42.

7.4K 626 24
                                    

Melanie pomaly a neisto kráčala po škole a snažila sa spomenúť si, kde meno Lynna Bluebellová počula. Spodnú peru mala už totálne zhryzenú od premýšľania. Bola si istá, že toto meno sa jej už do uší dostalo, ona len nevedela, od koho. „Čo je, Mel? Zlá nálada?“ stretol sa s ňou Jamie a s úškrnom si do nej tak trošku rypol. Mel to ale nevnímala. „Jamie, kto je Lynna Bluebellová?“ Jamie podvihol obočie a na jeho tvári sa zjavil až šokovaný výraz.

„Len mi povedz, že Mike neurobil žiadnu sprostosť.“ Zaskuvíňal. Mel naňho prekvapene pozrela. „Prečo by mal?“ nechápala.

„Prečo sa pýtaš na jeho bývalú?“ vrátil jej Jamie. Mel si pleskla po čele. Odrazu všetko dávalo dokonalý a jasný zmysel, ktorý mala pred nosom celý ten čas a nevšimla si ho. „Sakra, som ja ale blbá!“ sykla sama po sebe. Jamie sa zamračil. „Čože?“

„Nechápeš, kto predsa žiarli viac, než ponížená bývalá?“ vyhŕkla a Jamie vytreštil oči. „Ty si myslíš... to Lynna...“ habkal a v hlave si spájal všetko, čo doteraz vedeli. Mel prikývla. „Je to jasné, ako facka!“

„Fajn, toto by sme asi mali prebrať kolektívne.“ Povedal Jamie a Mel mu dala za pravdu. „Majú vôbec Angie a Mike hodinu?“ opýtala sa Mel. Jamie sa pozrel na hodinky na svojej ruke. „Majú, ale končí sa im o päť minút.“ Mel kývla a nepokojne sa zahmýrila na mieste. Nechápala, že jej to nedošlo skôr. Teraz už si presne pamätala, kedy to meno počula. Mike jej o nej povedal na prvom neoficiálnom rande. Mala si to dať do spojitosti hneď. A po zistení, že je to kamarátka Joanny, ktorá usporadúvala párty, kde sa to všetko tak parádne zvrtlo, jej imaginárne puzzle zapadli na miesto úplne. Lenže aj keď je záhada vyriešená, čo ďalej?

„Ako ti vôbec napadla Lynna, keď si ani poriadne nevedela, kto to je?“ zaujímalo Jamieho. Mel si povzdychla. „Niekto mi pomohol.“ Priznala úprimne. „Kto taký?“ skúmavo si ju premeral. Mel si povzdychla

„Mona,“ zamumlala. Vedela totiž, aký postoj ku nej má celá škola. A ona sa rozhodla, že sa s ňou milo porozpráva a ešte jej aj bude veriť. Jamie pretočil očami. „To nemôžeš myslieť vážne.“ Mel by bola niečo namietla, ale zazvonilo a jej po chrbte prebehli zimomriavky. Vedela, že podobný názor, ako mal Jamie, budú zastávať aj Angela a Mike. Nebola si istá, že ich oboch presvedčí. Možno aspoň Mika, ale inak bola na odhaľovanie pravdy sama.

„Čauko,“ podišla k nim Angie a zamračene si ich premerala. „Deje sa niečo?“

Melanie aj Jamie kývli kladne hlavou.

„Jého, dávno som vás všetkých pokope takto nevidela!“ zvýskla Amanda, ktorá sa hnala v tesnom závese za Angie. Angela ešte pretočila očami, než k nim Amanda nepricupkala. Jamie sa uškrnul a Mel sa smutne pousmiala. Am sa zmenila od toho rozchodu. Zakrývala smútok veselou a vždy rozjarenou maskou, správala sa tak trochu povrchnejšie, bavila sa s mnohými inými ľuďmi, dokonca ju vraj bolo možné vidieť v sprievode princezien. S Angie, s ktorou boli kedysi najlepšie kamarátky, si teraz povedali sotva dve vety denne. Ale dnes mala evidentne Amanda skvelú náladu, dokonca sa hrnula aj do spoločnosti svojho bývalého. „Hádajte, čo sa stalo?“ pišťala nadšene. Angela podvihla plecia, akože jej to za celú ich spoločnú hodinu nepovedala. Mel nezaujato pokrútila hlavou, sama zvažovala iné problémy a Jamie by stadiaľ najradšej ušiel.

