Select All
  • Publikovat
    16.8K 1.6K 12

    Než stiskneš tlačítko "publikovat" aneb. desatero pro začínající. Nejsem Rowlingová ani King, John Green se mnou na kafe taky nechodí, přesto se ale pokusím poradit. Najdeš zde co publikovat smíš a co je wattpadem zakázané. Doporučím, čemu se vyhnout. Poradím, co dělat. Jak se připravit. Ale co si z toho vezmeš j...

    Completed  
  • Příručka spisovatele
    3.3K 380 15

    Začínáte se psaním příběhu a nevíte, jak to vlastně zařídit, aby to fungovalo? Nevíte si rady s coverem příběhu? Trápí vás postavy? A co taková ich-forma? Nebo chcete jen zjistit, jestli to někdo dělá jinak? Příručka spisovatele by vám mohla pomoci. Je plná rad, tipů a návodů pro každého spisovatele, který publikuje n...

  • Kniha otázek - pomocník při tvorbě postav
    34K 1.8K 19

    Rádi byste vylepšili či lépe poznali své postavy? Chcete vytvořit nové postavy, ale nevíte si rady s jejich charakteristikou? S tímto vším vám Kniha otázek hravě pomůže! Vytvořte si propracovaného hrdinu s adekvátními vlastnostmi a uvěřitelnými reakcemi snadno a rychle. Na odvážlivce čekají i případné výzvy!

    Completed  
  • Motivace, aneb když nevíš, jak dál
    9.8K 1.1K 11

    Snažíte se sepsat anotaci, ale nevíte, jak začít? Píšete příběh, ale nepřicházejí ta správná slova? Ten pocit zná každý, ať už vážený spisovatel, či obyčejný pisálek. Zkrátka se zaseknete a nevíte, jak dál. Chcete s tím něco udělat? Chcete zamávat spisovatelskému bloku a víckrát ho již nevidět? Pak jste tu správně!

  • Kurz tvůrčího psaní
    4.1K 366 7

    Chtěli jste někdy napsat svůj příběh, ale vůbec nevíte, jak některé pasáže sepsat a zformulovat? Jak zajistit, aby váš příběh měl šťávu a oslovil jeho čtenáře? Možná vám s tím pomohu. btw. nečekejte žádné profesionální zpracování.

  • Vivík píše o psaní
    10K 1.1K 19

    Tohle není návod. Není to učebnice. Jen souhrn mých postřehů a názorů, co jsem posbírala během té poměrně dlouhé doby, co píšu. A taky přiznání, co jsem dělala blbě a kde jsem si nabila hubu. :)

  • Rady do větru
    51K 5.3K 66

    I já jsem se rozhodla se velice neoriginálně připojit k sepisování psacích příruček. Snad zde najdete něco, co vám alespoň trochu pomůže. Upozornění: Příručku jsem začala psát pět let nazpět, s některými věcmi se už vůbec neztotožňuji.

  • Piš líp!
    64.1K 4.9K 39

    Píšete. Píšete, ale potřebujete se zlepšit. Tak to s dovednostmi bývá, chceme se zlepšovat a psaní je zrovna dovednost, která se dá naučit rychleji, když máte učitele, kteří vám ukážou směr. Tato kniha je plná přeložených návodů od různých autorů. Pusťme se do toho! //Původní název - Jak zlepšit své psaní?//

  • rady jak psát
    4.3K 258 9

    Ráda přemýšlím nad oblíbenými knihami a uvažuji co mají společné nebo čím jsou naopak vyjímečné a liší se od ostatních. Tady bych chtěla vypsat některé z mých postřehů, které ovšem pochopitelně nedodržuji všechny vzhledem k tomu, že psát knihu je velmi těžké a složité.