Neden hâlâ yanımda?

30.7K 1.7K 727
                                    

Ailem ile  Kütahya'da yaşayan teyzemlere gidiyorduk. Arabayı babam kullanıyordu. Ben ise arkada müzik dinliyordum. Yolun kenarında bizi izleyen yaralı bir adam ve çocuk olduğunu gördüm.

Babama gösterip onun yardıma ihtiyacı olabileceğini söyledim. Adama iyice yaklaştığımız zaman arabayı durdurmalarını söyledim. Babam söylenerek arabayı kenara çekti.

Aşağı inerek yanına gittim. Adam zor durumda görünüyordu. Ailemin ona yardım edebileceğini söyledim. Onu arabaya aldık. Babam bir süre rahatsız oldu bu durumdan.

En yakın hastane arkamızda kalıyordu ve ulaşmamız bir buçuk saat alırdı. Babam bu kadar yolu dönemeyeceğini söyleyerek bir süre sonra adamı indirdi. Bu kadarını yaptım ya yeter diye düşünüyordu.

Ona yardım etmek istiyordum ama elimden gelen bir şey yoktu. Adamdan uzaklaşınca neden böyle yaptığını sordum. Annem ile birbirlerine baktılar. Neler oluyor diye sordum.

Babam orada yaralı bir adam olmadığını söyledi ve hikayesini anlattı. Söylediğine göre burası terk edilmiş bir köymüş aslında. Arada sırada insanlara görünüp onları aldatmak isteyen varlıklar çıkarmış.

Onları görmezden gelip geçersek bize zarar vermek isterlermiş,  istedikleri olursa da doymaz fazlası için gelirlermiş. O yüzden eğer bir adam görürsek bu şekilde davranmaşıymışız.

Ama yanındaki küçük çocuk? O neden hâlâ yanımdaydı?

Tek Bölümlük KorkuWhere stories live. Discover now