dan Yaya selepas diti...

    Completed  
  • Long Lost Twin~!
    18.4K 1.3K 15

    Blaze dan Ice merupakan adik-beradik kembar yang sangat rapat dan sayang antara satu sama lain.Blaze memainkan peranan sebagai kembar pertama manakala Ice sebagai adiknya.Semua itu tidak lama selepas berlakunya serangan keatas pekan tempat tinggal mereka yang turut mengorbankan ibubapa mereka.

    Completed  
  • Prince And Secret Power Of Element
    1.7K 104 10

    Di negeri yang indah dan lagikan aman-damai iaitu tidak lain dan tidak bukan negeri Indrasakti.Mereka meneruskan hidup dan melakukan aktiviti masing-masing setiap hari. Pada suatu hari,negeri mereka telah diserang oleh raksaksa- raksaksa yang agak ganas, menganehkan dan menjijikkan. !!!:Hahahaha!!!Aku akan menakhluk...

    Completed  
  • BOBOIBOY: ENTER MAGIC REALM
    40.9K 3.9K 100

    Boboiboy tiba-tiba mati dan dilahirkan ke dunia lain. Dunia penuh magis dan fantasi yang bakal ditempuhi. Nama anime yang author gunapakai untuk fanfic ni: -Tensei Shitara Slime Datta Ken -In Another World With My Smartphone -Kuma Kuma Kuma Bear Dan banyak lagi!!!!

    Completed  
  • Boboiboy Angstshot|#A N G S T H O
    4.4K 225 6

    Ripped the dress, Break a glass, Pluck the flower, Wound the heart. ๛You sure you're strong enough? ๛was an entry for @kazscircus 's #angstho competition, now I'm updating angst drabble/oneshots here. [Notes from the writer]: may contain words unsuitable for young readers, and a pail full of swears. yeah, a pail. You...

    Mature
  • Boboiboy: Hero Elemental
    87.9K 4.8K 59

    Cerita ini dibuat selepas Boboiboy movie 2. Pastikan korang dah tengok semua musim Boboiboy dan movie... Semua watak dari Monsta kecuali nama2 watak yang tiada dalam Monsta hanyalah rekaan... *Selepas Boboiboy berjaya kalahkan Reta'ka. Dia perlu berehat manakala kawan2 dia perlu pergi misi. Tapi, ada alien jahat ambil...

    Completed  
  • Solar!!
    18K 1.1K 7

    (Bukan Yaoi) Boboiboy hanya milik monsta saya hanya meminjamnya sebagian.. Pengalaman terburuk dalam hidup Solar kondisi nya membuat semua saudaranya khawatir padanya Apa yg terjadi pada Solar? Penasaran? Sini mampir.. Awal penulisan : [8/9/2020] Tamat : [23/10/2020/]

    Completed  
  • MISS | EA X BBB
    6.4K 472 9

    ʀᴇᴡʀɪᴛᴇ (Nonsensical storyline, scattered verses) Pertemuan di antara dua agensi ini memberi peluang kepada mereka untuk kuatkan pertahanan untuk berdepan dengan musuh. Dengan semua kebolehan yang Boboiboy ada. Dia dipaksa atas arahan ayah nya untuk menjadi orang kuat MATA serta TAPOPS. Adakah Boboiboy mampu mengawal...

  • Bila BTS Jumpa BBB
    212K 16.7K 65

    Apa jadi kalau Bangtan Boys jumpa BoBoiBoy? Diorang jadi kawan tak? Perangai diaorang lebih kurang je kan?Kecoh ke diaorang nanti? Gempa:AKU BENCI KAU KIM SEOK JIN!! Jin:Bukan salah aku kalau cat tu tumpah! Halilintar: Apasal bilik ni tak tersusun dan bersepah?!Argh,AKU BENCI KAU MIN YOONGI!! Suga:Alah,baju jer kut.It...

  • Pindah
    4.1K 390 8

    Boboiboy akhirnya berpindah semula ke Kota Hilir setelah sekian lama. Bagaimanakah kehidupan Boboiboy di sana? Adakah ianya akan berjalan baik, atau sebaliknya?

