REYNA

626 46 5
                                    

Nico çok cesur ve kararlı bir insandı. Onun bu özelliğini seviyordum. O... Melez ünvanını hak ediyordu.

Bay Hitch bizim tarih öğretmenimizdi. İyi bir adama benziyordu, ama bir grup çılgın öğrenci artı iki melezle nasıl başa çıkardı onu bilmiyordum.

Adam gelince herkes ayağa kalktı, Bay Hitch de tüm öğrencileri teker teker süzdükten sonra:" Oturabilirsiniz." Dedi. Oturduk. Adamın pespembe ve yusyuvarlak bir suratı vardı. Kafasının yanlarından püskül gibi sapsarı saçları fışkırıyordu. Gözlüğü mavi gözlerini kapatıyordu. Üzerinde gri bir lantolon ve baklava şellinde yün bir kazak vardı. Ellilerin başlarında gibiydi. Sert bir öğretmene benzemiyordu.

" Günaydın çocuklar. Ben Jonathan Hitch. Sizin tarih öğretmeninizim. Evet, kendisini ilk kim tanıtacak? Sağ taraftan başlayalım mı? Sen başla kızım."

Kız ayağa kalktı. Kızın badem biçimli yeşil gözleri ve gözlerini örten uzun, kahverengi saçları vardı. " Ben Amanda Rocker. Yüzmeyi ve kitap okumayı severim." Dedi ve etafına bir baktı. " Evet, sanırım bu kadar."

Sırada sarışın bir kız vardı. O kendini beğenmiş aptal sarışınlardan değildi. Gayet de inek bir insana benziyordu. Hafif kiloluydu ama yine de fena bir kız değildi. Kahverengi kocaman gözleri masumiyetle herkesi tek tek süzüyordu.

" Ben Alicia Overdrew. Ben de kitap okumayı ve yüzmeyi severim. Aynı zamanda at binerim." Kız yerine oturdu ve arkasındaki çocuk ayağa kalktı.

" Ben Gaylord Focker." İsmini duyunca herkes güldü. Nico'ya sabah çıkışan çocuk ta:" Gaylerin lordu, bilmemne yapıcı adam!" Dedi. Yumruklarımı sıktım. Bay Hitch bilgelikle başını iki yana salladı. " Homoseksüellik, ayıp birşey değildir. Hem ayrıca Gaylord'un sadece ismi öyle. Soyadı da bir kelimeye benziyor olabilir ama... Neyse sen devam et, Gaylord. "

Gaylord sıska bir çocuktu. Kısa kahverengi saçları ve mavi gözleriyle dikkat çekiyordu. Çekingrn bir tipe benziyordu. " Play Station oynamayı severim." Dedi ve yerine oturdu.

Sarışın çocuk vardı sırada. Artistin teki, kazmaların kazması. " Ben Andy Rich. Bazı kızlar tanır. Futbol oynarım ve kas çalışırım. Aynı zamanda Gayleri sevmem."

Bu son sözünün üzerine Nico ayaklandı. " İnsan istediğini sever, sana ne? İnsanşarı böyle mi tanımaya çalışıyorsun? Aşk, öyle birşeydir ki etrafındaki herkesi yakar. O kişi istemese de varolur! Birgün senin de başına gelirse anlarsın! Tabii, senin için 'aşk', gördüğün her güzel kıza asılmak! Gerçek anlamını bilmiyorsun bile! " sonra da yerine sertçe çöktü.

Andrew alayla güldü. " Sanki öyleymişsin gibi konuşuyorsun, cılız makarna. Yoksa öyle misin? " Nico gözlerini sıkıca yumdu. Kendisini kasıyordu. " Olsaydım bana nasıl farklı davranırdın ki?" Nico birşeyler saklıyordu. Bana söylemediği tek şey.

Bay Hitch elini havaya kaldırdı. " İlk olarak, sen, siyahlı çocuğum, edebiyatta başarılı olacaksın. İkincisi, Andrew ayrımcı olma. Üçüncüsü, derse devam! Sıra kimde?"

Kızıl saçlı bir kız ayağa kalktı. Kocaman kahverengi gözleri ve küçük yuvarlak suratı ile, Cavalier King Charles köpeğine benziyordu.

" Ben Tracy Mactris." Kitap kırdu olan yeşil gözlğ kız hayret şçinde kaldı. " Tris mi? Uyumsuz!" Arlasında oturam sarışın kız da bunu onayladı ve yumruklarını tokuşturdular.

" Çok kafiyeli bir ismin var, Tracy." Dedi Bay Hitch. Kız diş tellerini göstererek gülümsedi. " Teşekkür ederim. Müzik dinlemeyi ve dizi izlemeyi severim. Aynı zamanda bir Fangirl'üm!" Dedi gururla.

Sıra bana gelmişti.

Siktir.

Ayağa kalktım ve yutkundum. Nico ile göz göze geldim. " Ben Reyna." Bay Hitch araya girdi. " Soyadın?" Terli ellerimi pantolonuma sürdüm. " Biraz uzun ama." Bay Hitch devam et anlamında elini salladı. " Reyna Avila Ramirez-Arellano." Bay Hitch kaşlarını çattı. " Tarih dersinde bu sene göreceğiz. Reyna, soyun çok eski ve önemli." Başımı salladım. " Şey, ata binmeyi severim." Aklıma Scipio gelimce kalbimden birkılıç geçmiş gibi oldum. Yerime oturdum.

***

Sonuncu kişi olarak, sıra Nico'ya gelmişti. Nico ayağa kalktı ve sertçe yutkundu. " Ben Nico. Nico di Angelo." Bay Hitch hafifçe gülümsedi. " Vay, İtalyan mısın?" Nico kafasını salladı ve devam etti. " Bir hobim yok." Buz gibi hissettim bir an için. Hobisi vardı.

Kurallara uymayanları cezalandırmak.

Nico yerine oturdu ve bacağını istemsiz olarak hızlıca sallamaya başladı. Yüzüğüyle oynadığını gördüm. Geçmişi aklına gelmişti.

Geçmiş.

DEMIGODS AT HIGHSCHOOLWhere stories live. Discover now