„Nečakal som, že vás takto nájdem,“ ozval sa spoza nich Mike, ktorý práve prišiel z dejepisu. „To nie si sám,“ zamrmlal nervózne Jamie, čím u Mika vyvolal pobavený úškrn. Amanda len pretočila očami. „Počúva ma tu niekto?“ zahučala. Angie prikývla. „Všetci len čakáme na ďalšie tvoje slová,“ s predstieraným úsmevom odvetila. Jamie premohol chechtanie.

„Niekto ťa pozval na rande, že?“ vydedukovala Mel. Na tvári jej totiž hral šťastný úsmev kombinovaný so škodoradosťou. Preto sa k Jamiemu tak ochotne prihrnula. Ide si vychutnať pomstu a zadosťučinenie. Typická žena a ešte typickejšia Amanda!

„Ako vieš?“ prekvapene vyhŕkla Am. Mel len mykla plecom. „Tip,“ odpovedala vecne. Amanda takmer poskočila na mieste. „Máš pravdu, ale ani vo sne neuhádneš, kto ma pozval!“ výskala natešene. To už ale Mel nijakým spôsobom nezaujímalo. Jediná Angela nejako zareagovala, a to z toho dôvodu, že sa jej chcela čo najrýchlejšie zbaviť. „Tak nás už nenaťahuj! Vyklop to!“

Amanda, v lícach červená ako rajčina, sa lišiacky uškrnula. „Je to ten nový chalan, pamätáte? Volá sa Jonathan, myslím, že priezviskom Aubrey.“ V tej chvíli všetky pohľady zaručene pristáli na Amande. Všetky boli kamenné, zdesené, šokované. A Am, keďže nevedela, prečo sa v nich tieto emócie račia, alebo skôr tie emócie pomimo ignorovala, si užívala pozornosť.

„Ja viem, je to perfektné! No nič, idem ja. Majte sa!“ zvolala na pozdrav a cupitala veselo preč. Jej fiktívne oplatenie dlhu Jamiemu sa istým spôsobom skončilo a ku spokojnosti jej už nič viac nechýbalo. Stačil jej Jamieho zdesený pohľad, i keď on k nemu mal jednoznačne iné dôvody, a pomsta bola akoby zavŕšená.

 „Dopekla, to nemôže myslieť vážne!“ jachtal Jamie. Mel sa unavene oprela o stenu chodby. „Perfektné, vyrieši sa jedna vec a k nej sa pridá ďalšia.“ Zabrblala naštvane. Angie sa na ňu spýtavo pozrela. „Aká vec sa vyriešila a čo ste mi chceli povedať?“ vykĺzla jej z pier otázka, ktorú v sebe dusila, pokiaľ tu bola Amanda. Melanie zúfalým pohľadom prešla po troch osobách stojacich vedľa nej a rozmýšľala, koľko peripetií sa im ešte primotá do cesty. „Dnes som získala nové informácie, problém je, že sú od Mony.“

New part! :3 Úprimne, nemám ani potuchy, čo vám nechať v A/N, preto budem stručná. Ďakujem za všetko, za všetky votes, komentáre, ktoré sa opäť rozbehli - jednoducho za podporu. Okrem iného chcem poďakovať zlatíčku, ktoré ma nominovalo do WattyAward :3 cením si to viac, než si dokážete predstaviť, jednoducho byť nominovaná popri skvelýh dielach, ako napríklad Dievča z neznáma, Kickboxer, alebo The Deal... jednoducho som z toho na vetvy. :333333333 nechcela som byť stručná? :DDD proste strašná vďaka. Hope U like it. ♥-M

DohadzovačWhere stories live. Discover now