  • LAST SMILE
    10.2K 735 13

    Boboiboy,seorang budak biasa yang tinggal bersama atoknya di Pulau Rintis.Ramai yang menyangka,dia adalah anak tunggal. Tapi,kenyataannya. Dia mempunyai 7 orang abang yang amat menyayanginya.Setelah 6 tahun tidak bertemu,akhirnya mereka bertemu semula.Dalam keadaan yang tak dijangka. Mereka,abang kepada Boboiboy.Seper...

  • Secret That I Keep (Short)
    1.7K 130 3

    (Short Story) cerita ini adalah mengenai Boboiboy sebelum ke Pulau Rintis. kehidupannya amatlah sunyi dan sepi. Dirinya sentiasa berseorangan dirumah. Walaupun begitu dia sentiasa gembira dengan kehidupannya itu, ayahnya sangat sibuk bahkan tiada masa untuk melihat pembelajarannya di rumah. Ibunya pula menghilang tan...

  • OUR MEMORIES {✓}
    27K 3K 46

    COMPLETED ✔️ Bruk! 'Bu-bunyi apa tu?' *ambil penyapu "Siapa tu!" "Aduhhh,kepala aku. Tak sangkah aku boleh rasa sakit HAHAHA" "Si-siapa kau!?" "Hah?oh aku ta- eh! Kejap! Kau nampak aku?!" "Hah? Tak! Aku eh apa aku ca-" "Kau nampak aku! HAHAHA akhirnya! Setelah 2 tahun!" -- "Aku..Haliko Sakura. Mempunyai satu kelebihan...

    Completed  
  • My ghost
    4.8K 534 10

    Gempa yg perlu berpindah dari sekolah A ke sekolah B and perlu masuk asrama dkt sekolah... bilik 101... tersimpan satu misteri ghaib selama 2 tahun, 6 mangsa terlibat... Gempa: ermm tahu x bilik 101? Blh tunjuk? ??: Kau dpt bilik tu.. srs lh... Gempa: Kenapa?? ape yg ditakutkan sgt semua org dgn bilik tu? katanya bi...

  • Lost (BBB)
    14.8K 1.6K 27

    🌟 L o s T 🌟 (BoBoiBoy Fanfic) ... "Hilang" ➡️ Ertinya sesuatu yang sudah tidak boleh dijumpai atau dipertemukan yang anda tidak mampu mengawalnya ... Apa maksud di sebalik air mata yang mengalir ini? Selepas ibu ayah aku pergi... abang - abang aku juga meninggalkan aku. Kenapa? Akibat terjadinya kebaka...

    Completed  
  • Choice Of Regret[Complete]
    2.5K 291 12

    Siapa tidak kenal superhero bumi iaitu Boboiboy yang disanjung tinggi oleh semua orang. Tapi disebalik senyuman manisnya,dia hanyalah seorang remaja lelaki yang inginkan kasih sayang seorang ayah. Berdikari. Itulah perkataan yang selalu diucapkan oleh ayahnya iaitu Amato. Pilihan Amato untuk berjauhan dengan anaknya s...

    Completed  
  • Elemental:Atrocious Beginning To Happy Ever After[Complete]
    2.2K 275 14

    Kelahiran mereka dirahsiakan demi keselamatan kerana kehadirannya satu keajaiban. Rahsia tersembunyi dibalik tembok yang menghalang antara dunia luar dan dunia mereka yang terancam. Kisah silam menjadi kenangan pahit. Tahta yang dulunya milik mereka dirampas dengan kejam. Adik beradik yang terpaksa meninggalkan semua...

    Completed  
  • BBB Elemental Jadi Cikgu?! (CONTEST BOOK) ONE SHOT
    13.4K 1.5K 20

    Buku ini Author buat untuk sebuah contest (っ'▽')っ. Apa jadi kalau BBB Elemental jadi cikgu?! Temui di buku ini!

    Completed