1-)İnmek yerine düşmek

174 11 0
                                    

Gözlerimi açtığımda heryer dağınıktı.Etrafa baktım.Etrafta ağaçlar vardı.Hem sesli,hem sessiz.Ve bir adadaydık.Ada...

Arkadaşlarla birlikte Amerika'ya gitmek için plan yapmıştık.Pek fazla tanımadıklarım da olacaktı.Kalabalık bir gezi olacaktı.Bir çok kişiyi çağırmışlardı.Malesef benim istemeyeceğim kişileride.Aslında ,elbette, bizim için Amerika'ya gitmek kolay değildi.Hatta izin almamız bie çok zordu.Amaa biz yarışmayı kazanıp,izinleri almayı başarmıştık.(Gezi parası burdan geliyor yani)Ve tüm ayarlamaları yapıp gitmeye karar verdik.

Ben sabah tatlı uykumdayken sinir bozucu ses başladı.Blank Space'i seviyordum fakat.Alarm yaptığımdan beri sesinden rahatsız oluyorum.Alarmı benimle aynı saate kuran Selin 'in araması normaldi.-Alarmı kapatır,kapatmaz..- Tabii onun daha erkene de alarm kurduğnu ve bunun yedek alarm olduğunu bilemezdim.

''Efendim Selin ?''

''Kalkıp kalkmadığını kontrol ettim.Biliyorsun sana belli olmaz.Neyse ben geliyorum.''

''Nerdesin kiii?''

''Kapıyı açar mısın?Markete gitmiştim.''

Telefonu yüzüne kapatıp,kapıyı açtım.Aynı evde kalıyorduk zaten.Elinde poşetler de vardı.Hyır yani birazdan gidicez sonuçta.Alışveriş de neyin nesi.Herneyse.

''Yaa kızm hala pijamalısın.Git üstünü giy.Ben de bişseyler hazırlıyım.Sonra çıkarız.''

''Saat daha erken kızım yaa.Tamam tamam giyiniyorum.''

Üstüme oldukça rahat ve şık şeyler giydikten sonra mutfağa gittim.Owwwwwwwwww bu nasıl bir kahvaltı.Halbuki ben nasıl olsa gideriz diye ayak üstü bişeyler atıştırırız diye düşünmüştüm.

''Ağzını kapat ağzını.Üstünün salyalarla dolmasını istemezsin herhalde.''

''Tamam da wayy bee.''

Buluşma yerine vardığımızda Tuğçe ordaydı.Onu kimin çağırdığını bilmiyorum.Iyyklık birisi.Tabii başkalarıda vardı.Bense ilk giden biz oluruz sanıyordum.Arda'nın geldiğini gördüm.^.^Tmamm bu konuya tekrar dönücez.Anlar gibisiniz de neyse.

Herkes geldi.Hazırlıklar tamam.VEEE uçak zmanı.Yeliz benim arkamda oturuyordu.Arda.cenk ve ekibi yan tarafta.Aslında uçağın %90'ını biz oluşturuyorduk.Vee yanımda tabikide Selin vardı.Banu,Melis,Nihal,Arzu,Dilek,Ceren,Melih,Kerem...Herkes yakınlardaydı.Kahkahalar ve eğlence doluyduk.Ve tabiii sonra uyuduk.

''Burcuuuu,Burcuuuuuu uyan bişseyler oluyor.''

''Ne oldu Selin?''

Selin'in konuşmasına gerek kalmamıştı.Herkes çığlık atıyordu.Ga-galiba düşüyorduk.Aman tanrım düşüyorduk.Ardaaa seninle konuşamadık bilee.Aoww pot kırdım yine..

''İMDATT düşüyoruz.''

derken,herkesin benimle birlikte düştüğünü düşünemedim.Ani bir basınç hissettim bedenimde.FUWW..........

Gözlerimi açtım.Heryerim ağrıyorduÇoğu baygındı.Heryer dağılmıştı.Tahmin ettiğm şeyin olmasından çok korkuyordum.Sesler cevaplıyordu beni.İnledim.Hem korkumdan,hemde ağrımdan...

Pencereye yöneldim.Yutkundum.Sustum,kendi benliğimde sustum.Burası bir ADA olmamalıydı.A ma burası bir adaydı.Ben adaya düşmekten çok korkardım.Çünkü çok fazla ada filmi izlemiştim ve gerçekten korkmakta haklıydım.Bir süre sonra herkes kendine gelmeye başladı.Uçağımız yerdeydi.Ve parçalanmıştı.Kalktık uçaktan çıktık.Evet yardım çağırmalıydık.Fakat şu an sinyal yoktu.Uçaktan biraz eşya indirdik.Uçaktan biraz daha ileriye yerleştik.Buna mecburduk.Çünkü yardım da çağramıyorduk.

Kendimiz bir kamp oluşturmuştuk.Neredeyse herkes yaralıydı.Bunu nasıl bu kadar sakin söylediğmi bilmiyordum fakat gerçekten ölenler vardı.Öyle böyle yerlerimizi yaptık.Ve yattık.Yardım da çağırmamız gerekliydi.Fakat saat çok geçti.O yüzden uyumayı tercih ettik.

''Ayliiiiin,Ayliiiin.Yardım etttt!''

Başağın sesiydi bu.Ama ses birden kesildi.Aylin onun yakın arkadaşıydı.Peşinden gitti.Yani sese doğru koştu fakat Başak yoktu.

''Yaa kızlar Talha'yı gördünüz mü''diye sormuştu Cenk.

Onun da olmadığını farkettik.Ve herkes birşeylerin ters gittiğnin farkındaydı...

MEDYADA BURCU VAR..

Bir Ada Hikayesi (ASKIDA)Where stories live. Discover now