4- Görünmezlik Pelerini

1K 25 0
                                    

Efsaneye göre Görünmezlik Pelerini giyeni Ölüm'e görünmekten koruyan bir güce sahiptir. Gerçek bir görünmezlik pelerini giyeni görünmekten tamamen koruyan ve hiçbir şekilde ne büyüler aracılığıyla ne de zamana karşılık giyeni ortaya çıkarmayan bir özelliğe sahiptir. Ölüm Yadigarları 'nda, Harry'nin görünmezlik pelerininin Ölüm Yadigarları'ndan biri olduğu ortaya çıkar. Aslında pelerin Ignotus Peverell'e aittir. Onun ölümünden sonra pelerin Peverell'lerin soyu boyunca babadan oğula geçerek James Potter'a kalmıştır. James Potter'ın öldüğü gece pelerin onda değildi; onu Ölüm Yadigarları üzerine büyük ilgi gösteren Dumbledore'a çalışması için önceden ödünç vermiştir. Dumbledore yıllar sonra pelerini Harry'e Hogwarts'taki ilk yılında yılbaşı hediyesi olarak vermiştir. Harry onu seri boyunca çeşitli maceralarında okulun içinde gizlice dolaşmak amacıyla kullanmıştır. Pelerin, yıllar içinde büyümelerine karşın zorlaşmaya başlasa da, Ron ve Hermione'nin de Harry ile beraber gezinmelerini sağlayacak kadar geniştir. Yedinci kitabın sonunda Dumbledore tarafından açıklanan Pelerinin gerçek büyüsü ise onun diğerlerini de sahibi gibi görünmez kılıp koruyabilmesidir.

Giyen kişiyi sıradan insanlara ve büyücülere karşı görünmez kılsa da bazı yaratıklar giyenin Pelerinin altında olduğunu sezme yetisine sahiptir. Yılanlar Pelerini göremeseler de hareket ve ısıyı sezebildikleri için giyen kişiye saldırabilirler. Argus Filch'in kedisi Mrs. Norris de Pelerini giydiğinde Harry'yi görür gibi gözükür. Ayrıca giyen kişiler "Homenum Revelio" büyüsüyle açığa çıkarılabilirler. Ateş Kadehi 'nde Moody'nin sihirli gözü Harry'yi Pelerin'in altında görebiliyordu. Azkaban Tutsağı 'nda Dumbledore öğrencileri Ruh Emiciler'in insanların hislerini sezmelerinden ötürü görünmezlik pelerinleri ile aldatılamayacağını söyleyerek uyarmıştır.

Serinin son kitabında Harry kendi soyuna bırakmak amacıyla Yadigarlardan sadece Görünmezlik Pelerini'ni elinde tutmayı seçmiştir.

Harry Potter: Ölüm Yadigarları EfsanesiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin